Ha kutyával utazom buszon neki is kell venni jegyet? Megjegyzem táskában viszek egy yorkit. A barátomhoz viszem de először fogom itthonról elvinni. Kutyának nem rossz ha idegen helyen lesz és idegen környezetben fog aludni?
Ahány sofőr és ellenőr annyi fajta szabály. Nekem is yorkim van, én is vittem már buszon. Az egyik sofőr alig akart felengedni, mert nem volt neki szájkosara. Mutattam a táskát, mondtam bele rakom ha kell, megkérdezte hogy zárható-e és, hogy meddig utazom. Bezárva a táskába 3 megállót hagyott utazni, mivel nem vettem jegyet, és nem volt szájkosár.
De visszafelé kezemben a yorkimmal vettem a jegyet a buszon és egy szót nem szólt. Leültem, táska a lábamnál, kutya az ölemben.
Ha normális lesz nem fog szólni, ha kekeckedős akkor igen.
Szia!
1. Az autóbuszba bevihető élő állatok és szállításuk feltételei:
a) egy kutya, szájkosárral és pórázzal ellátva,
b) halak, a víz kiömlése ellen megfelelően biztosított tartályban,
c) kisebb madarak, papagájok és galambok, kalitkában elhelyezve,
d) egyéb apró állat kosárban, ládában vagy más alkalmas tartóban,
e) egy vadászsólyom, védősapkával ellátva.
Sajnos tényleg sofőr függő. Hallottam már olyat is h egyátalán nem engedték fel a kutyát, hiába volt szájkosara és póráza, magyarázat: piszkos. -.-
A vicc csak az h én a shih-tzu-mra nem tudok szájkosarat venni, mert nekik nem gyártanak nemhogy egy yorki-nak. Nagyon idióta szabályzat van, de sajnos vhogy el kell fogadnunk.
Az egyik ismerős lány úgy oldotta meg h a csivaváját beleültette a rottweiler szájkosarába és úgy vitte fel a buszra xD
én két hete utaztam buszon és a buszsofőr nem nagyon akart felengedni mert nem volt a mopszomon szájkosár :S(de...hogy...):S
kell neki jegy ami nekem 3-4 megállonál 155 Ft. volt!volánbuszon!!és az ölembe volt a kutya
Jegy kell. Ha nem tud kijönni a táskából, akkor szájkosár nem. Én vittem már úgy pici kutyát, hogy beültettem egy marhanagy szájkosárba, aztán kössön bele, aki tud.
A kutyának mindegy hol alszotok, csak Veled legyen. Egyéb tevékenységek előtt zárd ki a szobából, nehogy megtámadja a barátod. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!