Németjuhász vagy cane corso az ijesztőbb? Melyik taníthatóbb be könnyebben őrző-védő feladatokra?
egy kutyának sosem ijesztőnek kell lennie, hanem magabiztosnak.
munkavonalú kutyák alapjáraton " jó kiállásúak" ( ha a küllem a lényeg ), viszont oda ember is kell, akire hallgatnak! és tisztelnek!
ha kutyavásárlás előtt vagy, és emiatt a kérdés, akkor inkább sose vegyél kutyát!
Nagyon bírom az ilyen okosokat!
Az, hogy nem írom le a kutyás múltamat és azt, hogy mennyi időm van rá, mennyi helye lenne a kutyának, mennyire szeretném, és egyéb körülményeket, az nem azt jelenti, hogy rossz ember vagyok és az az elsődleges szempont, hogy a kutya mennyire ijesztő!
Szerintem a kérdésből neked semmit nem kell leszűrnöd, egészen egyszerűen válaszolnod kellett volna, nem pedig annak beállítani, ami pont nem vagyok.
Egyébként ha már itt tartunk, 23 éves vagyok, eddig volt 3 kutyám, velük nőttem fel.
Most pedig, hogy a nevelő szüleim meghaltak, én maradtam egyedül a házban, amit 3 nappal ezelőtt úgy feltörtek a cigányok, hogy még az volt a szerencse, hogy pont nem voltam otthon. Szóval úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy újra legyen egy kutyám, elsősorban társnak, másodsorban pedig védelem szempontjából lenne előnyös. Tudok a kutyákkal bánni, 12 éves koromban és én voltam a falkavezér, nem pedig apám. Szóval erről ennyit. Azért kértem ki a véleményeket, mert erre a két fajtára szűkült a kör, ők a szóbajöhetők. Mivel már mindent átgondoltam, mertem megkérdezni, hogy melyik lehet fogékonyabb az őrzésre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!