Tükörmódszerrel tanítom a kutyámat sétáltatni. Joggal szólt rám az egyik lakó az utcában?
Ha húz a kutyám azon nyomban iránytváltok, így van hogy egy ház előtt akár negyed órát is elidőzünk. A környékünkön mindenhol tartanak legalább egy kutyát, akik mint a sakál ugatnak, ugrálnak ha a kutyámmal gyakorolok.
A múltkor az egyik házból kijött egy nő, hogy legyek szíves arébb menni a 4 némezjuhásza ki fogja dönteni a kerítést. Szerintem semmi köze hozzá, hogy hol gyakorolok a kutyámmal, inkább nevelje meg a saját kutyájait és erősítse meg a kerítést.
Kutyamentes terepen már szépen megy a kutyám, így most nagyon fontos, hogy így is gyakoroljak vele. Mi a véleményetek, rátok nem szóltak rá?
Hát ha előttünk csinálná ezt valaki, én is rászólnék úgy öt perc után, hogy menjen máshová, vagy találjon egy olyan módszert, amit a kutya is megért, mert ha negyed órát kell forgolódni vele egy helyben, akkor nyilvánvalóan oda se figyel arra, hogy mi történik, vagy tökmindegy neki, hogy merre mentek, amíg mentek, tehát nem is lesz javulás. Egyébként ha rászólok a kutyáimra, hogy ne hisztizzenek, akkor befejezik, de azt nem várhatom el tőlük, hogy a folyamatos provokálást hagyják figyelmen kívül, és ne kezdjenek el megint ugatni.
Ha mindenképpen ragaszkodsz a módszerhez, gyakorolj olyan helyen, ahol kevés kutya van, és nem ugatnak vadállat módjára, mondjuk öreg kutyák előtt, vagy legalább menj ki az út közepére, ne a kutyák arcában toporogj. Ha meg nagyon felizgatja a kutyádat a kerítésen belül őrjöngő sok kutya, akkor inkább mászkálj vele fel-alá az utcán, hogy megszokja, de ne ragadj le egyik előtt sem, mert azt fogja hinni, hogy azért álltatok meg, mert ott valami fontos van, és még tovább pörgeti magát, még kevésbé figyel, és csak mindenkit meghülyítesz.
15 perc után már én is kinéznék, hogy mi a franc folyik az utcán... Ezzel nem csak a kutyákat idegesíted, hanem a gazdájukat is, meg a szomszédokat is. Szép dolog, hogy tanítod a kutyádat, de lehetőleg ne mások idegeinek a kárára tedd, vagy legalábbis ne negyed óráig egy alkalommal. Kimehetnél pl. pár kutyás ismerőssel valahová és gyakorolhatnál ott is.
(Azt én sem értem, miért kell ehhez negyed óra. Amelyik kutyával 2-3 percig forgolódsz négy őrjöngő németjuhász előtt és nem érti meg, mit akarsz, vagy nem akarja megérteni, az 15 perc alatt megérti?)
Negyed óráig forgolódni tényleg értelmetlen és bunkóság az ott lakókkal szemben. Vmelyik nap én is lassú lépésben mentem el 3 őrjöngő puliféle mellett a kutyámmal, szemkontaktot követelve. Ennek előzménye, hogy a 3 korcs rendszeresen az utcán volt és támadott mindenkit, kutyám számtalanszor végignézte, ahogy hazazavarom őket, és vissza-visszafordulnak rám.
Így befele őrjöngene ő is rájuk, de elvárom, hogy ne figyeljen rájuk.
Ismerősök kutyáival is volt, hogy időztünk 1-1 kerítés előtt, de max 2-3 percet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!