Nem hallgat a kamaszkutyam. Elfog ez mulni valaha?
Egy 9 Honapos Alaszkai Malamutom van. Az elso honapokban szorgalmasan tanitgatam. A haz falain belul nagyon engedelmes, de ha kimegyunk az utcára ordog lesz belole. Folyamatosan huzz, nem lehet elterelni a figyelmet. Ha meglat egy macskat, akkor biztos, hogy repulni fogok utana. Minden erdekli, mindent meg akar enni, es nyaldosni. Azt mondjak, ha elkezd huzni, a masik iranyba kell vele fordulni, ez nala hatastalan. Megfog ez valtozni valaha?
Elore is koszonom a valaszokat.
Egy kutya suli nem lenne hülyeség, mert ott segítenek abban hogy hogyan irányítsd a kutyát. Minden kutya más, van amelyikkel nagyon könnyű és van amelyikkel rohadt nehéz.
én sajnos elrontottam, mert mikor kölyök volt ráhagytam sok mindent, aztán ittam a levét később, mikor odáig jutottunk h egyáltalán nem figyelt rám, sőőt volt h ott hagytam a többi kutya barátsival játék közben (többször hívtam) látta h elmentem, pont lesza..ta.
elvittem kutyasuliba, rengeteget tanultam, és igaz rohadt sok meloval (többszöri sírással és majdnem feladással) most már 90%ban kezelhető. Igaz a macskáról nem tudom még mindig letiltani, de ha rászólok nem húz, nem rohan el,stb... De ez nagyon kemény munka volt. Szóval én javaslok egy kutya sulit, de ha nem akarsz menni, akkor viszont a szabályokat be kell tartani. Gyakorolni a hülyeségnek tűnő feladatokat, hogy rájöjjön a kutya h te állsz felette. Értem azt, hogy te eszel előbb, utána ő, nem nyúlhat a kajához csak engedéllyel. Nem jöhet mehet ki az ajtón csak engedéllyel.stb,stb.... és ha megszegi mehet neki a morgás, a kiabálás, nyakba bökés , bár nem tudom h egy ekkora kutyánál egyáltalán mennyi érez meg abból a nyakba bökésből. Nekem kis testű kutyám van, de nem nagyon szokta megérezni ha rácsapok a fenekére v az arcára. többet ér az ha nagyon csúnyán nézek és ha nagyon mérges vagyok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!