Mégis mi a jó fene ez?! Ez lenne a "tükör-módszer"?
Most akadtam rá erre a videóra: https://www.youtube.com/watch?v=WhE9x4xR0VQ
Csak szerintem felháborító? Mit akarnak ezzel elérni a kutyánál? Mert a videóban támadást magyaráznak, de semmi támadásra utaló jelet nem láttam a kutya részéről, egyszer csak ráront egy csapat idegen üvöltve, még a gazdája mellől is elüldözik... na meg azok a megjegyzések, hogy "nyugodtan oda lehet durrantani neki a kannával", meg "pánikot kell kelteni a kutyában"... ez lenne az a "tükör-módszer", amit annyira istenítenek...?
Hogy én milyen régóta vártam erre a videóra... Gyönyörű, na. Több ponton is veszélyesen amatőr az egész (agresszív kutya miért van szájkosár nélkül állatok és emberek közé engedve, miért szorítják sarokba egyszerre tizen úgy, hogy ha legbelül balhé van, menekülni se tud senki, satöbbi), a szükségességét meg erősen vitatom, szerintem halálosan felesleges volt, mert a kutya annyira minimális nem kívánatos viselkedést mutatott, amiért ez az egész nem "picit sok" volt, ahogy KG az elején mondja, hanem egyszerűen hülyeség. Mondjuk tény, hogy nem látszik tisztán, hogy a futók felé hogy indul meg a kutya, de a sebességéből ítélve nem lehetett egy gyilkos szándékú levadászlak-szétszedlek típusú nekifutás.
Az az egy szerencséjük az oktatóknak, hogy halálosan jóindulatú volt a kutya, mert egyébként a fél bandát a sürgősségire rághatta volna, ráadásul teljesen jogosan. Elzavarják a gazdától, hogy képzelik? Meg hagyják, hogy gazdi csak álljon és kiszolgáltassa a kutyát egy csapat őrjöngő idiótának? Leégne a képemről a bőr.
Hát én nem lettem meggyőzve, na.
Nekem a kedvencem a 'magas agressziójú'. Lehet, hogy ezt az alapfokos szájtátva néző gazdik benyelik, de aki látott már egy-két nehéz esetet, annak egyértelműen kamu az egész. Ha az a kutya magas agressziójú lenne, a csajnak, akire ráfordult, nem lenne arca, főleg, amilyen sz-rul reagálta le, a sarokba szorításkor meg minimum 2-3 embert rokkanttá tett volna. Akumi jól mondja, olyan szinten szakmaiatlan és hiteltelen az egész, hogy röhej. Elég lett volna, ha kicsit ösztönerősebb, dominánsabb a kutya, nekem a pitem eleinte játékból olyanokat harapott a karomba, hogy csupa kék-zöld folt lettem. Még ha nem akar komolyan harapni egy kutya, azzal is komoly sérülést okozhat, ha meg valóban nekiáll támadni akár csak feszültségből, akkor megvan a katasztrófa. Persze ki a hülye? Hát a kutya.
Kíváncsi lennék, hogy bánnának egy olyan kutyával, ami tényleg magas agressziójú? Vagy arra rásütnék, hogy ideggyenge, aztán mehet isten hírével?
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek, itt egy magas agressziójú kutya: https://www.youtube.com/watch?v=2X8rS_OOWbQ
Javaslom a tükrösöknek, hogy őt kergessék meg:D:D Mellesleg 20-nak együttvéve nincs fele akkora tudása, mint a videón látható srácnak.
Kisp... Azért érdekelne, hogy mi történik azon a kivágott részen 1,34 percnél amikor ugrik a videó és utána egy totál szubmisszív kutya üldögél ott aki semmi mást nem akar csak kifordulni a szituációból és bármit hagy.
Ilyen akkor van amikor már totál összetörik a kutyát.
Ezért nem szeretem én a vágott videókat. Mindig a legizgalmasabb részt hagyják ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!