Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinyomtam egy kutya szemét...

Kinyomtam egy kutya szemét mert megtámadott ezért büntethető vagyok? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Pénteken mentem haza melóból és kiszaladt ez a kutya úgy megharapott hogy nem is engedte el a lábam.Én erre belenyomtam az ujjaimat a szemébe.Gazdája kint volt tászolt de hiába az eset után kiabált velem hogy állat kínzó meg hogy feljelent.Ja utána még rávertem kettőt a fejére de mit kellet volna tennem és ezért megbüntethetnek?
2010. febr. 13. 11:37
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
55%

Teljesen normális önvédelem, ráadásul egy nagykutyát kézzel hiába ütsz meg nem fáj neki, a szeme az érzékeny pontja. A sok őrült ma már inkább embert ölne, minthogy kutyát, de az értékrendjükkel nagyon nincs rendben vmi. Ne figyelj rájuk, ha nem sikerül a kutyát eltántorítanod nagy baj is lehetett volna.

Megnézném a fenti írók mit csinálnának azonos esetben...

2010. febr. 13. 14:11
 22/32 anonim ***** válasza:
39%
Ez nem a kutya hibája volt, de te mégis őt büntetted, igaz nem tehettél mást, de ez kegyetlen, egy életre vakká tehetted a felelőtlen gazdája miatt. Az ilyen esteket jobb megelőzni, mint mondjuk mindig van nálad gáz spray, és ha ne adj isten használnod kell, nem okoz maradandó sérülést, viszont biztos, hogy elfog engedni.
2010. febr. 13. 14:29
 23/32 anonim ***** válasza:
39%

ma 14:29

Olvasd már el, mit írt utoljára a kérdező, aztán írj megint hülyeségeket. Semmi baja a kutyának.

2010. febr. 13. 14:38
 24/32 anonim ***** válasza:
66%
Én kérdeztem hogy milyen kutya meg hogy direkt volt. Ha akkora mint a roti, és véletlenül nyúltál a szemébe, akkor semmi gáz:DDD, ha meg semmi baja akkor meg kit érdekel mit mondanak az emberek, védted magad és így sikerült:DD
2010. febr. 13. 16:05
 25/32 anonim ***** válasza:
69%
Hát nem tudom, azért az ember súlyánál fogva a legtöbb kutyától meg tudja védeni magát. Egy nagyobb testű kutyának azért én nem mernék a szeme felé kapdosni, tekintve, hogy ott van a szája közvetlen közelben... A kérdező jól tette, hogy megvédte magát. Amikor engem nagyobb kutya támadott meg, fejberúgtam, attól elment a kedve. Brutálisan hangzik, de nem lett semmi baja.
2010. febr. 13. 18:22
 26/32 A kérdező kommentje:
A szája teli volt a lábammal csak azért mertem oda nyúlni mert nem engedte el.
2010. febr. 13. 18:27
 27/32 anonim ***** válasza:
26%

nekem egyszer a fél aromat megharapta egy kutya, de semmi pénzért nem mántottam volna

egyébként pedig a kuty magától nem támad

téged meg tépett vona szét szegényke:'(

2010. febr. 14. 18:23
 28/32 anonim ***** válasza:
26%

előző vok az a megharapta leharapta akart lenni

és még most is csúnya pedig ez több mint 10 éve történt

de ez nála csak ösztön, nem tehet róla

ha pedig valakinek a szemét kinyomni akkor inkább a "kedves" gazdiét te k.csög állat

2010. febr. 14. 18:26
 29/32 anonim ***** válasza:
50%

Igen. Ahhoz, hogy az ember megvédje magát egy kutyától, még nem kell kinyomni a szemét. Ezért részben állatkínzásért, részben gazdasági károkozásért is perelhető vagy.

Másrészről kártérítési igényt nyújthatsz be a tulajdonos felé, ha bizonyítani tudod, hogy nem a te hibádból történt a harapás.

2010. febr. 14. 19:42
 30/32 A kérdező kommentje:
Mert én nem ösztönből védekeztem mi egyébként meghallgatnálak akkor mit mondanál ha bodri a gyerekedet marná halálra.Szegény kuty csak ösztön tüntessük ki sz@pjuk le stb.Kutyabu.i ébredj már fel az a bajod hogy más megtudja védeni magát k@csög.
2010. febr. 15. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!