Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem engedi magára?

Miért nem engedi magára?

Figyelt kérdés

Szuka kutyánk mellé hoztunk egy kant is. Első perctől kezdve jól megvannak, most egy hete hogy elhoztuk.Kb. egyidősek, és a szukánk ha jól számoltam és időben észleltem akkor a 14.ik napján van. A kan egész este ugat, mert a szukánk lefekszik nem igaqzán akarja magára engedni a kant.Viszont néha meg megáll a kan előtt és engedi hogy a kan nyalogassa, tépkedi olyankor a kan a fenekén meg a farkán a szőrt, de néha ő sem akar rá ugrani. Amikor ugrana olyankor meg birkóznak egyet ..mit lehet tenni?

Próbáltuk megtartani a szukat és ha simogatjuk tulajdonképpen tartani vagy lefogni sem kell, de a kan valahogy nem ugrik, pedig nyuszit meg matat a fenekénél.A kan már sikeresen fedezett 2x is, úgyhogy nem hiszem hogy vele lehet a gond.

Ma egy vércseppet is észrevettem a szukánk nemi szervén, viszont már pár napja nem vérzett, és ezt nagyon furcsállom. Mikor 4. 5. napja verzett allatorvosnal jartunk mert volt egy kis gondunk a buzmirigyevel, es a doki elaltatta. Utana mintha nem verzett volna annyira, olyat is hallottam hogy van kutya akinel abbamarad majd ra par napra megint verzik?De nem tudom....már most megint nem volt véres..., teljesen tanacstalanok vagyunk nagyon szeretnénk kiskutyákat, két gyönyörűnagítestű kutyusról van szó....

2013. szept. 22. 20:36
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
83%
Ennek a remek hozzáállásnak köszönhető a romániai remek helyzet is. Örülök, hogy mi is afelé haladunk ahelyett, hogy kulturált megoldása lenne egy problémára.
2013. szept. 25. 12:48
 42/59 anonim ***** válasza:
0%

Milyen állatvédelmi jogászról hablatyolsz "kisanyám" ha már kisfiamozol látatlanba? Nyugodtan pereljen be a jogász pubi mert a szukámmal lehoztam egy almot és elajándékoztam a kicsiket. Meg úgy a fél országot perelje be mellém..Jót röhögök rajtatok.

Nézz már körbe ember ,a házak kertjében és a futtatókon nem 100ezres díjnyertes kutyák rohangálnak nagy többségében,hanem egyszerű keverékek vagy törzskönyv nélküli de fajtajegyes kutyák. A törzskönyvezgetés kiállításra ,és szűrésekre rohangálás ,egy szűk réteg hobbija, de nem tőlük származik az ország kutyanépessége, akárhogy is fáj nekik ,hogy nem részesednek a zsíros falatból.

2013. szept. 25. 15:50
 43/59 anonim ***** válasza:
86%
Te hülyébb vagy a sokéves átlagnál. :)
2013. szept. 25. 16:01
 44/59 anonim ***** válasza:
0%

Nemhinném, csak nem féltem a százalékomat, mint a többiek, akik nem mernek írni ellenetek, mert egyből lenullázátok a kis csapatotokkal. Valahogy ez a gyakorikérdés oldal a realitásoktól mentes, mániákus kutyaajnározók gyűjtőszigete lett.

Ha jön egy reálisan "józan paraszti ésszel" megáldott ,de valamiben bizonytalan kérdező ,akkor agyonszidjátok az elitista kutyamániát ráerőltetve. Inkább elmenekül és máshol kérdez. Ez az igazság.

2013. szept. 25. 16:06
 45/59 anonim ***** válasza:
86%
Az az igazság, hogy próbáljuk megvédeni őket a hozzád hasonló mocskos szaporítóktól, akik mindenféle beteges keverékeket sóznak rájuk azt hazudva, hogy fajtatiszta, illetve igyekszünk lebeszélni a hozzá nem értőket a felesleges szaporításról. Ez az igazság. A végén úgyis a jó győz, azaz mi. :)
2013. szept. 25. 16:15
 46/59 anonim ***** válasza:
88%
Az a baj, hogy nem csak a futtatókban rohangálnak a keverékek és a szaporított fajtajellegű kutyák hanem rohangálnak az utcákon is, sajnos nem kevesen és ennek pont ez a hozzáállás az okozója. Nem véletlenül vannak tömve a menhelyek és altatják a kutyákat. Pont ezért a felelőtlen, makacs és szűk látókörű gondolkodás miatt. De gondolom ezt se fog átlátni. Az a baj, hogy azt hiszed itt elszállt állatvédők papolnak, és mi vagyunk a realitásmentesek és csak azért pontozunk le mert elvakultan az igazunkat akarjuk rád tukmálni. Pedig ha elmennél teszem azt egy állat tartásilag felvilágosultabb, fejlettebb országba látnád, hogy az normális, amit mi itt próbálunk elérni, hangoztatni, hogy több emberhez eljusson. És lehet avval jönni, hogy amíg az ország és az emberek helyzete is pocsék, addig pont a kutyák a legkisebb problémánk, viszont én azt mondom, hogy a gondolkodással van a baj, nem olyan nagy teljesítmény ivartalanítani a kutyát és megállni, hogy fifikétől ne hozzunk le almot csak azért mert a haveroknak is tetszik és akarnak kölyköt. Mert a haver valószínűleg ugyanilyen felelőtlenül fogják lehozni az újabb és újabb almokat és végül bizony az utcán fog kikötni jó néhány utód. Az indokok száma pedig végtelen, de az eredmény ugyanaz, rengeteg sérült, bántalmazott kutya a menhelyeken amik tömve vannak, a gyepiken altatnak és akik ezt okozzák, mossák kezeiket, mert ők bizony csak egy almot hoztak le, nem az ő bajuk...
2013. szept. 25. 17:19
 47/59 anonim ***** válasza:
88%

Komolyan,teszthez meg intelligenciához kellene kötni az állattartást.

Mivel te nagyon nem érted meg,hogy itt az emberek zöme miről beszél,ezért felesleges is vitázni,mivel egyszerűen nincs annyi a fejedben,hogy felfogd.

Mellesleg,az általad szaporított kölykökre nem válaszoltál.Hogy tudod milyen helyen vannak,életük végéig,és így bátran kijelentheted,hogy tőled aztán soha nem kerül menhelyre kutya...Nyilván.Nevetséges.

Még törzskönyvvel ellátott kutyák is kerülnek fajtamentőkhöz,úgyhogy biztos az agyonszaporított kutyád fognak életük végéig egy jó családban élni.Nevetséges vagy.Az erőlködéseddel együtt.

2013. szept. 25. 17:48
 48/59 anonim ***** válasza:
0%

Igazi náci ötleteid vannak ,innen már egy ugrás hogy te szabod meg ki szülhet gyereket, mondjuk akik pont úgy gondolkodnak mint te, persze ha színre is megegyeznek és van papírjuk...

Intelligenciámmal semmi baj, neked nincs semmi közöd más dolgához azt nem érted meg!

Ha valaki elveszti az általam nekiadott kiskutyát mondjuk 2-3 év múlva, ahhoz semmi közöm és semmi felelősségem nincs! Se jogilag ,se józanul gondolkodva. De egy kutyáról tudok ő jól van ,néha látom is, a többieket nem közeliek,nem fogom naponta felhívni, hogy na mi van, hogy van a blöki?

Neked közöd van ahhoz ha eladsz valakinek egy fejszét és rá fél évre agyonvágja vele az anyósát a vevője? Ez a mi lett volna ha, visszamenőleg teljesen értelmetlen ostoba dolog! Mi lett volna ha nem találják fel az autót ,az a sok autóbaleset nem történne meg naponta ,tehát a sok vétlen áldozat mind azon a rohadt pénzéhes gyártók lelkén szárad, nemám azon aki éppen vezette a kocsit ,mert az ártatlan!

Az a felelős egyedül aki az adott kutya egyedet kicsapja ,elveszti, mert nem csinál kerítést, vagy valami kamu indokkal, beadja a menhelyre. Ha ez a személy az, aki lehozta az almot és kidobja a kicsiket az utcára ,vagy a menhelyre akkor ő a felelős, de ha valaki más eljön érte és megveszi pénzért vagy egy tábla csokiért, és felvállalja a kutya gondozását ,akkor már semmi felelősség nem terheli. Rajtam még nem maradt kiskutya ,mind elvitték amikor elé nagyok lettek hozzá! de ha nem vittek el volna egyet ,akkor sem dobom ki, megtartottam volna.Nem tudom tudsz e követni agyilag? ha már annyira nagy az iq-d..

2013. szept. 25. 19:04
 49/59 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ez egy provokátor mert ember nem lehet ilyen hülye.

Egy fontos dolog még, ha nem lettek volna elkötelezett tenyésztők akkor ma te nem kutyáznál, mert nem lennének kutyafajták.

Ha az összes ember olyan szinten lenne mint te, akkor maximum ilyen random mixek lennének összesen mint amilyenek a bennszülöttek falujában szoktak lenni.

Avval amit csinálsz lerombolod sok év, kutya és ember energia befektetését.

Amit csinálsz teljesen ugyan olyan mint a kínai hamisítás.

Te ne beszélj itt józan paraszti észről, mert ha lenne neked akkor nem mondanál ilyen ökörségeket, de a fontosabb ebben a kérdésben az erkölcsi, morális érzék, ami nálad bizonyíthatóan hiányzik.

Se tudatosságod, se lelki ismereted nincsen mert akkor felismernéd hogy amit most teszel és ahogy gondolkodsz, egy kőkorszaki ember szintjével vetekszik.

Ez azért is igaz rád mert egy tipikus felelősség átruházó hozzáállás a "de mer a másik paraszt is csinájja, akkó nekem is lehet" , részedről ha 100 emberből 99 gyilkos lenne, akkor teljesen rendben lenne az ölés is?

Ennyire nincs saját értékítéleted hogy a mások hülyeségével próbálod meg igazolni magad?

Ha lenne benned egy kis helyes lelki ismeretet akkor pontosan tudnád hogy mi jó és mi rossz.

Neked ez nincs, ezért vakként a többi világtalant követed a szakadékba.

De gyere fel Suttyófalváról mondjuk Bécsbe, és nézd meg ott milyen a színvonal, majd ha visszajössz kérj bocsánatot a kutyádtól, és életük végéig légy felelősséggel rá és a kölykeire is.

2013. szept. 25. 19:32
 50/59 anonim ***** válasza:
0%

Aki ellent mert szólni a véleményeteknek az provokátor? A példád érdekes 100ból 99 gyilkos, akkor már a századik vagy halott vagy megvédte magát és gyilkos lett...

Ha nem tetszik el lehet menni Bécsbe vagy akár távolabb is , nekem nem fogsz hiányozni. De tetszik a vidék leszólása, ismét csak a primitív előítéletességedet bizonyítod vele ,hogy a vidékieket lenézed suttyófalvaiknak titulálva őket. Vidéki városi vagyok egyébként persze az is csak paraszt a Bp-i szemében.

Mondom menj csak az osztrákokhoz már várnak tárt karokkal valami menhelyen.

Mint már leírtam részletesen ,semmi felelősség nem terhel se jogilag,se az én erkölcsi elveim alapján ,attól ,hogy egyes embereknek más elvei vannak az ő dolguk, éljenek úgy. Én nem szólok bele, ha valaki csak törzskönyves kutyát vesz egy vagyonért és azzal parádézik. Szíve joga ,tegye, ő pénze , ő döntése. De ne szóljon bele más dolgába ,főleg olyan hangnemben hogy mocskos szemét szaporító stb. Szóval azt a kérdést ,hogy ki is kezdte a provokátorságot már le is tudtuk. Köszi :)

A fajták létrejöttek kötelező orvosi szűrés nélkül is ,és hatósági nyilvántartott törzskönyv nélkül is ,bizony ránéztek az adott egyedre megvizsgálták a viselkedését ,hogy pl jó vadászkutya e ,vagy tereli e a birkát és úgy eldöntötték alkalmas e vagy sem .Vezettek családfát kerülték a rokontenyésztést, de nem mindig, volt hogy pont az hozott sikert. Jónak tűnő kutyát megtartották a többit meg gyakran egyszerűen agyonvágták. Micsoda állatkínzás. De e mellett mindig is voltak spontán létrejött egyedek ,keverékek ,mutációk stb ,pont ezek miatt lehetett szelektálni és létrehozni új fajtákat.

A mai tenyésztés már pont rossz irányba megy ,olyan örökletes degenerációkat rögzítenek ami az állat boldog életét nehezítik. Mindezt törzskönyvezve díjeső mellett.

2013. szept. 25. 19:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!