Miért vesznek össze napi rendszerességgel a kutyáim?
Figyelt kérdés
Két szuka kutyám van,az egyik 7-8 éves Német törpe pincser,a másik egy 1 éves Jack Russell terrier.Nagyon jól élnek,nappal a házba is.bejöhetnek,de este kint alszanak.Eddig is összekaptak néha,de az utóbbi egy hónapban minden nap összevesznek,és már addig fajult,hogy az egyik megharapott.Miért csinálhatják ezt?A negatív kommentekre nem vagyok kíváncsi!2014. ápr. 20. 18:42
1/9 anonim válasza:
Most, hogy ivarérett lett a fiatalabb is, vetélkednek a rangsorért.
2/9 A kérdező kommentje:
És hogyan tudnám "leszoktatni" őket a verekedésről? Vagy ivartalanítás lenne a megoldás?
2014. ápr. 20. 18:52
3/9 anonim válasza:
"egyik megharapott."
Nem, a megoldás az lenne, ha el tudnád foglalni az alfa helyét, utána pedig le tudnád tiltani őket a dominancia fizikai kinyilvánításáról egymás felé.
De ahogy az idézett szövegből látszik, az első lépéstől is elég messze vagy.
4/9 anonim válasza:
A "nagyon jól élnek"-be ugye a napi szintű szellemi-fizikai fárasztás is beletartozik, nagy séta, tanítás, játék más kutyákkal, ilyesmik?
5/9 A kérdező kommentje:
Nos,könnyű mondani/írni hogy foglaljam el az alfa helyet,nem olyan egyszerű két MAKACS kutyánál...És eddig ha nem is naponta elmentünk sétálni,csak történt egy baleset(egy macska nekiment az idősebbiknek,és megsebesítette a hátát :/)és ezmiatt most nehezebben is mozog,ezért nem járunk mostanába ki(kertes házba lakok,úgyhogy van nagy mozgásterük)és amikor kimegyünk szoktak játszani más kutyákkal is. :)
2014. ápr. 20. 22:15
7/9 A kérdező kommentje:
Hogy hogyan nevelem?Miért,hogyan lehet?
2014. ápr. 21. 10:48
8/9 anonim válasza:
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik a kertben tartott kutyával "foglalkozva van". Ez nem igaz, a kertben tartott kutya pont annyira nem szocializálódik, mintha lakásban tartanád (hiszen itt is el van zárva a világtól), sőt, talán mér rosszabb, hiszen ő csak azt látja, hallja hogy mindenkit meg kell ugatni, aki elsétál a kerítés előtt. Szóval a kertben tartott kutya, akit nem visznek más kutyák és emberek közé, az sajnos agresszív lesz jó eséllyel. A másik probléma lehet az, hogy a pincser egyébként sem egy barátságos kiskutyus, gondolkodás nélkül támad, ha úgy érzi, hogy ez indokolt, mondhatjuk azt, hogy megtévesztő a külseje. Tudom, mert nekem is pincserem van, bizony rendet tart a kertben, ha nem vagyok ott bárki idegennek nekimegy, legyen az kutya, vagy ember. A Jack Russelt nem ismerem, de a terrierek is gyárilag vadócok. Ha együtt tartod őket, akkor törvényszerű, hogy rivalizálnak, amit csak úgy tudsz megelőzni, ha te leszel a falkavezér, és feltétel nélkül hallgatnak rád. Nem tudom mi lehet a probléma pontosan, de pl soha ne etesd őket együtt, sőt ha lehet, ne is lássák egymást etetéskor, mert az irigység is rivalizálást szül. Ne legyenek közös játékaik, és mind a kettőnek legyen saját helye, ahová el tud vonulni. A másik, hogy sokat foglalkozz velük külön-külön, hogy hallgassanak rád. Együtt nem fog menni, mert akkor is egymással fognak foglalkozni a természetes rivalizálás miatt. Sok sikert!
9/9 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon köszönöm,rengeteg jó tanácsokat adtál!:) köszi
2014. ápr. 23. 17:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!