Nyolc éves németjuhászomat hogyan tanítsam meg arra, hogy az apportírozásnál visszahozza a kezembe a tárgyat, ne csak körülöttem kószáljon vele, lehetőleg klikkerrel?
Nem értem miért várod el, h a kezedbe adja, amikor sosem tanítottad neki - ez ugyanis egy feladat, amit így vagy úgy tanítani kell.
Én ilyenkor szoktam azt mondani a tanítványaimnak, hogy akkor építsük föl visszafelé: tárgytartással kezdünk, majd tárgy fölvétele a földről és tartás, majd a tárgy a szájban és azzal tegyen pár lépést feléd, úgy közben Te hátrálsz, dicséret akkor van, amikor Te veszed ki a szájából. És innen már csak egy mozzanat, hogy a dobást is hozzákösd. Én így nem egy, zsákmányösztön nélküli kutyát tanítottam meg apportozni. Klikkerrel.
nagyon köszönöm a választ!!
de egyszerűen nem adja oda magától. ha valami a szájába erül azt nem adja vissza. El tudom tőle venni, nem mindig ellenkezik, de magától egyszerűen nem tudom rávenni, és nem tudom egdicsérni.Ennél jobban mránem tudom zétszedni a feladatot. vagy ha a cucc a szájában van ár klikkkerés kaja? de a kaját se nagyon fogadja el, ha van játék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!