Miért nem engedi magára?
Szuka kutyánk mellé hoztunk egy kant is. Első perctől kezdve jól megvannak, most egy hete hogy elhoztuk.Kb. egyidősek, és a szukánk ha jól számoltam és időben észleltem akkor a 14.ik napján van. A kan egész este ugat, mert a szukánk lefekszik nem igaqzán akarja magára engedni a kant.Viszont néha meg megáll a kan előtt és engedi hogy a kan nyalogassa, tépkedi olyankor a kan a fenekén meg a farkán a szőrt, de néha ő sem akar rá ugrani. Amikor ugrana olyankor meg birkóznak egyet ..mit lehet tenni?
Próbáltuk megtartani a szukat és ha simogatjuk tulajdonképpen tartani vagy lefogni sem kell, de a kan valahogy nem ugrik, pedig nyuszit meg matat a fenekénél.A kan már sikeresen fedezett 2x is, úgyhogy nem hiszem hogy vele lehet a gond.
Ma egy vércseppet is észrevettem a szukánk nemi szervén, viszont már pár napja nem vérzett, és ezt nagyon furcsállom. Mikor 4. 5. napja verzett allatorvosnal jartunk mert volt egy kis gondunk a buzmirigyevel, es a doki elaltatta. Utana mintha nem verzett volna annyira, olyat is hallottam hogy van kutya akinel abbamarad majd ra par napra megint verzik?De nem tudom....már most megint nem volt véres..., teljesen tanacstalanok vagyunk nagyon szeretnénk kiskutyákat, két gyönyörűnagítestű kutyusról van szó....
Te olyan menthetetlen ostoba vagy,hogy több karaktert nagyon nem érdemelsz.
Ilyen felfogási képességgel,aki egy szinten tart egy eladott tárgyat egy eladott állattal,nem lehet mit kezdeni.
És jó,hogy mondtad.A születést is szabályozni kellene,ilyen fajta "emberekre",mint te,nincs szükség.
És ezzel minden normálisan gondolkodni TUDÓ ember így van,nem csak én.Nyilván azért vagyunk itt is többségben.
Többet nem kívánok hozzáfűzni,mivel te olyan összefüggéstelen és logikátlan következményeket találsz,amire egyszerűen nem lehet reagálni.Nem tudom egyszerűen eldönteni,hogy sírnom vagy nevetnem kellene,amikor olyan ostoba emberekkel találkozom.
De egyszer lesz áttörés ne aggódj.:) És akkor elmehetsz melegebb éghajlatra a sufni kutyagyártásoddal.
Azon kívül ,hogy lehúztátok 2 pontot a százalékomat semmit nem értetek el de határozottan jól mulattam a korlátoltságotokon . Nagyjából egy észérvet nem láttam, de hatalmas egót , teljes általánosítást ,előítéletességet és a tények realitások figyelmen kívül hagyását, olyan egyszerű mindennapos dologból mint a kutyatartásból osztályharcot kreálást, azt igen. További jónapot, egyszer tényleg lesz áttörés,én is azt remélem, de az nem nektek fog kedvezni és nem a ti életetekben.
Ja, nyárra lehet ,hogy lesz kiskutya ,nem kértek egyet ? :D
Egész egyszerű matematikai kérdésről beszélgetünk. Az Illatos úti gyepmesteri állatorvos le is vezette, nekem csak másolnom kell:
"Magyarországon jelenleg körülbelül 2-2,5 millió kutya él, ebből Budapesten minimum 200 ezer. A gazdátlan állatok száma évi 100 ezer körül alakul. Hazánkban 350 gyepmesteri telep van, az ilyen helyeken elpusztult és a vadászok által kilőtt kutyák száma évi 165 ezer. Ennek ellenére az előbb említett, évi 100 ezres gazdátlan ebszám stagnál, a folyamatos és mértéktelen túlszaporodás miatt. Tehát kijelenthetjük, a társadalom évente 265 ezer (újabb) kutya elhelyezését, tartását képtelen megoldani."
Amikor te lehozol egy almot, akárhogy is nézzük, a teljes állományt növeled tételezzük fel 6db. kutyával. Ezzel 6 már életben levő kutyától elveszed a lehetőséget az életre. Ezen nincs mit vitatkozni, ez matek. Ha te világra segítesz 6 kölyköt, megölsz 6 felnőttet.
De ha úgy gondolkodik mindenki, ahogy te, akkor tételezzük fel, hogy a 6 tőled származó kutyából 3 szuka.
Tehát ha az ő gazdáik is csak egy almot hoznak le a kutya egész élete alatt, akkor 3x6=18 kutyáról beszélünk, akik közül megint csak tételezzük fel, hogy a fele, tehát 9 szuka van, és ők is csak az életükben egyszer hoznak a világra egy hatos almot. Akkor 6x9=54 db. kutyáról beszélünk.
Nekik is a felük szuka, és ők is csak egyszer ellenek az életükben, 6db kölyköt. Így már 162 kutya származik tőled, és még csak három generációnál tartunk úgy, hogy mindegyik csak egyszer szült az élete során. A harmadik generációban 81 szuka van, ők is csak egyszer az életben szülnek 6-6 kölyköt. A negyedik generációban már 486 kutya származik a te szukádtól.
Tehát ha mindenki úgy gondolkodik, mint te, és nem számolunk azokkal a kutyákkal akik évente, vagy akár évente kétszer ellenek, akkor is a te gondolkodás módoddal röpke 6 év alatt 1226 kutya születik. Attól az egyetlen szukától, aki most épp nálad van.
Nem tudom mit lehet azon vitatni, hogy ez az oka annak, hogy a menhelyek fulldokolnak a kutyáktól, mindenki 150-200% telítettséggel üzemel, rengeteg szervezethez nem tartozó civil áldozza az idejét, az energiáját és a pénzét arra, hogy ezeket a károkat enyhíteni próbálja valahogy, és ne jussunk oda, ahol románia tart.
arra hogy téged nem érdekel hogy hová kerültek az almodból a kutyák, és hogy nem tartozol értük felelősséggel meg csak egy idézet:
Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.
Hát bárcsak a te fajtád menne el mondjuk a románokhoz egy városi látogatásra vagy éppen az ukránokhoz foci idényben, és vegyenek kutya számba. Én nem a vidékiket szidtam hanem konkrétan azt a primitív közeget aminek lakója és képviselője is vagy. És mint ilyenek mindenhol vagytok sajnos, nem csak vidéken. Leginkább ti tűnjetek el, de végleg, mert veletek csak kevesebben lesznek az értelmes normális emberek, és csak az ő munkájuk kárára vagytok, mert máshoz nem értetek mint a szellemi,fizikai romboláshoz.
Egyébként ennyire beteg lélekkel milyen szakmában dolgozol, mert még hóseprésre se vennélek fel, mert képzelem milyen lehet a munkád...
Csak nem maradtok nyugton..Felkavartam a kicsinyke lelketeket? Pedig az "én fajtám" van döntő többségben, még ha fáj is nektek,de ez így van és ezen a kis weboldalon gyűlt össze a díszes klubotok kiélni magát. Ti fajtátokkal én még csak neten találkoztam ,meg tv-ben,élőben egyel sem. Pedig rengeteg emberrel találkozom ,beszélek, de egyik sem ilyen elvakult. A fejetek tetejére állhattok de akkor sem fogjátok korlátozni, hogy egy magántulajdonú jószágtól ,legyen az kutya vagy disznó ,kecske,vagy macska ,vagy tengerimalac, lehozzon egy almot a tulajdonosa. Az nekem ,és másnak is ellentmondana a magántulajdon jogának és a szabadságnak.
A számításotok is tetszetős ,csak azt nem veszitek figyelembe ,hogy én senkit sem kényszerítek ,de más se, hogy ne menhelyről hozzon ki kutyát!! Mindenkinek ott a lehetőség a választásra. Szóval aki saját kiskutyát ad el vagy ajándékoz az nem veszi el a menhelyi esélyét mert nem a helyet választanak ,hanem két lehetőség között! Nagy különbség!
Választásra meg szükség van egy jól működő piacon. Nektek monopólium lenne jó, ahol csak a méregdrága felkent mestertenyésztő adhatná a kutyákat.Ki "csinálná" a keverékeket akkor? Ha valaki pont arra vágyna, de ti megtiltjátok a "szaporítást" és csak standartizált kockából nem kilógó ebeket tudna beszerezni,persze jó pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!