A kutyàk mièrt szeretik sèta közben ràgni a pòràzt?
Kedves utolsó,az interneten le van írva millió topikban,hogyan kell kutyát nevelni,videó is annyi van,mint égen a csillag.
És van egy olyan dolog,hogy kutyaiskola,ami a leghasznosabb az összes közül.Tehát nektek is,és mindenki másnak is,akinek gondok vannak a kutya nevelésével,nagyon jót tesz.Mert az gyakorlatilag az embereknek szól,nem a kutyáknak.A kutya mindig jól működik,az ember nem veszi észre a saját hibáit és zömmel kutyavásárlás előtt egy minimális mennyiséget sem olvas el,sem a kutya neveléséről,sem a fajta jellegzetességéről,vagy ne adj isten a kutyát testbeszédjéről.Ebből van a legtöbb probléma.
Az enyéim nem rágják. Az egyikük kicsi korában vette csak párszor a szájába, de eleresztettem vele, és leszokott róla.
Egyébként a legtöbb kutya szerintem az öröm, izgatottság miatt rágja, esetleg egy kis frusztráció is lehet a dologban.
az enyém képzett, vizsgás kutya.
Ő nm szokott így rángatni, semmi.
Azonban, szokott így kommunikálni.
Példa, séta közben találkozok gy ismerőssel, és megállunk beszélgetni, ami mondjuk nem két percre sikeredik.
A kutya a lábam mellett lefekszik, és vár türelmesen.
aztán, amikor már vagy 10 perce megy a beszélgetés, a szájába veszi a póráz azon részét, amit elér, és kicsit meghúzogatja, hogy felhívja magára a figyelmet.
Ha ilyenkor figyelmen kívül hagyom, akkor ráteszi a lábát a lábfejemre, és elkezd csóválni, és néz rendíthetetlenül. Ezzel kb azt mondja, hogy gazdi haladjunk máááár!
Nem tolakodó, és nem bunkó módon teszi, hanem szó szerint oda szól, hogy héé én unatkozom.
A másik, amikor pórázzal kommunikál az az, amikor valahol vagyunk, és ő már menne haza, akkor leül a póráz mellé, és bökdösi, vagy odahozza.
Ha ilyenkor ráteszem, akkor a szájába veszi, és elindul vagy a kapu felé pár lépést, és hátra néz vagy a felé az út felé, amin haza szoktunk jönni.
Nem cibálja, csak jelez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!