Tükör módszer-szocializáláskor verik a kutyákat vagy sem?
"Utolsó azt mondod, hogy a veréssel megerősítette inkább az addigi viselkedést?"
Nem ezt mondtam, csak egy rendszeresen előforduló fogalomzavart akartam tisztázni. Utánam már kifejtették, hogy miről van szó. Az emberek a pozitív megerősítés fogalmát egy pillanat alatt megértik és általában leragadnak annál, hogy amikor a kutya jót csinál ezért finom jutifalattal tömöm, akkor az pozitív megerősítés. Ezután automatikusan jön a hibás ötlet, hogy amikor nem jót csinál ezért pofán vágom, akkor az meg negatív megerősítés, holott nem. A pofánvágás az valójában pozitív büntetés.
De ha neked otthon nem ugrál fel elfordulással,akkor jó módszer neki és ezt kéne suliban is. Mindenki aki ott van ezt tudja és elfordul, nem figyel, kész. Ez megoldja a probléma okát, hogy figyelmet akar, de nem kap. Nem mintha a pofon nagyon megviselné a paraszt kutyát, de a figyelmet azáltal megkapja. Főleg ha annak ellenére is megteszi máskor is.
Pofán szoktam vágni azt a kutyámat, amelyiknek ez kell. Oktató ne csapdosson össze vissza a fejénél, a pofon az más, amikor oldalról a pofáját kapja. Nekem a feje búbját és hasonló helyeken ne püfölje más, sőt mert azok az ütések nem mennek egy helyre,és szerintem az nem határozottságra utal,hanem már idegességből való ütésre. Határozott rángatás sokkal észhez térítőbb. DE neked kéne csinálni a nevelést, mert neked kell működni, ott csak elmondják ,hogy mit csinálj,de ha helyetted pofozzák, rángatják,akkor neked nem fog, nem biztos,hogy fog működni a kutya. Persze kivételek a felugrás mondjuk amikor másnak a segítsége is kell hozzá,mert máshoz megy a kutya.
Szóval ezekből a leírásokból tükör ide vagy oda, szerintem nem jár el helyesen az oktató. De látni kéne, ahol az oktató püföli, pofozza a kutyát nem csak bemutató jelleggel az már nem jó.Szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!