Miért nem engedi magára?
Szuka kutyánk mellé hoztunk egy kant is. Első perctől kezdve jól megvannak, most egy hete hogy elhoztuk.Kb. egyidősek, és a szukánk ha jól számoltam és időben észleltem akkor a 14.ik napján van. A kan egész este ugat, mert a szukánk lefekszik nem igaqzán akarja magára engedni a kant.Viszont néha meg megáll a kan előtt és engedi hogy a kan nyalogassa, tépkedi olyankor a kan a fenekén meg a farkán a szőrt, de néha ő sem akar rá ugrani. Amikor ugrana olyankor meg birkóznak egyet ..mit lehet tenni?
Próbáltuk megtartani a szukat és ha simogatjuk tulajdonképpen tartani vagy lefogni sem kell, de a kan valahogy nem ugrik, pedig nyuszit meg matat a fenekénél.A kan már sikeresen fedezett 2x is, úgyhogy nem hiszem hogy vele lehet a gond.
Ma egy vércseppet is észrevettem a szukánk nemi szervén, viszont már pár napja nem vérzett, és ezt nagyon furcsállom. Mikor 4. 5. napja verzett allatorvosnal jartunk mert volt egy kis gondunk a buzmirigyevel, es a doki elaltatta. Utana mintha nem verzett volna annyira, olyat is hallottam hogy van kutya akinel abbamarad majd ra par napra megint verzik?De nem tudom....már most megint nem volt véres..., teljesen tanacstalanok vagyunk nagyon szeretnénk kiskutyákat, két gyönyörűnagítestű kutyusról van szó....
Hát pedig nagyon sok mindent nem tudtok, különben nem jöttél volna ide kérdezni, szapikám.
És ne, a kutyák érdekében ne kívánj ilyet, mert akkor térdig gázolnánk a keverék kiskutyákban. Így is elég sz-r a helyzet Mo-n, több mint 2 millió gazdátlan kutya van (köztük pár hetesek is), miért kell bővíteni a számukat?
A Jóisten mentsen meg attól,hogy ilyen gazdik legyenek!Ha mind "csak"egy almot akarna lehozni ennyi hozzáértéssel,még inkább belefulladnánk a sok senkinek sem kellő "fajtiszta"kutyába.
Mivel az egyiknek nincs törzskönyve,honnan tudod,hogy nem rokonok?És mi lesz,ha nem jön össze a várt alom?
Mit csinálsz,ha sokkal több kölyök lesz,mint ahány családtagnak kell?
Csak hogy tudd:ilyenkor még mind esküdözik,hogy nekik kell majd mindenképp kiskutya.Mikor meg elvihetők,jó páran vissza fognak lépni mindenféle tipikus mesével,pl.allergiás a gyerek,költöznek stb.
És arról van fogalmad,mennyi egy alom felnevelése?Mármint ha normálisan csinálod,nem házi maradékon vagy Chappy-n neveled őket,oltásokat és chipet beadatod stb.
Eleve a szukának a 2 herpesz elleni oltás 12 ezer,amit a vemhesség alatt kell kapnia.Pár tízezernek kell lennie a zsebben az elléshez,ha császározni kell.
Ha a rokonságnak annyira kell ilyen fajta kutya,miért nem mennek a fajtamentéshez és fogadnak örökbe?
neemár... tudod mennyit szívnak a hobby nyúl tenyésztők a sok szaporított nyúl miatt? ne bátorítsd... ilyenekre :D
Ha ennyit se tudsz kedves kérdező akkor ez felejtős :) ennek a viselkedésnek azért nem túl bonyolult a megfejtése
A másik kutyust külfoldről hoztuk. Egyik kutyát sem szaporitás céljábl hoztuk eredetileg....Mindig szerettünk volna egy kant is. Anyagilag úgy állunk, hogy tudunk gondoskodni a kutyáinkrol rendesen, és tudjuk fizetni az oltásaikat és minden egyéb vizsgálatot.
Ismeretlenül nem kell itélkezni senki folott, szerintem...
Ajánlom szeretettel ezt a cikket, az egyszeri almokról szól:
Fusd át, nagyon kérlek! Utána visszatérhetünk a kérdésre.
Egyébként egy ideális világban, akár csak párszáz kilóméterrel odébb, el tudom képzelni, hogy bele férhet egy ilyen alom.
Sajnos itthon nem.
Pedig nekem is lenne kedvem (mondjuk nekem F1 hibrid) almot lehozni, az anyagi körülményeim, sőt még a tudásom is közel van a tényleg jóhoz.
De sajnos itthon ezt nem lehet, akkor sem, ha te egyébként felelős vagy, mert itt sajnos tényleg csak a matek van.
Évente 260 ezer kutya kerül menhelyekre és gyepikre. Minden egyes most tervezett kutya tőlük veszi el a lehetőséget az életre.
Egy ismerősöm szukája szintén nem akarta felvenni a kant.Csak megoldották erőszakkal.A szuka császárral ellett volna.Mikor megkapta az altatót,azonnal elpusztult,plusz benne 8 kölyök.Öröklött,rejtett betegsége volt.
Hiába volt szűrve.
Mintha érezte volna szegény ösztönösen,hogy baj lesz,nem engedte magára a kant.
Ha nem fedeztetik,ma is élne.
Tudod kérdező ilyen kérdés minden hétre jut vagy 3.
Miután mindenki 2x lecsesz titeket a hülyeségetekért, mindannyiszor beszóltok hogy :
bunkók válaszoljatok a kérdésre különben kuss.
De mivel nincs eszetek, felelősségetek, nem fogjátok fel hogy ti gondolkodtok hülyén, és nem azok a "bunkók" mint mi akik a kutyák érdekében mondják azt amit.
A természet jobban tudja mint az előttem szóló is leírta, és sok ilyen van, csak ilyenkor az összes nagyeszű szaporító mélyen kussol. Majd megpróbálják még egyszer, de annyi józan paraszti eszük nincsen hogy tanuljanak a dologból meg a veszteségből és esetleg békén kéne hagyni a kutyát, nem véletlen nem engedi magára, nem tudhatod hogy neme érez valamit a szuka ami elveszi az egésztől a kedvét.
Ha ennyi pénzetek neked meg a családnak akkor támogassák a menhelyeket és onnan hozzanak el kutyákat.
Ha van pénz, a távolság sem akadály, szinte biztosan találhatsz olyan kutyát mint amilyenre szükségük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!