Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem engedi magára?

Miért nem engedi magára?

Figyelt kérdés

Szuka kutyánk mellé hoztunk egy kant is. Első perctől kezdve jól megvannak, most egy hete hogy elhoztuk.Kb. egyidősek, és a szukánk ha jól számoltam és időben észleltem akkor a 14.ik napján van. A kan egész este ugat, mert a szukánk lefekszik nem igaqzán akarja magára engedni a kant.Viszont néha meg megáll a kan előtt és engedi hogy a kan nyalogassa, tépkedi olyankor a kan a fenekén meg a farkán a szőrt, de néha ő sem akar rá ugrani. Amikor ugrana olyankor meg birkóznak egyet ..mit lehet tenni?

Próbáltuk megtartani a szukat és ha simogatjuk tulajdonképpen tartani vagy lefogni sem kell, de a kan valahogy nem ugrik, pedig nyuszit meg matat a fenekénél.A kan már sikeresen fedezett 2x is, úgyhogy nem hiszem hogy vele lehet a gond.

Ma egy vércseppet is észrevettem a szukánk nemi szervén, viszont már pár napja nem vérzett, és ezt nagyon furcsállom. Mikor 4. 5. napja verzett allatorvosnal jartunk mert volt egy kis gondunk a buzmirigyevel, es a doki elaltatta. Utana mintha nem verzett volna annyira, olyat is hallottam hogy van kutya akinel abbamarad majd ra par napra megint verzik?De nem tudom....már most megint nem volt véres..., teljesen tanacstalanok vagyunk nagyon szeretnénk kiskutyákat, két gyönyörűnagítestű kutyusról van szó....

2013. szept. 22. 20:36
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
0%
Bányába azt kellene küldeni aki olyan végtelenűl előítéletes ,hogy előre tudja hogy egy tök ismeretlen ember mit fog kezdeni a születendő kutyáival! Persze ezer százalék hogy beadja a menhelyre , mert csak a koszorús mestertenyésztő nem adja be menhelyre a kutyát (persze mert eladhatja 100ezerért darabját),a többi az mind ,ja persze...Címeres ökrök vagytok ,kamu állatvédelem mögé bújva.
2013. szept. 24. 18:56
 32/59 anonim ***** válasza:
78%
Hozzád nem szükséges előítélet, a gondolkodás módodon látszik hogy valami nincs rendben veled.
2013. szept. 24. 19:42
 33/59 anonim ***** válasza:
83%

31-eske!

Szívesen várlak a menhelyen,ahol önkénteskedem és ott add elő azt a marhaságot,amit ide büfögtél.

2013. szept. 24. 21:28
 34/59 anonim ***** válasza:
0%

Majd ha odaviszem a menhelyedre a kutyámat ahol melózól akkor lehet panaszkodni, hogy na megmondtad,addig meg nem izgat a károgás...

De bárkinek megmondom ,hogy jogom van a kutyámtól almot lehozni,a kicsiket megtartani vagy elajándékozni, ha mutat egy paragrafust ami ezt határozottan megtiltja, akkor igaza lesz, addig nem! Nem az én problémám a menhelyi kutya, aki ezt felvállalta csinálja, de arra a konkrét emberre haragudjon aki odaviszi a kutyát vagy kiteszi az utcára. Van akinek nem kell menhelyi eb, ez van, ízlések és pofonok. De nem én vagyok a kérdező, szóval le lehet koccolni..én befejeztem.

2013. szept. 24. 22:51
 35/59 anonim ***** válasza:
83%

4.

állatkínzás:

az álla

t szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást

eredményező beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek olyan mértékű korlátozása,

amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, továbbá az öröklődő betegségben

szenvedő -nem kísérleti célra szánt- állategyed tenyésztése, szaporítása

40. § (6) Kedvtelésből tartott állatok kereskedésének léte

sítéséhez és működtetéséhez a

kereskedelmi hatóság engedélye szükséges. A hatóság az engedély megadásával egyidejűleg

nyilvántartásba veszi a szolgáltatót.

vagyis ha nincs engedélyed, akkor nem kereskedhetsz kutyákkal

és ha nincs szűrésed arról hogy a kutyádnak nincs örökletes betegsége akkor nem "tenyésztheted"

2013. szept. 25. 00:17
 36/59 anonim ***** válasza:
0%
Egyik sem áll meg, sem a kínzás, mert a szaporodás egy természetes élettani folyamat, sem a betegség,ha a kutya egészséges, sem a kereskedelmi tevékenység, ha mondjuk ingyen adom a kölyköt vagy nincs kereskedelmi mennyiség.
2013. szept. 25. 10:24
 37/59 anonim ***** válasza:
83%
attól hogy egy kutya egészségesnek tűnik még lehetnek örökletes betegségei, amit csak orvosi szűréssel lehet megállapítani.
2013. szept. 25. 10:36
 38/59 anonim ***** válasza:
78%
Bárhogy is magyarázod, morálisan akkor sem állja meg a helyét a szaporítás. Itt nem egyedül rólad van szó, hanem mivel az összes többi szaporító is így gondolkodik, ezért a probléma összeadódik és a társadalomnak okoz gondot. A szaporítók tehát szociopaták.
2013. szept. 25. 10:44
 39/59 anonim ***** válasza:
0%
Tegyük hozzá ,egy törpe kisebbség véleménye szerint... Én rengeteg kutyatartót ismerek és itt a környékünkön is minden utcában születnek kiskutyák ,ki van néha írva hogy eladók elvihetők. Ez nem ütközik szabályba és nem kell orvosi papírt kérni a kertbe szökött másik kutyától ha felcsinálja a szukát, de tőlem sem kértek mikor megbeszéltük a futtatón hogy lehozunk egy almot a kutyáinktól. Ez régen is így ment és most is így fog, ezek a tények.
2013. szept. 25. 10:50
 40/59 anonim ***** válasza:
86%

Ilyenkor örülök,hogy léteznek olyan ostoba emberek,akik a hülyeségüket hirdetik és még büszkék is rá.

Az általad lehozott almokból (még a kifejezés is nevetséges rá,mivel egy mezei paraszt szaporításról beszélünk) áruld már el,mennyi kölyökről tudsz bármilyen információt...hogyan van tartva,él-e még egyáltalán,és hogy nem fog menhelyre kerülni SOHA.

Mellesleg a törvény nagyon is megállja a helyét,a természetes ösztönt az ember dolga szabályozni,miután ekkora mértékű túlszaporulat van,az emberek miatt.

Keress fel először egy állatvédelmi jogászt vagy ügyvédet,és utána okoskodj itt kisfiam.

2013. szept. 25. 12:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!