Szerintetek a Cane Corso jó választás? Én egy kertesházban élek Sokat szoktam futni és ez a kutya úgyhalottam nagyon barátságos ez igaz?
Ez így nem teljesen igaz.
Egy jól nevelt, jó idegrendszerű kutya úgy áll az emberekhez, ahogy a gazdája.
Most nem arra gondolok, hogy bárkire ráuszíthatja.
Ha Te örülsz az illetőnek, ő is örülni fog.
Ha bizalmatlan vagy vele, akkor ő is az lesz.
Szóval futás közben senkit nem fog megtámadni.
Mi is kertes házban lakunk, ha jön vki sikítozik, úgy örül. Abban az esetben, ha kimegyünk.
Újítottuk fel a házat, több nap után úgy gondolta a kőműves, hpgy őt már ismeri a kutya, bejön.
Mi meg vártuk, hogy na mikor jön már. Vmiért kimentünk, a csávó meg ott állt az udvaron, a kutya meg fogta a csuklóját. :) Utána nem jött be többet egyedül. És neki is nagyon örült mindig a kutya.
Első kutyának nem ajánlom, legfeljebb akkor, ha nagyon komolyan eljársz vele egy normális kutyasuliba, ahol megtanítják neked, hogy hogyan kezelj egy ilyet kutyát.
Nem egy egyszerű fajta!
2. vagyok
A lényeg lemaradt: cc-m van. :)
De nem kép alapján választunk kutyát.
A corso határozott, következetes gazdát igényel, különben marhára nem lesz "barátságos".
Ez igaz. De én is kép alapján választottm magamnak a cc-t.
Csak azt tudtam, hogy molosszer kell. Akkor halt meg a bullmacim, ugyanolyan fajtát nem akartam.
De még mindig nem érted. Nem azért választunk kutyát vagy egy adott fajtát, mert nézegetve a képeket azt mondod rá, hogy az olyan nagyon cuki.
Nem elrettenteni akarlak tőle, csak arra biztatni, hogy nagyon sokat olvass a nevelésével kapcsolatban, vagy hogy kiképzőtől kérj tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!