Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg lelőtték őket a...

Tényleg lelőtték őket a Normafánál?

Figyelt kérdés

[link]

Én írtam ki kb. egy hónapja a Tényleg kilövik a kutyákat? kérdést. Nem telt egy egy hónap, és tényleg kilőtték... a Normafánál. Azt sem értem, hogy egy olyan forgalmas helyen, mint a Normafa, hogy lehet egy puskát elővenni... ez nem közveszélyokozás?...

Na mindegy, ez van. Még egy hely, ahová inkább nem megyünk.

2010. febr. 25. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
79%

Sziasztok!

Nagy kutyásnak számítok én is, van egy gyönyörű kopó keverék kutyusom. Mindennek ellenére be kell látnom, hogy a Normafánál történt eset teljes mértékben a gazdi felelőssége. Eleve másra bízta a kutyáját. Ha az én kutyámat más viszi le sétálni, csak a zárt kutyafuttatóban engedheti el, hisz a kutyámnak nem Ő a gazdája, hanem én. Sajnos nagyon sok eb nincs megfelelően tanítva. Mi kutyaiskolába járunk elég keményen, hogy a kutyám jólnevelt, szófogadó és barátságos legye. Ez szerintem alapkövetelmény lenne városi kutyatartásnál.

Egyetlen megoldatlan problémát látok a mai napig, törvényi keretek között sehol sem engedhetnéd el a kutyádat kivéve a kijelölt kutyafuttató területeket, ami valljuk be őszintén nagyon kevés van és az állapotuk is szörnyű.

2010. febr. 26. 11:47
 32/64 anonim ***** válasza:
61%

Prózai indoknak veheted kedves kérező azt is, hogy kutyából annyi van, mint égen a csillag, a VADállatoknak (nem tudom honnan vetted, hogy az őz haszonállat. Az a tehén.) kb örülünk, hogy vannak, nem véletlenül vannak vadászati időszakok, vadászati tilalmak, mert csak óvatosan nyúlnak bele a kényes egyensúlyba.

Már pedig, két szabadjára engedett kutya esetében ez nem mondható el. Érdekes, hogy szerinted bíróság meg izé, meg lőjjünk a levegőbe, aztán vagy elmegy, vagy nem.

Az őzek is és a kutyák is a törvény oltalma alatt állnak bizonyos esetekben és bizonyos esetekben nem. A gazda most olyan helyzetet teremtett, hogy a kutyákat nem, hogy nem védte a törvény, de még elő is írta, hogy ki kell őket lőni.

Egyébként ne haragudj, de egész vicces, hogy szerinted joga van szabadjára engedni a kutyát, közben meg azt is írod, ha ja hát bármikor előfordulhat, hogy lelépnek a kutyák tök messzire, sőt mozgó dolgokat kezdenek üldözni. Ez bennem felveti a kérdést, hogy ha valóban így van, akkor tényleg el kell engedni őket? Legközelebb, a kocogok, akkor engem is üldözőbe vesz vagy mi? Aztán majd lerágja a lábam mire a gazdája odaért, és akkor mehetünk a bíróságra, meg szabálysértés meg ilyenek. Igen, nálunk ez így működik, csakhogy az őzet nem lehetett máshogy megóvni és kárpótolni, mint kilőni a kutyákat. Néha kell egy-egy ilyen egyébként is, mert sok kutyás már annyira szarik arra, hogy mit lehet és mit nem, meg hol lehet azt és hol nem, hogy nem árt, ha kicsit betojnak és odafigyelnek, mert a te példád is ékesen mutatja, hogy egyes emberek szerint az teljesen normális, ha a kutyák összevissza rohangálnak felügyelet nélkül, sőt még vadászni is kezdenek. Ezért max. fejmosás meg egy kis bírság jár. Aha. Én meg szultán vagyok.

2010. febr. 26. 12:31
 33/64 A kérdező kommentje:
A őzet vadásszák a vadászok, azért vannak! Lehet, hogy pont nem ezt a példányt fogják kilőni 3 hét múlva ugyanazon a területen a vadászok, hanem 3 másikat, de előbb-utóbb kilövik, mert ez a sorsa! Nem kihalásra ítélt, védett, óvott állatot üldöztek, nem egy pandát vagy egy bálnát, hanem egy őzet, ami előbb-utóbb a vadász vagy a Gundel étterem asztalán fog kikötni pörköltnek!
2010. febr. 26. 12:40
 34/64 anonim ***** válasza:
92%
Igen,pont ezért képmutatók a vadászok.
2010. febr. 26. 14:57
 35/64 Winner of Royal Hill ***** válasza:
27%

A sok vadászgyűlölő kapja össze magát és olvasson törvényeket,meg gyűjtsön adatokat a vadgazdálkodásról utána jöjjön ide pattogni.

Akinek nem lenne világos az emberi létesítményeken(pl. utak,települések,műtárgyak stb.)és a természetvédelmi területeken kívül minden más terület vadászterület!

Az altatólövedékes okoskodásod meg bukott kedves kérdező,mert ilyet csak állatorvos használhat,mivel tudatmódosító szerekről beszélgetünk.

De nem baj,okoskodjatok csak,az nagyon megy. Mi meg megvédjük a vadállományunkat ahogy tudjuk.

Üdv. a régi ismerős:)

A jelölt

2010. febr. 26. 19:07
 36/64 anonim ***** válasza:
43%

Tisztelt válaszolók!

Én vagyok az egyik vadász a Normafai történetből. Nekünk kötelességünk megvédeni a vadon élő állatokat, és jelen helyzetet úgy ítéltük meg, hogy az őzre potenciális veszélyforrásnak mutatkozott a két elszabadult eb, mivel nem tudtuk rendre utasítani a gazda nélküli ebeket, így nem volt más választásunk, mint hogy kilőjük őket.

2010. febr. 26. 19:17
 37/64 Winner of Royal Hill ***** válasza:
50%

Hú utolsó,hogy Te most mit fogsz ezért kapni.:)

De én abszulút egyetértek Veled. Vadgazda mérnök hallgató vagyok,reményeim szerint hamarosan hivatásos vadász leszek. Emellett nagy kutyás vagyok és tenyésztek is.

De akkor is a vadászoknak van igaza ebben az ügyben.

Üdv. A jelölt.

2010. febr. 26. 19:51
 38/64 anonim ***** válasza:
74%

19:17

Örülök, hogy itt vagy.

Én tettem fel ezt a sok kérdést többször is, és mielőtt válaszolnék a kérdező legutóbbi válaszára, feltennék neked is két kérdést, hogy pontosítani tudjam az álláspontomat:

Miért nem használtatok altatólövedéket? Van egyáltalán módotok ilyent használni?

Miért nem volt jó a levegőbe lőni riasztásul?

Ezek az opciók nem az én agyamból pattantak ki, a fentebb említett hozzászólásban olvastam őket.

2010. febr. 26. 19:57
 39/64 A kérdező kommentje:

kedves jelölt + a vadász:

"Az altatólövedékes okoskodásod meg bukott kedves kérdező,mert ilyet csak állatorvos használhat,mivel tudatmódosító szerekről beszélgetünk. "

- na ja, tudatmódosító nem mehet, mert még baja lesz tőle a kutyának?... Az agyonlövéstől nem lesz baja?

A vadásznak véleményem szerint kötelessége megvédeni minden állatot - itt a mérleg 2 halott és 2 élő állat - sehová nem billen a mérleg, nem védtek meg semmit.

Arra azért kíváncsi vagyok - a normafai síelők blogján olvastam - hogy ha a síelők megijedtek, és igyekeztek minél gyorsabban elhagyni a helyszínt, akkor mégis milyen körülmények között dördült el az a lövés? Főleg ott, a Normafánál, ahol minden fa mögül előjöhet egy kisgyerek, vagy bárki más.

2010. febr. 26. 21:20
 40/64 Winner of Royal Hill ***** válasza:
31%

Kedves kérdező ne legyél már ökör! Nem érted? Gyakorlatilag kábítószer amit az állat kap,csak állatorvos férhet hozzá,mivel emberre is tudatmódosító nem csak kutyának. Itt mindenki direkt ilyen értetlen?

A jelölt.

2010. febr. 26. 21:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!