Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem engedi magára?

Miért nem engedi magára?

Figyelt kérdés

Szuka kutyánk mellé hoztunk egy kant is. Első perctől kezdve jól megvannak, most egy hete hogy elhoztuk.Kb. egyidősek, és a szukánk ha jól számoltam és időben észleltem akkor a 14.ik napján van. A kan egész este ugat, mert a szukánk lefekszik nem igaqzán akarja magára engedni a kant.Viszont néha meg megáll a kan előtt és engedi hogy a kan nyalogassa, tépkedi olyankor a kan a fenekén meg a farkán a szőrt, de néha ő sem akar rá ugrani. Amikor ugrana olyankor meg birkóznak egyet ..mit lehet tenni?

Próbáltuk megtartani a szukat és ha simogatjuk tulajdonképpen tartani vagy lefogni sem kell, de a kan valahogy nem ugrik, pedig nyuszit meg matat a fenekénél.A kan már sikeresen fedezett 2x is, úgyhogy nem hiszem hogy vele lehet a gond.

Ma egy vércseppet is észrevettem a szukánk nemi szervén, viszont már pár napja nem vérzett, és ezt nagyon furcsállom. Mikor 4. 5. napja verzett allatorvosnal jartunk mert volt egy kis gondunk a buzmirigyevel, es a doki elaltatta. Utana mintha nem verzett volna annyira, olyat is hallottam hogy van kutya akinel abbamarad majd ra par napra megint verzik?De nem tudom....már most megint nem volt véres..., teljesen tanacstalanok vagyunk nagyon szeretnénk kiskutyákat, két gyönyörűnagítestű kutyusról van szó....

2013. szept. 22. 20:36
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
90%
Remélem, hogy nem fog összejönni!
2013. szept. 22. 20:41
 2/59 anonim ***** válasza:
85%
a válasz egyszerű: a kutyádnak van esze nem úgy mint nektek...
2013. szept. 22. 20:41
 3/59 anonim ***** válasza:
89%

1. Nem kellene szaporítani

2.A kutyák okosabbak,mint ti

3.Ha szeretnél kiskutyát,fél órán belül legalább 50 kiskutyát össze tudunk szedni neked,mindet el lehet hozni,mert nem kell senkinek.Nagytestűek is vannak,és fajtatiszták is.

4.Ha ennyire nem vagy járatos a tenyésztésben,miért kell kísérletezgetni???(Gondolom agyműtét nem vállalsz,mert ahhoz is kb. annyira értesz)

5.A szuka kutyának tudod mivel jár egy vemhesség és egy ellés?Arról nem is beszélve,hogy lesz egy alom kiskutyád,akinek se gazdája nem lesz,se normális élete.

Egy alomban lehet 3 de lehet 12 kölyök is!!!

Mindet chippeltetned kell,oltatnod mindet 2x,8hetes korukig etetni,féreghajtani...

NE csináld,és kíméld meg az állatmentőket még egy gazdátlan kidobott alom kutyától.

Köszi,egy önkéntes

2013. szept. 22. 20:43
 4/59 A kérdező kommentje:
Nem vagyok tenyésztő, egyik kutyánk törzskönyves másik nem de fajtiszta, gyönyörűek, egészségesek. Szaporitonak sem nevezném magam mert egyszeri alkalomról lenne szó. Mindet el tudom ajándékozni családon belül.
2013. szept. 22. 20:46
 5/59 anonim ***** válasza:
89%
Attól még szaporító vagy.:) Konkrétan fajtajellegű keverék kölyköket akartok lehozni, a meglévő kb 2 millió gazdátlan kutya mellé. Minek ?!
2013. szept. 22. 20:53
 6/59 anonim ***** válasza:
86%

Hogy írhatod,hogy mindet...ha azt sem tudod mennyi lenne??

Továbbá,a törzskönyves még nem jogosít fel semmire,szaporításnak hívják,amit tenni igyekszel.Az,hogy kívülről egészséges,még nem jelenti,hogy nem örökít semmiylen betegséget.Nézz utána,milyen komoly orvosi szűrési feltételei vannak a kutyák tenyésztésének.Főleg egy nagytestű kutyánál,diszplázia szűrés minimum kötelező.

Tenyészszemlén döntik el a HOZZÁÉRTŐ emberek,hogy alkalmas-e a kutya a tenyésztésre.Valamint,törzskönyv nélkül NEM FAJTATISZTA a kutya,mert nem tudod igazolni,hogy minden felmenője,abból a fajtából származik.

De van tovább is...egy kutya él 10-15 évig,hol tudod garantálni,hogy akinek odaadod,annál él boldog 15 évet,és 4-5 éves korába nem vágja ki mert túl öreg?

Vagy épp mert beteges,mivel nincsenek szűrései,simán lehet diszpláziás...

És még mindig a szuka kutyára nézve,akit gondolom fu de nagyon szerettek,baromira egészségtelen és veszélyes az ellés is,meg a hozzáértés nélküli szaporítás.

Megnöveli a rákos megbetegedések kockázatát és 10-ből 8 szuka,aki már ellett méhgyulladásos,emlődaganatos vagy méhdaganatos lesz.

Mindet műteni kell,és mind halálos is lehet.

2013. szept. 22. 20:58
 7/59 anonim ***** válasza:
93%

Kiskutyákat szeretnél? Adj címet és viszek neked két teherautónyit!!!

És igen, szaporító vagy. Nem vagy egy fokkal sem jobb azoknál, akik halálra elletik a szukájukat. Az hogy szerintetek gyönyörűek relatív, mindenkinek a saját kutyája a legszebb, csak lehet hogy ha egy szakértő, fajtabíró megnézné, elszörnyedve a látványtól. Tele vannak a menhelyek, az expressz, apród is dugig van az ilyen kis "összerakott" kiskutyákkal és még ingyen sem kellenek senkinek. Most még talán azt mondják, hogy jaj persze fognak kelleni, de egy nagy testű kutya akár 8 kölyköt is lefial és ilyenkor a jelentkezők 90%-a visszamondja, olyan indokkal, hogy jaj csak vicceltek, jaj most nem fér bele egy új kutya, jaj hát ez, jaj hát az. A kiskutyanevelés meg nem csak cuncikázásból és babusgatásból áll.

2013. szept. 22. 20:59
 8/59 anonim ***** válasza:
90%

Ha ennyi az ismereted a kutyák pároztatásához, legalább progeszteront nézettél volna a szukánál.

Nem stimmel a szukánál valami.

A kant zavarja, hogy a szukát fogjátok.

Fedeztetni csak makk egészséges szukát illik. A "volt egy kis gond a bűzmirigyével" nem utal egészségesre.

A mostani fedeztetés technikai hiba miatt elmarad.

2013. szept. 22. 21:04
 9/59 A kérdező kommentje:

Lenne valaki aki estleg a kérdésemre válaszolna?

Amugy nem kerdeztetek végeztunk-e szuresi vizsgalatok stb, úgyhogy ne vádoljatok olyasmivel amit nem tudtok biztosan.

Azt kivánom hogy csak ilyen rossz legyen minden gazdi amilyen én meg a párom vagyunk!!

2013. szept. 22. 21:07
 10/59 anonim ***** válasza:
89%

Én nem kívánom,mert akkor nem 2 millió gazdátlan kutya lenne,hanem legalább 10 :)

Amúgy egy percre elgondolkodtál a 70 érvből,legalább egyiken,hogy miért ellenzi ezt olyan sok ember??

Nyilván mindenki h_lye,csak te vagy helikopter...

Itt meg számodra hasznos választ,nem fogsz kapni,mert mindenki (vagyis jó sokan) átlátják a szaporítás következményeit.Sebaj,bevárunk titeket is,csak közbe ne gyártsátok a kutyákat.

2013. szept. 22. 21:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!