örzö védö németjuhász?
hallottam arrol hogy ha csak örzö-védöre akarja vki tanitani ezt a fajtát akkor lehet olyanra nevelni hogy amikor közeledik a kutya felé idegen,akkor már morogjon,és neki akarjon menni.
ez hogy érhetö el??
ma 20:22 nek!
és ezt meg lehet tanulni iskolában meg minden??
olyan szinten is meg lehet tanulni az Örzö-sédözést,mint pl a rendörkutyák kapnak kiképzést?
vagy ez teljesen másabb??
Igen megtanuljátok mind ketten hogy mit hogyan és olyan mint ahogy a rendőrkutyák dolgoznak!Először az engedelmességi jön és csak utána az őrzővédőzés!
20:22-es voltam
Így van ahogy előttem írták. Nekem is van 1 NJ-om és örző-védőzünk (persze engedelmességet is csináljuk).Megtanítják a kuyát fogni h ne csak belecsípjen a támadó kezébe hanem akár el is törje azt :) De örző-védő előtt mindenféleképp engedelmességet kel tanlnia (ül ,fekszik lábmellett menjen stb) Mi pl olyat is csinálunk , h sátor mögül hirtelen ráront a segéd így kiküszöbölhető h a kutya magijedjen.Ja és csak parancsra támadhat 1 kutya , meg persze ha nem vagy otthon akkor őrzi a házat.
Ilyesmire csak kutyasuliban lehet tanítani a kutyát , és ne vadítsd meg a kutyádat mert nagyon megjárhatod !!
utolsonak!
am nem akarom szó szerint vaditani,de hogyha a digok belémkötnének,azert szeretném h meg is védene,és ne nekem kelljen öt megvédeni,, otthon én is gyakorlok vele,
Az a kutya, aki mindenkire morog, az nem képzett, hanem idegbeteg vagy félre nevelt. Veszélyes játék kimenni egy ilyen kutyával az utcára, ahol lehetnek kisgyerekek, anyukák is. Illetve sosem tudhatod, hogy mikor támad meg téged és a családod.
Ha az utcán beléd kötnek a cigányok, és a kutyád rájuk támad, megharapja őket, akkor téged fognak felelősségre vonni, megbüntethetnek, rossz esetben elaltathatják a kutyát, és a cigányok haragját is magadra vonod.
A kutyát arra használhatod, hogy elkerüljenek téged, de arra, hogy a szó szoros értelmében, fizikailag is megvédjen téged, arra semmiképp.
Arra nem gondoltál még, hogyha megharap valakit a leendő kutyád, akkor másnapra a cigányok meg is mérgezhetik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!