Tükör módszer-szocializáláskor verik a kutyákat vagy sem?
Terápiára szoktam bejárni saját kutyával.. a másik kutyán azért nincs szájkosár mert nem fogja széttépni a terápázandó alanyt.. Az én kutyám is volt hogy már összement másik kutyával terápián, de ha neki mennek akkor védekezik (ők ugye nem tudják hogy a másikon van szájkosár)
De a mi kutyáinkat gyorsan ki tudjuk venni ebből nem fogják széttépni a "beteg" kutyát..
Ezt így ahogy leírtad nem lehet megmondani hogy jó volt e vagy sem... Se az Ági se a Mariann se a Marcsi nem csinálnak olyan hú de nagy hülyeséget sőt :D ált oka van annak amit csinálnak..
A tükör iskolák egyébként nem azt hírdetik hogy nincsen semmilyen büntetés hanem azt hogy TANÍTÁS KÖZBEN nem büntetünk..
Egy kutyának belefér ha orrbavágod (főleg azért mert nem a legsúlyosabb büntetések közé tartozik) ez csak emberi marhaság hogy nem ütjük a kutyát... sok esetben sokkal többet ér egy jólírányzott orrbavágás mint ha megtolnám a kutyát.
Amúgy kérdéses hogy miért feküdt a földre a kutya mit csinált a földön hogyan csinálta... egy ilyen terápia elég sok összetevős dolog 6sorból nem lehet megmondani hogy mi volt pontosan.
Az meg a másik hogy ha szájkosár van egy kutyán az már sokat jelent :D nem kellene a kutyádra szájkosár ha még sose kezdeményezett volna bunyót.. Vagy csak mindig rosszkor van rossz helyen ? ^^
Visszatérve a kérdésre egyébként én még nem láttam ilyen esetben hogy megüttöttek volna kutyát... olyat láttam csak eddig hogy amikor egy terápiás oktató etetei a kutyákat akkor amelyik bunkó és akkor nyúl kajáért amikor nem ő van soron vagy morog csattog azt orbagják jelzésértékűen..
AMÚGY tök jó hogy azt mondod egyszer hogy a kutyád "más kutyàknak időnként neki tàmadó kutyàjukat" máskor meg hogy még sose kezdeményezett bunyót :)
a negatív megerősítés ugyanúgy része kellene ,hogy legyen egy kutya nevelésének,mint a pozitív. és a negatív megerősítésbe nagyon sok minden belefér !
a verés szó jelentése pedig mindenkinél mást jelent.
sokan ,egyszerűen elképzelhetetlennek érzik ,hogy fizikailag bántalmazzák a saját szeretett kutyájukat . na ők tuti képtelenek velük bánni !
egy jó időben adott tocckos ( fül mögé kézzel ), egy jó időben adott pontos oldalba sarkazás ,stb :)
a szájkosár meg olyan kutyaiskolákban szokás ,ahol sem a gazdi sem az oktatók nem biztosak magukban. ha csak a kutyák lennének ,együtt ember nélkül, elzárt területen ,hamar megértenéd ,mi is az a megrendszabályozás :) a dominancia lényege ,hogy a domináns egyed egyértelműsíti ,hogy ő a főnök. ha kell akkor egy mordulással, ha kell egy kis kergetéssel,és ha kell akkor bizony komoly harccal ! mi ez ,ha nem bántalmazás ?? és ők még csak kutyák!
a nagy és állandó kutyaszeretgetés a meg nem értett kutyanevelési módszerek félremagyarázása ugyanolyan hiba ,mint a nevelés teljes hiánya:)
tükör módszer ?? a világon csak itt nevezik így :)a többi sok-sok országban ez egyszerűen egy klikker-képzésen alapuló pozitív megerősítést előtérbe helyező társas kutyákat nevelő eszköz .
--akárcsak a büntetéses, szöges nyakörv befelé, kemény képzés, azonnali büntetés minden negatív vagy hibás dologra . és mindkettő működik !!!!!!!!!!!!
szerintem ezek a dolgok a gazdán múlnak .
egy biztos ,tükrös kutyák - kontra - " normál " szöges vagy fojtós nyakörves képzés :) az utóbbi kutyák tudják hol a helyük :)
Azért amit leírtál az alapján a kutyádon bőven van mit csiszolni. Ha jól értem a finom körülírást a kutyád tud ülni, feküdni, lábnál menni, de mindenkit megpróbál kivégezni - a gazdát is beleértve - aki a közelébe akar menni ha ő éppen ezt nem akarja.
Ennek pont fordítva kellene működnie. Ki nem szarja le, hogy a kutya tud-e parancsra azonnal feküdni, ha az alap szocializációval van gond.
A szájkosár a többi kutya biztonsága miatt kell. Az hogy orbaverik a kutyát belefér.. azért mert te azt hiszed hogy a kutyád megadta magát mert lefekszik az még közel nem jelenti azt hogy ez így is van. De nagyon szitu függő, lehet megtolni akarta kicsit a kutyát de az lefeküdt.. ami azért nem jó mert ezzel a kutya kb azt mondja hogy qrva gyorsan hagyd abba!! amit csinálsz.. azaz ő akarja leállítani a büntetést.
A negtív megerősítés meg tényleg nem büntetés.. ma már nem igen használjuk de ilyen a fojtó meg a szöges is. HA a kutya húz akkor az fáj neki ha nem húz akkor nem fáj. Annyit jelent hogy megszűntetsz a kutya számára egy negatív ingert (amit ugye te keltesz de ez már más tészta)
Ilyen mondjuk az ültetés tanítása nyomogatással is. Nyomod lefelé a kutya popsiját ami neki kellemetlen, de ha leült akkor megszünteted a nyomást ezzel dícsérve a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!