Miért adnak olyan sok kutyának totál idegen neveket?
Nem tudom pontosan, hogy fogalmazhatnám meg, de biztos értitek... Leggyakrabban, mint az amerikai tinifilmekben. De sok egyéb fantasztikus ötlet is van.
Csak egy itteni kérdésre (milyen nevet adjak a kutyámnak) érekezett válaszok közül a "legjobbak"?
Eszmeralda, Pamela, Dzsennifer, Candy, Sophie, Sarah, Chantal, Marcheline, Sindy, Rózméri, Madam Pompadúr.
De ezeket is itt olvastam: Amigo, Pablo, Lady, Missy, Hermione (:D), Daisy, Darell, Achilles, Rájli...
Na nem akarom túlragozni. De még egy csomóan addig se jutnak el, hogy nem minden nevet úgy kell leírni, ahogy kiejtik. Ennyire csőlátásúak az emberek? Jóformán csak ezek a nevek léteznek, mert ezek folynak ki a tv-ből?
Annyira viccesek a "miért zavar" válaszok...
Titeket meg miért zavar, hogy engem zavar? :D
Jó nevek szerintem pédául: Füles, Fanta, Mazsi, Süti, Manó, Bogyó, Csufi (nyilván egy nem túl szép kutyánál), Bombi...
Most hirtelen ezek jutottak eszembe.
De mindenképp olyasmi, ami jellemzi is a kutyust. Nem tudom, egy Charlotte név hogy illhet mondjuk egy kutyára :)
Meg alapból vicces őket hívni is ilyen neveken, szerintem.
Nato, Zelda, Helga, Olga, ezek jók, szerintem.
A Nócska az kicsit fura, de ezzel sincs bajom. Ha elolvastátok volna a kérdést, kiderült volna számotokra, hogy a tv-ből kifolyó, "aztsetudomhogykellleírni" neveket nem szeretem.
Azok a nevek, amik neked tetszenek szerintem paraszt nevek. A Füles meg főleg, nem szamarakról beszélgetünk, hanem kutyákról. Az ilyen neveket adták öreganyáink a jószágoknak, amikor még a kutyát nem kutyaszámba, hanem jószágszámba vették. Ezek tényleg tipikus tanyasi, parasztnevek.
A mi kutyáink ennél jobbat érdemelnek. Én el sem tudnám képzelni a kutyámat Bogyóként, ó te jó ég, még belegondolni is rossz. Ő Jázmin és kész, ez illik rá.
És a Csöves is jó név szerintem. Egyedi.
Na jó, az enyémeket így hívják:
Szotyi, Füles, Mazsi, Csufi és Rafi.
Szotyi- a színe miatt
Füles- ez sajnos nem illik rá, de nem én választottam, úgy "örököltem a kutyust"
Mazsi- ez félig- meddig a tenyésztőtől kapott név, de találó a mérete miatt
Csufi- már kicsinek sem volt szép
Rafi- pont olyan volt kicsinek, mint egy Raffaello... és rafinált is. :)
Szerintem paraszt nevek a Bodri, Buksi, Sajó, ilyesmi. A Füles tényleg régi vágású, de nem paraszt, főleg, ha találó.
De ha választani kell, hogy paraszt, vagy nyugatmajmoló, akkor már inkább legyen paraszt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!