Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy éves félős Corso szukából...

Samoa22 kérdése:

Egy éves félős Corso szukából hogyan lehetne minél gyorsabban felszínre hozni az agressziót? Csak olyan írjon akinek jó tippje van. Feleslegesen szerepelni vágyók érzékeny lelkűek ne fárasszanak. (kutya suli már volt, felesleges időhúzás)

Figyelt kérdés

Van egy 12 hónapos corso szukám. Soha nem bántottam,de baj van az idegeivel,elég, ha rászólok, máris bepisil. Tudom ez kölyökkori sajátosság, amit idővel kinőhet. Eddig szabadon volt a kertben, két másik kutyával él együtt, tehát szocializálódhatott. Arany élete volt idáig.

Mivel őt elsősorban házőrzésre szántam, gondoltam megnézzem, mit tud. Elvittem egy kiképzőhöz, ahol találkozhatott más kutyákkal is Ott derült ki ,hogy egy nagy de beszari kutyám van Egy kis öleb, majdnem kikergette a világból. Később egy felé sétáló 3 éves formájú kisfiú elől menekült el. A felé sétáló csibész ahány lépést tett felé az én kutyám kétszer annyit lépett hátra. Tudom a kutya még fiatal, de ez már sok volt. Ilyen kutyám még SOHA nem volt. Az összes eddigi kutyám karakteres,kemény,idegenekkel barátságtalan,max a jelenlétemben megtűrő jó kutya volt.(keverék,Dobi, Kuvasz,Corso.) Az elöző Corso szukám 4 hónapos lehetett amikor hazahoztam. Meglátta a szomszéd vizsláját és a kerítésnek ugrott, hogy elzavarja. Csak úgy hörgött dühében.6 hónaposan egy haverom feléje ütött. A kutya azonnal nekiment. Ha idegen jött a kutya koppant a kapun. A családon belül viszont egy bújós kis cica volt. Tőle gyengédebb érzékenyebb lelkű kutyát még nem láttam. A Dobim is ha valaki 2 méterre belépett hozzá, már megmutatta az összes fogát .A családot és a házat mindig nyugodtan rájuk lehetett bízni. Az életüket adták volna értünk. Most viszont adva van ez a NYUSZI. Nekem van egy elképzelésem, hogyan hozhatnám elő belőle az olaszos temperamentumát. Viszont kíváncsi vagyok hátha valakinek van jobb ötlete.

Kérem csak olyanok írjanak akik ugyanezt átélték már egy mimóza kutyával és sikerült agresszívvá tennijük. Azt a jó tanácsot,hogy kutyasuli,klikker nagyon sok türelem-felejtsük el. Elöző hozzászólásokban olvastam olyat,hogy ha a kutyád vad lesz akkor téged is szét tép,meg ilyen hülyeségeket. Ilyet csak az ír aki nem ért a kutyákhoz. Más a kutya reakciója a családon belüli emberekhez és más az idegenekhez.,A túlzottan szerepelni vágyók felesleges jó tanácsára sincs szükségem. Nálam a kutyák kerten belül vannak. Kiszökni nem tudnak. Az utcánkba már gyakorlatilag minden második házba besurrantak vagy betörtek. Tudom bármelyik kutyát harcképtelenné lehet tenni,ha nagyon akarják.De az én lelkem nyugodtabb,ha a családdal olyan kutya van aki azonnal támad ha baj van és nem a sarokból kell előcsalogatni ahová elbújt.

#Félős Corso szuka #agresszívvé tétele
2014. júl. 31. 20:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 sippara ***** válasza:
87%

"A saját anyám sem üthetett viccből a lábamra sem, a kutya azt sem tűrte."

Igen, ugyanis a kutya BIRTOKOLT téged kilóra (meg nyilván minden és mindenki más is, amit és akit akart), a csicskája, az alárendeltje, a tulajdona volt mindenki. Ez NEM normális viselkedés, ilyet olyan kutya csinál, akit SOHA, SENKI nem nevelt, és egy ilyen kutya ÖN- ÉS KÖZVESZÉLYES. Ha ezt nem vagy képes felfogni - márpedig nem vagy képes felfogni -, arra kell gondolnom, nálad agyilag van valami probléma, azzal meg nem fogunk tudni mit kezdeni.

"Minden kutyám irányítható,kézben tartható volt."

Ezt te se hiszed el.

"Én személy szerint csak a család tagjaihoz szoktatom a kutyákat.Így az idegenekkel szemben eleve bizalmatlanok volta."

Igen. Egy házőrző nem bizalmatlan, hanem óvatos, és nem azért, mert a gazdája b..a..szott akár csak annyi időt is rászánni, hogy megismertesse vele az embereket, hanem azért, mert tudja, mi a dolga, és felismeri, ha valaki engedély nélkül akar bejönni. Amiről te beszélsz, az még mindig szocializációhiány, a rossz nevelés miatt feltörő agresszió, meg a gazda rituális telibehugyozása, csak még büszke is vagy rá, hogy ilyen király kutyáid voltak - pedig neked sosem volt kutyád, viszont volt pár kőkemény, túlagresszív GAZDÁD. Nem mindegy.

"A nyáj és vidéki porta őrző kutyákat sem kellett kiképezni csibészelésre."

Valóban. Azonban azok a kutyák SZELEKTÁLVA lettek egy feladatra, csak az ilyen szempontból jó egyedeket tenyésztették tovább (vagy hagyták életben). A te """"corsód""" ősei meg arra lettek szelektálva, hogy legalább addig lábra tudjanak állni, amíg a fedezés megtörténik, mert másképp éhendöglik a szaporító. Hozzáteszem, hogy aki ilyen cct elad, VAGY megvesz, az valószínűleg a büdös életben nem látott még igazi cct.

"A" munkáját "jól végző kutyát mindenhol megbecsülték."

Igen. Te viszont még mindig azon a szinten vagy, hogy üvöltesz a tíz éves gyerekkel, hogy nem tud fejben deriválni, miközben egyrészt te sem tudod, mi az, másrészt csesztél megtanítani. A legszomorúbb az, hogy fel se fogod.

"Ők kertes házban élő házőrzők,nem pedig lakótelepen élő házi kedvencek.Itt lehetnek agresszívak is."

Nálam meg most szakadt el a cérna az értetlenségedet és a felfogóképességed teljes hiányát nézve, úgyhogy azzal zárnék, hogy te meg nem vidéki vagy, hanem egy buta suttyó paraszt. Ettől még lehetnél intelligens, de nem vagy az.

2014. aug. 2. 13:36
 42/78 anonim ***** válasza:
88%
az a gond, hogy nem vagy tisztában az agresszióval. azt fogod elérni, hogy az amúgy is félős kutya nekimegy a családnak, ahogy ez már sok esetben megtörtént, lehet az interneten keresgélni a millió kutyatámadás közt. azt, hogy agresszívvá teszitek a kajára a legrosszabb ötlet a világon, a gyerekeid fogják először megszívni vagy a család öregebb tagjai. aztán széttárt karral leszel az rtl klubon a hírekben, hogy "én nem értem mi történt". az agresszivitás nem egyenlő az védőösztönnel, ahogy embernél sem. aki erős az meg tudja védeni magát, meg családját amikor szükséges, aki agresszív az meg nem nézi kit üt, meg hova üt, csak üt ha kell, ha nem. te egy ilyen kutyát akarsz. egy 60 kilós állatot akarsz, aki egy rossz mozdulatra neki fog menni a gyerekednek, és azért a gyerekednek, mert nagyon nagy százalékban ők esnek áldozatul a gazdák baromságainak. nem véded a családod, hanem veszélynek teszed ki. egyetlen egyszer kell csak megtörténnie, hogy kitámad a kutya. olyan, mintha időzített bombán ülnél. és ahelyett, hogy megfogadnád azok tanácsát akik képzik a kutyájukat, és munkakutyákkal foglalkoznak, mondod tovább a saját baromságod. mert ugye 10 plusz év tapasztalat smafu ahhoz képest, amit te magadnak kitaláltál. bocsánat, de nekem borzasztó rosszul esik olvasni, hogy egy amúgy is labilis kutyát tönkretesznek, másrészt felháborít a felelőtlenség amikor egy felnőtt ember veszélnyek teszi ki a környezetét, mondván, hogy csak jót akar. a pokolba vezető út is jószéndékkal van kikövezve. és a szép az, hogy a végén majd a mádia kihozza belőle, hogy a kutyák milyen gyilkos állatok, a felelőtlen, tudatlan gazdák meg mosakszanak, hogy dehát én nem tudtam, meg dehát én izé. és persze mindig megússzák, csak a lelkiismeretükkel kell elszámolniuk valahogy, mint annak a nőnek aki egyedül hagyta anno az ikreit egy malamuttal. ott is kihozták, hogy nem a nő volt a hibás, mert bezárta a két üvöltő gyereket egy szobába a kutyával, hanem a kutya. hát persze, a kutya volt, nyugtassuk csak a lelkünket.
2014. aug. 2. 13:57
 43/78 A kérdező kommentje:

Kedves Sippara. Régi bölcsek mondták "Az vagy amit teszel,vagy amit cselekszel.Úgy tudom szépen,értelmesen tettem fel a kérdésemet. A te válaszod viszont-

"Nálam meg most szakadt el a cérna az értetlenségedet és a felfogóképességed teljes hiányát nézve, úgyhogy azzal zárnék, hogy te meg nem vidéki vagy, hanem egy buta suttyó paraszt. Ettől még lehetnél intelligens, de nem vagy az."

Szerintem az általad írt kommentár a te intelligenciádról ad elég részletes betekintést.Valóban nagy közöttünk a különbség.Engem megtanítottak viselkedni.

Csak halkan teszem hozzá-ha ezt a közelemben mondtad volna-Már feküdnél.

2014. aug. 2. 14:22
 44/78 Szilvi & Argos ***** válasza:
87%
Na az ilyen tudatlan-felelőtlen gazda+rossz tartás-nevelés+szaporított kutya elleni fellépésnek lenne jó, ha CSAK tenyészkutyák lehetnének ivarosak+adott fajtákat vagy adott méret felett csak engedéllyel lehetne tartani...mert hihetetlen, hogy idegileg labilis kutyákat akarnak veszélyessé "képezni"...aztán meg ha kiszabadul, nekiesik az első kutyának, rosszabb esetben embernek!!!
2014. aug. 2. 14:23
 45/78 Szilvi & Argos ***** válasza:
83%
KÉRDEZŐ, OLDALAKON KERESZTÜL MAGYARÁZTUK, HOGY MIT NE TEGYÉL, MIT OKOZHAT, AMIT TERVEZEL ÉS MIT KÉNE TENNED...ÉS MÉG MOST SE FOGTAD FEL A LÉNYEGET??????????
2014. aug. 2. 14:24
 46/78 anonim ***** válasza:
77%
Hasonló nagyokos vett egy ugyanilyen fajta kutyát.Igaz hogy méregdrágán tenyésztőtől,180 ezerért.A kutya másfél éves volt,mikor megölették,mivel végigharapta az egész családot plusz az utcán pár embert.Szóval ez nem ez a fajta,amivel szórakozni lehet tudatlanoknak.Főleg nem egy szaporított,ideggyenge példánnyal,mint a tied.
2014. aug. 2. 14:31
 47/78 sippara ***** válasza:
89%

"Szerintem az általad írt kommentár a te intelligenciádról ad elég részletes betekintést."

Igen. Az a kb hat komment, amit eddig írtam, kiváló betekintést ad abba, veled ellentétben mennyire értek hozzá, az pedig, hogy ennyit írtam neked a reakcióid után, abba nyújt betekintést, mennyire naiv tudok lenni.

"Valóban nagy közöttünk a különbség.Engem megtanítottak viselkedni."

Engem is, csak sajnos a direktbe idiótát játszó embereket nehezen viselem. De ha már itt tartunk, hogy tanítottak viselkedni? Anyád addig ütött, meg üvöltött, amíg magadtól ki nem találtad, mit kéne csinálni, vagy elmagyarázta? Ha az utóbbi, nem gondolod, hogy talán a kutyánál is bejönne? Ha az előbbi, akkor már mindent értek.

"Csak halkan teszem hozzá-ha ezt a közelemben mondtad volna-Már feküdnél."

Igen, ez pont az a mentalitás, amit az eddigi kommentjeid és a felfogóképességed hiánya alapján elképzeltem rólad. "Ha nem tudom felfogni, amit mondasz, szajkózom egy ideig a saját marhaságomat, amit SEMMIVEL nem tudok alátámasztani, aztán ha az se elég, akkor jön az "Ütlek oszt' feksző, hö!".". köszönöm, hogy igazoltál.

2014. aug. 2. 15:16
 48/78 A kérdező kommentje:

Ha valaki szintén hasonló cipőben jár,ne adja fel a reményt.Nekik írom le a fejleményeket.

Tegnap a gyakorlatban is kipróbáltam a dolgot.Úgy néz ki nem reménytelen a kutyusom. A heti egy nap diétát követően kipróbáltam a kaja védős technikát.A heti egy napos szokásos diéta után a blöki szíjra került. néhány centire tőle egy tál csirkefej.A beépített emberem odajött és a kajához kapkodott,próbálta elvenni,majd visszahúzódott.Az első alkalom után a blöki kétszer rávakkantott.Jött a dicséret.Lassan kezdte felfogni a lényeget.Igaz nem támadott de az elejét leengedve ,hátrasunyt fülekkel figyelte a betolakodót.Estére kutyasuli.Őrző védő tanfolyam.Második alkalom.

A körülötte hergelt kutyák láttán ő is izgatott lett.A mellette levő kutyára többször is rámozdult.Önbizalom még gyenge,de lassan eljön az idő,hogy meg fogja tudni védeni magát.A kezdeti értetlenkedés után a vele foglalkozó kiképző felé kimozdult a "hurka" kétszer is a fogai között landolt.A suli után korrekt módon elmeséltem a kiképzőnek a kis magán akciómat a kaja elvétellel.Érdekes de nem akart infarktust kapni.Azt mondta hogy ártani nem árt neki.Majd megnyugtatott,majd emlékeztetett,hogy az első alkalommal még megijedt tőle a kutya.Mostanra meg már ugrott felé és a hurkát is megfogta."Ki fog alakulni."Majd még írok a fejlődéséről.

2014. aug. 4. 19:45
 49/78 anonim ***** válasza:

Mint korábban írtam, gyáva kutyát is fel lehet építeni zsákmányszerző ösztönre alapuló, önbizalom növelő, pozitív megerősítéssel, ugyanazt a helyzetet több százszor, ezerszer elismételve a kutyával. De! Az a kutya soha nem lesz bátor. Amint a számára ismeretlen helyzetbe kerül és negatív megerősítés éri (pl. a segéd finom csapkodása helyett az utcán tiszta erőből jól oldalba rúgják), a kutya össze fog omlani. Félelemből agresszív kutya pedig még rosszabb, mert sehova sem fogod majd tudni elvinni.

Az pedig a világ legnagyobb butasága, hogy annak örülsz, hogy más kutyára rámozdul... ez jó poén, amíg egy nála erősebb kutya meg nem tépi.

Az agresszív kutyánál nincs rosszabb...

2014. aug. 4. 20:01
 50/78 sippara ***** válasza:
Majd azért ha van rá mód, egy falunevet írj már, hogy amikor szétkapja a kutya asszonykát meg a gyerekeket, tudjuk, hogy te voltál az a zseni!
2014. aug. 4. 20:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!