Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tükör módszer-szocializáláskor...

Tükör módszer-szocializáláskor verik a kutyákat vagy sem?

Figyelt kérdés
Olyanok válaszát várnám akik megtapasztaltàk, hogy dominàns, más kutyàknak időnként neki tàmadó kutyàjukat, hogyan szocializàltàk a csoportba kerülès előtt. Normàlis e, hogy a problèmàs kutya szàjkosàban pórázon míg a másik dominàns kutya szájkosár nélkül és szembe állt, persze ebből összeacsargàs lett ès végül miután rájuk ordítottak szétmentek és a problémás kutya aki azonnal a földre feküdt kapott a fejére. Vagy az hogy a másik kutya sebet ejt azon amelyik szájkosárban van. Nem kéne szájkosár a másik félre is? Tényleg olyanok válaszàt várom, akik tudjàk hogyan is zajlik egy tükrös szocializàlàs. Köszönöm

2014. ápr. 24. 23:36
1 2 3 4 5
 1/49 sippara ***** válasza:
54%
2014. ápr. 24. 23:55
 2/49 A kérdező kommentje:
Normális válaszokat várok...
2014. ápr. 25. 00:02
 3/49 anonim ***** válasza:
91%
Szóval téged tényleg nem az érdekel, hogy ez így normális-e, hanem az, hogy _a tükrösök szerint_ normális-e?
2014. ápr. 25. 00:49
 4/49 A kérdező kommentje:
A tükör szerint normális e , mert , ha igen , akkor befejeztük ezt a módszert.Ha nem normális, akkor fogom és másik városba àtviszem a kutyàt, ami nem egyszerű.Viszont szimpatikus maga a módszer, amíg nem jön a fegyelmezès..ennek hangot adtunk az oktatónál is..persze mindenből kimagyaràzza magàt. Nem az első sulink és nem az első oktató..eddig még sehol nem verték a kutyát és soha nem is lett rajta egy karcolás sem , mert ő sose kezdemènyezett verekedèst.Hosszú ez az egész és tényleg nem bíráskodást várok, mert ha ezt normálisnak tartanám nem kérdeznèm..egyszerűen az érdekel tényleg így zajlik e egy tükrös szocializàlàs. Gondolom most jó lett volna lehúzni, hogy milyen hülye vagyok, hogy hagynàm a kutyàm verni, de tényleg marha jó lenne, ha olyan is reagálna, aki tényleg rendelkezik egy domináns kutyával és járt ilyen oktatàson...
2014. ápr. 25. 03:29
 5/49 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem normális. Nem is ezt tanítja a módszer sem. De két dolog bárhol előfordlhat: Egyrészt vannak olyan oktatók, akik nem elég tapasztaltak a problémás kutyák kezeléséhez és ezt sose vallanák be, másrészt balesetek előfordulhatnak akkor is, ha a lehető legnagyobb körültekintéssel állnak a témához (bár törekedni kell rá, hogy ne forduljon elő). Sőt, amit te leírtál, az szerintem szocializációnak se nevezhető. Vidéki iskoláról van szó? Melyik város vagy országrész? A leírtak alapján én tuti menekülnék onnan, de azért láttam már olyat is, amikor a gazdi kiszínezte és nem úgy adta elő az eseményeket, ahogyan azok valóban történtek. Mindegy is, én nem járnék olyan kutyaiskolába (főleg, hogy még fizetek is érte), ahol nem érzem jól magamat és kételkedem az oktatók hozzáértésében. Magam is hagytam már ott két ilyen kutyaiskolát is.
2014. ápr. 25. 07:01
 6/49 anonim ***** válasza:
46%
ha azt a kutyát bántják, aki lefekszik, ergo megadja magát, akkor nagyon nem normális. Keress egy másik iskolát.
2014. ápr. 25. 07:02
 7/49 anonim ***** válasza:
97%
Mi is tükörbe járunk, láttunk már nem egy, nem két problémás kutyát, akit tanfolyam előtt terápiáztak egy ideig. SOHA egyiket sem ütötték meg, az esetek 99%-ában egyetlen érintés nélkül nagyon gyorsan megértették a kutyával, hogy mit nem kéne, a maradék 1%-ban pedig a grabancánál fogva tették arrébb. Sőt, végig csináltunk 2 tanfolyamot, kismillió másikat meg végig néztünk, és ott sem vertek meg vagy ütöttek meg egy kutyát sem, pedig voltak "kemény fiúk". Az normális, hogy terápián úgy engedik a többi kutya közé a problémás, agresszív egyedet, hogy szájkosár van rajta, hogy ne tegyen kárt a többi kutyában, akivel terápiáznak. Az viszont semmiképp sem normális, hogy egy terápiás kutya, vagy a terápiához behívott kutya agresszív. Az kell, hogy legyen egy domináns, szabályfelállító, meg egy másik, oldó kutya, de az régen rossz, ha agressziót mutatnak ...
2014. ápr. 25. 07:42
 8/49 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem úgy kéne, hogy az új problémás kutyán van szájkosár és addig nem kerül le, amíg hülye és támad. Tehát kérdéses, hogy a másikon miért nem volt még szájkosár. Vagy amikor új érkezik figyelni kéne a régiekre is ki kötözködhet, ki dominánsabb és valószínű problémás lehet, annak ellenére, hogy az ottaniakkal már jó volt a viszonya és lekerült a szájkosár. Akkor vissza kéne rakni. Ha az a kutya került földre aki kezdte akár helyén való lehet a verés, de inkább nem verni kéne. Kíváncsi lennék milyen a verés, mert nekem ez azt jelenti , hogy össze vissza ütöm. Inkább megrángatom nyakörvön keresztül, vagy pofán csapom,de nekem ez a pofon kategória. Szóval igazából látni kéne a szitut, mert balesetek történhetnek suliban is, nem még problémás kutyák között, bár lehet nem felkészült az oktató is.

De van olyan már , hogy tükrös szocializálás :) vagy inkább tükrös suliban történő szocializálás. Nem kötözködöm,csak nem ugyanaz szerintem :)

2014. ápr. 25. 07:48
 9/49 anonim ***** válasza:
Előző vagyok még. Mit értesz azon, hogy amíg nem jön a fegyelmezés. Ez most az engedelmes akar lenni vagy hogy magyarázza ki az oktató?
2014. ápr. 25. 07:54
 10/49 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt nem értem, hogy ha a kutyád nem balhés, sose kezdeményezett még verekedést, akkor mihez kell "szocializálni"? Mert ezek szerint a kutyákkal való viselkedése nagyjából rendben van. Miért kell akkor fegyelmezni és miért kell rá szájkosár? Az a baj az ilyen jellegű kérdésekkel, hogy nem tudunk úgy igazságot tenni, hogy nem ismerjük a konkrét szituáció minden részletét és nem voltunk ott. Leírás alapján nem látjuk a kutya testbeszédét, a környezet reakcióit meg nagyjából semmit. Mindettől függetlenül ha kételkedsz, az nem jó. Ha ezeket a kételyeidet az oktatók nem tudják eloszlatni, nem tudják elfogadhatóan és érthetően elmagyarázni, hogy mi miért történik, akkor ne erőltesd ezt a sulit!
2014. ápr. 25. 08:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!