Ti hisztek a csodálatos kutyadoki című műsorban?
1. Cesar egy műsor alatt kezes bárányt csinál bármelyik kutyából a legagresszívabból is ( vannak akiknek több idő ) de sok rész van ahol 10 perc alatt összebarátkozik egy agresszív ideggyenge kutyával ki ez varázsló ?
2. olyanokat beszél hogy a kutyák a jelenben élnek és nincsenek emlékeik , na meg hogy a kutyáknak nincsenek érzéseik sem , na akinek van kutyája ő tudja hogy ez nem így van
3. az összes kutyát ledominálja , ez normális ?
4. a póráz fegyelemnél felhúzza a pórázt úgy korigálja amivel csak megerősíti a kutya rossz cselekedetét
stb stb stb....
sztem Korom Gábor sokkal jobban ért a kutyákhoz mint ez a pali
én sem úgy értettem.
csak diesel írta hogy folyamatosan fejlődnek a tükrösök. akkor úgy fogalmazom: hogyan fejlődnek, vagy szereznek új tapasztalatokat ha egy már a tanítási elvüket, szintjüket meghaladó kutyát elutasítanak, mondván rosszul van bekötve, ideggyenge stb stb.
és akkor erre még jön egy lapáttal amit akumi írt, hogy ideggyengézés helyett inkább korrektül meg kellene mondani hogy ez a kutya túl nagy falat. sőt azt hiszem azt már kispalikee írta hogy ez nagyon komoly következményekkel is járhat, mert lehet hogy a kedves gazdi meg fog válni az ideggyenge kutyától.
kedvelem én is korom gábort pl. a könyve is nekem nagyon tetszett, de nem értem hogy a fenébe jutott az egész tükörmódszer odáig hogy "gyorstalpalón" ennyi "szakember" lesz? egyáltalán ki felügyeli azt ha egy "szakember" lehet hogy tévesen jellemez egy kutyát?
jól írta kispalikee -most a saját szavaimmal élve- az átlag ember átlag kutyájával és átlag problémájával csodákat művelnek. ezen felül megáll a tudomány. vagy nem is tudom... na mindegy is.
Én nem tapasztaltam ezt a típusú elutasítást még amit itt sokan mondanak.
Lehet rossz passzba voltak vagy lehetett akármi, nem akarok hozzá szólni úgy esetekhez hogy nem tudom hogy mi volt pontosan. Lehet csak a gazda volt nagyon flegma vagy ránézésre nem elég motivált vagy túl szkeptikus és ha az embernek épp nincs jó hangulata akkor inkább elküldi akár... tényleg nem lehet tudni az a baj.
Amit én látok az az hogy nagyon sok nagyon problémás kutya meglepően jól működik x idő elteltével.
Most az ösztönkezelési szemináriumon volt egy nagyon kemény zsákmányagressziós kutya(emberre kutyára egyaránt) és ha szájkosarat nem is vettük le róla, de pár ember bemehetett hozzá és nem akarta megölni őket persze csak óvatosan :D
a lényeg hogy én ezt még nem tapasztaltam és nem látok erre fogékonyságot sem az oktatókban. Az meg hogy van 1-2 eset... előfordulhat.
# 65:
"kispalikee válasza:
77-es: pénz..."
Az azt jelenti, hogy kitöröltek egy halom hozzászólást?
Nem ő a 77%os válaszolónak címezte :)
Én ha valami érdekességet olvasok akkor az fel szoktam dobni megbeszéléseken. Mondjuk ha megemlítem hogy gyik akkor azért már mosolyognak.. csak van amikor komoly :D akkor inkább úgy mesélem hogy a parkban hallottam az a biztos. mivel egy hónapja nem voltam sulin így sok minden kimaradt.
De ez mindenképpen azok közé tartozik amiket megemlítek majd.
Végülis ez is visszajelzés nem is kicsi.. ráadásul a negatív kritikákkal kell foglalkozni azokból tudunk fejlődni. és ugye ez nem jut ez az iskolák fülébe akkor sok mindenről lemaradnak.
Mert a fanatikusok akik éltetik a tükörmódszert tök jó hogy vannak, de a módszer számára kevésbé segítenek mint akik kritizálják(már ha van alapja a kritikának nem annyi hogy mert szar és mit jutalomfalatozgassak a kutyának hö..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!