Egy éves félős Corso szukából hogyan lehetne minél gyorsabban felszínre hozni az agressziót? Csak olyan írjon akinek jó tippje van. Feleslegesen szerepelni vágyók érzékeny lelkűek ne fárasszanak. (kutya suli már volt, felesleges időhúzás)
Van egy 12 hónapos corso szukám. Soha nem bántottam,de baj van az idegeivel,elég, ha rászólok, máris bepisil. Tudom ez kölyökkori sajátosság, amit idővel kinőhet. Eddig szabadon volt a kertben, két másik kutyával él együtt, tehát szocializálódhatott. Arany élete volt idáig.
Mivel őt elsősorban házőrzésre szántam, gondoltam megnézzem, mit tud. Elvittem egy kiképzőhöz, ahol találkozhatott más kutyákkal is Ott derült ki ,hogy egy nagy de beszari kutyám van Egy kis öleb, majdnem kikergette a világból. Később egy felé sétáló 3 éves formájú kisfiú elől menekült el. A felé sétáló csibész ahány lépést tett felé az én kutyám kétszer annyit lépett hátra. Tudom a kutya még fiatal, de ez már sok volt. Ilyen kutyám még SOHA nem volt. Az összes eddigi kutyám karakteres,kemény,idegenekkel barátságtalan,max a jelenlétemben megtűrő jó kutya volt.(keverék,Dobi, Kuvasz,Corso.) Az elöző Corso szukám 4 hónapos lehetett amikor hazahoztam. Meglátta a szomszéd vizsláját és a kerítésnek ugrott, hogy elzavarja. Csak úgy hörgött dühében.6 hónaposan egy haverom feléje ütött. A kutya azonnal nekiment. Ha idegen jött a kutya koppant a kapun. A családon belül viszont egy bújós kis cica volt. Tőle gyengédebb érzékenyebb lelkű kutyát még nem láttam. A Dobim is ha valaki 2 méterre belépett hozzá, már megmutatta az összes fogát .A családot és a házat mindig nyugodtan rájuk lehetett bízni. Az életüket adták volna értünk. Most viszont adva van ez a NYUSZI. Nekem van egy elképzelésem, hogyan hozhatnám elő belőle az olaszos temperamentumát. Viszont kíváncsi vagyok hátha valakinek van jobb ötlete.
Kérem csak olyanok írjanak akik ugyanezt átélték már egy mimóza kutyával és sikerült agresszívvá tennijük. Azt a jó tanácsot,hogy kutyasuli,klikker nagyon sok türelem-felejtsük el. Elöző hozzászólásokban olvastam olyat,hogy ha a kutyád vad lesz akkor téged is szét tép,meg ilyen hülyeségeket. Ilyet csak az ír aki nem ért a kutyákhoz. Más a kutya reakciója a családon belüli emberekhez és más az idegenekhez.,A túlzottan szerepelni vágyók felesleges jó tanácsára sincs szükségem. Nálam a kutyák kerten belül vannak. Kiszökni nem tudnak. Az utcánkba már gyakorlatilag minden második házba besurrantak vagy betörtek. Tudom bármelyik kutyát harcképtelenné lehet tenni,ha nagyon akarják.De az én lelkem nyugodtabb,ha a családdal olyan kutya van aki azonnal támad ha baj van és nem a sarokból kell előcsalogatni ahová elbújt.
Jó kis módszer.
Ha ezt te kipróbálod... Remélem, nincs kisgyereked.
Egész nap rohangál.Most kapott egy menhelyről származó "energia bombát"Egy keverék kiskutyát.Akivel folyamatosan játszhat.Van még egy idősebb kutyám is.Övék az egész kert.
A párom munka után kiül közéjük simizi őket,játszik velük. Kivinni nem szívesen viszem őket .Rengeteg a kullancs.A szomszéd kutyája is fertőzésben ment el.
A kullancs csak kifogás, van spot-on, van nyakörv. Mondd ki nyugodtan, ha nem akarsz kutyát sétáltatni, tisztább úgy.
De ne hidd azt, hogy a kutya annyira ostoba, hogy elég neki egész életében ugyanazt a kertet nézni. Rakj be egy futópadot a nappali sarkába, és próbáld ki, hogy nem mozdulsz ki egy hónapig, viszont rohangálsz eleget. A negyedik nap megkattansz. A kutyák tovább bírják, meg nem mindegyiknél elég feltűnő, hogy baja van a helyzettel, de ha valaki látott már jól tartott kutyát, ahhoz képest látványosan szánalmas állapotban vannak a kertbe zártak.
Id.: Kivinni nem szívesen viszem őket .Rengeteg a kullancs
A kullancsok ellen ma már jó lehet védekezni.
A séta, a szocializáció minden képen kéne,ahogy azt mások is írták,mert a megszokott környezet nem ad neki új helyzetet ,kihívást !
SOK SIKERT,NO PARA LESZ MÉG BELŐLE KUTYA ! :-)
a kutyának heti egy koplalónap fel sem tűnik.
sétáltassátok rendszeresen, akkor megszűnik a félelme is valamelyest más kutyákkal szemben.
amúgy milyen korban került hozzátok?
a tenyésztő mit mondott?
Szeretned belenevelni a kajafeltest a kutyadba? Hajra!
Igazabol, ha lelkileg nem alkalmas az orzovedore (nagyon ugy tunik), akkor szerintem csak kin szenvedes lesz neki. Foleg, ha erolteted a kis praktikaidat. Az nem az o hibaja, hogy te ilyennek nem tudod szeretni. Ajandekozd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!