Kinyomtam egy kutya szemét mert megtámadott ezért büntethető vagyok? Bővebben lent.
Teljesen normális önvédelem, ráadásul egy nagykutyát kézzel hiába ütsz meg nem fáj neki, a szeme az érzékeny pontja. A sok őrült ma már inkább embert ölne, minthogy kutyát, de az értékrendjükkel nagyon nincs rendben vmi. Ne figyelj rájuk, ha nem sikerül a kutyát eltántorítanod nagy baj is lehetett volna.
Megnézném a fenti írók mit csinálnának azonos esetben...
ma 14:29
Olvasd már el, mit írt utoljára a kérdező, aztán írj megint hülyeségeket. Semmi baja a kutyának.
nekem egyszer a fél aromat megharapta egy kutya, de semmi pénzért nem mántottam volna
egyébként pedig a kuty magától nem támad
téged meg tépett vona szét szegényke:'(
előző vok az a megharapta leharapta akart lenni
és még most is csúnya pedig ez több mint 10 éve történt
de ez nála csak ösztön, nem tehet róla
ha pedig valakinek a szemét kinyomni akkor inkább a "kedves" gazdiét te k.csög állat
Igen. Ahhoz, hogy az ember megvédje magát egy kutyától, még nem kell kinyomni a szemét. Ezért részben állatkínzásért, részben gazdasági károkozásért is perelhető vagy.
Másrészről kártérítési igényt nyújthatsz be a tulajdonos felé, ha bizonyítani tudod, hogy nem a te hibádból történt a harapás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!