Pozitív megerősítéses tréninggel meg lehet tanítani a kutyának hogy jelezze ha idegen ólálkodik a háznál, de ha szólunk neki akkor csendben kell maradnia?
Figyelt kérdés
Azt akarom, hogy a kutya jelezzen, ha idegen akarna engedély nélkül belépni, de nem szeretném, ha egész nap csaholna. Hogy lehet ezt megtanítani neki?2011. aug. 22. 18:57
1/11 anonim válasza:
Szerintem minden jó házőrző kutya ilyen, ha idegen jön ugat, ha rászólsz csendben marad. Nekünk az összes kutyánk ilyen, és nem tanítottuk, sőt a szomszéd kutyája is ilyen. Valaki jön ugat, rászólok csend, ha olyan és beengedem, ő is beengedi. A kutya ösztönösen védi a területét.
Vagy arra gondolsz, hogy márpedig ő csak akkor ugasson ha rossz szándékkal jön, teszem azt ne ugassa az utcán lófráló részegeket se?
2/11 anonim válasza:
vegyél egy kis pulit,őt tanítani se kell rá ....
3/11 anonim válasza:
Hát egy jó kutyát nem kell tanítani! Vegyél egy Puit! Nekem az van nem kell tanítani és ha mondom neki bárkinek nekiugorna!
4/11 A kérdező kommentje:
A szomszédban már több kutyát el kellett vinni, mert nem fogták be a szájukat egész nap, csak ugattak, hiába szólt rájuk a gazda. Ezek szerint akkor egy jó házőrzőnél ez tanítás nélkül is megy a csend parancsszó? Az előző kutyánk csendben maradt, ha rászóltunk, de 2-3 mp-en belül kezdte megint az ugatást. De ő nem volt idomítva igazán (sőt egyáltalán nem).
2011. aug. 22. 19:19
5/11 A kérdező kommentje:
Pulin kívül még milyen jó házőrző fajtákat tudtok ajánlani? Nekem mint falkavezérnek az ilyen vadabb kutyák meg fognak alázkodni, vagy féljek, hogy nekem is nekem rontanak majd, és megharapnak?
2011. aug. 22. 19:20
6/11 anonim válasza:
Ha te vagy a falkavezér nem lehet semmi baj! tibeti masztiff, Kuvasz, Komondor. A tibeti masztifftól jobb kutyát nem is kívánhatnál!
7/11 A kérdező kommentje:
Egyébként mire utal az, ha a kutya morog amikor valaki meg akarja simogatni? Ha pedig a gazdi tovább folytatja akkor meg igyekszik megharapni a kezét?
2011. aug. 22. 19:29
8/11 anonim válasza:
Arra utal, hogy nincs megnevelve.
Ha az én kutyám morogna rám, vagy megakarna harapni, háátt… gyorsan helyretenném, itt én vagyok a főnök, minden úgy történik ahogy én akarom, nem pedig ahogy a kutya akarja. A kutyák falkasorrendben élnek, legfelül pedig a gazda van. Az általad vázolt esetben pedig a kutya.
9/11 anonim válasza:
Ha a kutyám morog rám akkor helyre rakom! ha idegenre morog akkor meg azt had tegye!
10/11 A kérdező kommentje:
Ez a kutyus az előző kutyánk volt. Érdekes egy eset volt szegény. A család többi tagjának megengedte, hogy hozzányúljanak, egyedül nekem nem. De én voltam az egyetlen akinek a parancsszavát teljesítette, másoknak nem. A szüleim el voltak ájulva mikor megmutattam nekik, hogy a "buta" kutya ismer parancsszavakat. Furcsa egy jószág volt, de azért szerettük. Szerintem az lehetett a gond, hogy mikor megkaptuk őt, akkor én még kisgyerek voltam, és a kutya hiába nőttem fel mellette a gyenge gyerekkel azonosított. (Pl. mikor leguggoltam a közelében rám akart támadni) A következő kutyámnál viszont következetesen én akarok vele foglalkozni, és tanítani, mindenképpen falkavezér szeretnék lenni.
2011. aug. 22. 19:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!