Ti hisztek a csodálatos kutyadoki című műsorban?
1. Cesar egy műsor alatt kezes bárányt csinál bármelyik kutyából a legagresszívabból is ( vannak akiknek több idő ) de sok rész van ahol 10 perc alatt összebarátkozik egy agresszív ideggyenge kutyával ki ez varázsló ?
2. olyanokat beszél hogy a kutyák a jelenben élnek és nincsenek emlékeik , na meg hogy a kutyáknak nincsenek érzéseik sem , na akinek van kutyája ő tudja hogy ez nem így van
3. az összes kutyát ledominálja , ez normális ?
4. a póráz fegyelemnél felhúzza a pórázt úgy korigálja amivel csak megerősíti a kutya rossz cselekedetét
stb stb stb....
sztem Korom Gábor sokkal jobban ért a kutyákhoz mint ez a pali
"Most az ösztönkezelési szemináriumon volt egy nagyon kemény zsákmányagressziós kutya(emberre kutyára egyaránt) és ha szájkosarat nem is vettük le róla, de pár ember bemehetett hozzá és nem akarta megölni őket persze csak óvatosan :D"
Na, csak hogy kicsit visszakanyarodjunk az eredeti témához, az ilyeneket például CM nagyon patentül megoldja. A tükörmódszer megfigyeléseim szerint sokszor elképesztően lassú, és ez nem azért gáz, mert türelmetlen vagyok :D Hanem mert a kutyának lassan esik le, hogy mi történik, ami azt jelenti, hogy nem olyan egyértelmű neki, több ideje van ellenkezni, csakazértis próbálkozni, magyarul kevésbé hatékony. Lehet óvatosan szoktatgatni, és el lehet magyarázni azonnal és egyértelműen, hogy ez a viselkedés nem elfogadható és pont. Kutyák egymás között is az utóbbi módszert alkalmazzák, gondolom nem véletlenül.
CM szerintem még nem látott zsákmányagesziós staffot aki emberre is megy .. :D
Vagy lehet látott de műsoraiból nekem egy se rémlik, volt egy nagyon védős pit aki érzékeny volt.. na őt zseniálisan megoldotta tény..
Viszon CM és a tükörmódszer között egy nagyon nagy különbség van. CM általában az ilyen esetekben egy dolgot ér el, és pedig hogy őt és a gazdákat ne harapja a kutya.. de ez sokszor védő.
Egy zsákmányagressziót nem old meg senki két oldalba bökéssel meg egy kis futópadozással.
Ismételten nem becsérmelni szeretném csak szerintem a két módszernek más a célja.
Cesar a kutyákat kezeli ami gyors nem is lenne vele baj, csak ez nem tartós.. sokszor nem a gazdák küzdenek. és idővel ugyan olyan lesz minden.
Tükörmódszer lassú tény. Viszont tartósabb, mivel többnyire már a terápián is a gazdák csinálnak mindent. Amivel ők is tanulnak és ez szerintem meghatározó különbség.
Láttam már agresszív kutyával, jókat szoktam nevetni a teniszütőjén, amivel védi magát, de tényleg hatékony :D Ott nincs futópad meg bökdösés, hanem birtoklás iztomból. Mondjuk inkább kajaagresszívek voltak a műsorban, az igaz, de ilyen szempontból ez majdnem mindegy, van valamije a kutyának, amiért harap.
Azzal nincs baj egyébként, ha a gazdák csinálják a dolgokat, de mondjuk pont egy agresszív kutyánál szerintem hasznos lehet, ha előbb a szakember megcsinálja, elbizonytalanítja a kutyát, és utána adja át a gazdának az "előkészített" kutyát, mintha a gazda esetleg beijed, rutintalanságból elrontja, és csak súlyosbítja a dolgot.
nah most nem feltétlenül mondtál igazat..
A zsákmányagresszió annyiban különbözik a legtöbb egyéb agressziótol hogy más a célja.
A többinél valamit véd a kutya a támadát abba hagyja ha elérte a célját. Ha nem fenyegeted nem támad tovább
Zsákmánynál is abba hagyja ha eléri a célját ez tény.. csak itt a cél az ölés nem az elkergetés. De ez csak egy eset nem erre akartam kihegyezni a dolgot :)
Ja hogy olyan zsákmányagresszió, hogy mindenkit le akar vadászni? Abban meg nem hiszek, sorry, egy kutya sem olyan hülye, hogy a fajtársait meg az embereket táplálkozási céllal le akarja vadászni.
A sokat emlegetett őrmezőről szabadult nevelt német juhászomra is közölték, hogy zsákmánynak nézi a többi kutyát, mikor szerencsétlen egyáltalán nem is akart verekedni... Talán második alkalommal voltam náluk, amikor láttam "rámenni" kutyára az erdőben, szerencsétlen ott kolbászolt a verekedés közepén tökéletes tanácstalanságban, fogalma nem volt, hogy mit kéne csinálni, az acsarkodásig értette a dolgot, tovább nem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!