Mégis mi a jó fene ez?! Ez lenne a "tükör-módszer"?
Most akadtam rá erre a videóra: https://www.youtube.com/watch?v=WhE9x4xR0VQ
Csak szerintem felháborító? Mit akarnak ezzel elérni a kutyánál? Mert a videóban támadást magyaráznak, de semmi támadásra utaló jelet nem láttam a kutya részéről, egyszer csak ráront egy csapat idegen üvöltve, még a gazdája mellől is elüldözik... na meg azok a megjegyzések, hogy "nyugodtan oda lehet durrantani neki a kannával", meg "pánikot kell kelteni a kutyában"... ez lenne az a "tükör-módszer", amit annyira istenítenek...?
Hm...
Ha bármelyik kollégám így próbálkozott volna egy agresszív kutyával,hááát....
Nincs szájkosár,nincs menekülési terv és nincs fegyelem. Hiányzik a nyugodtság és határozottság,nem beszélve a hozzáértésről...
A kutya nem volt agresszív,ha az lett volna akkor a legközelebbi kutyát megrohanta volna és nem MELLÉ fordult volna az elején,mivel az ő szemszögéből másodpercekig pont úgy nézett ki a dolog,mintha a MÁSIK kutya lenne a hibás.
Óriásit alkotott a kutya az elején,mikor próbálta magát behízelegni a tömegbe. Mert bizony próbált rendet teremteni a káoszból,de nem hagyták. Ha akkor hagyták volna a gazdával lenni és visszavonulnak,akkor a lehetséges rossz reakcióját a GAZDA torolta volna ilyen módon,nna annak lett volna értelme. Egy ilyen habitussal rendelkező kutyát a gazdához kell kötni,kiépíteni a rangsort,nem pedig a gazda mellől is elűzni,mert akkor hol a hatalmi rangsor,most a gazdi a főnök vagy ez a sok ember???!
Agresszív vagy akármilyen problémás kutyát a gazdájának kell a végső megoldásig elvinni. Az oktató NEM A KUTYÁT,a gazdát tanítja meg,a saját kutyáján át a helyes viselkedésre. Ha az oktatónak engedelmeskedik a kutya,de a gazdinak nem,akkor az oktató kudarcot vallot! Nem a kutyával,hanem a gazdával,pedig ez lenne a lényege.
Nem fűzök többet ehhez a videóhoz,mert először nagyot nevettem,de belegondolva már elkeserít,de nagyon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!