Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hisztek a csodálatos...

Ti hisztek a csodálatos kutyadoki című műsorban?

Figyelt kérdés

1. Cesar egy műsor alatt kezes bárányt csinál bármelyik kutyából a legagresszívabból is ( vannak akiknek több idő ) de sok rész van ahol 10 perc alatt összebarátkozik egy agresszív ideggyenge kutyával ki ez varázsló ?

2. olyanokat beszél hogy a kutyák a jelenben élnek és nincsenek emlékeik , na meg hogy a kutyáknak nincsenek érzéseik sem , na akinek van kutyája ő tudja hogy ez nem így van

3. az összes kutyát ledominálja , ez normális ?

4. a póráz fegyelemnél felhúzza a pórázt úgy korigálja amivel csak megerősíti a kutya rossz cselekedetét

stb stb stb....

sztem Korom Gábor sokkal jobban ért a kutyákhoz mint ez a pali

2013. aug. 22. 22:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:

bocsánat helyesbítenék: egy olyan ember, akinek egyetlen tapasztalata saját kutyával egy jó helyről vett, jó idegrendszerű kölyök felnevelése.

Saját példámból kiindulva, ha csak az első kutyám került volna hozzám, azt gondolnám, hogy a kutyanevelés nem egy nagy dolog, csak határozottnak kell lenni, és megfelelően motiválni a kutyát. Aztán a második kutyám megmutatta, hogy ez kicsit több ennél. És minden egyes kutyával, aki nálam tölt x időt egyre több jellemet ismerek meg, amiket különböző módon kell kezelni. Ezek a tüköroktatók ilyen jellegű tapasztalatokat honnan szereznek? Abból a heti 2-3 interakcióból, amit esetleg segítőként módjuk van a kutyával lefolytatni? Mint írtam, saját tapasztalatból tudom, hogy az semmi. Arról nem is beszélve, hogy a 7 hét alatt meg sem ismerik a kutyákat!! Ergo hasraütésre adnak tanácsokat, ami a kis oktatói füzet szerint működik. Számomra ez agyf..sz kategória.

2013. aug. 25. 00:56
 52/79 anonim ***** válasza:
Itt van Vámosi-Nagy Nóra blogja: [link] Gondolom, olvastad Diesel, ő maga írja le, hogy a második kutyájával mennyire meggyűlt a baja különböző okokból, és beismeri (ami becsülendő dolog!), hogy nem volt még akkoriban kellő tudása. Pedig a klubcsoport vezetője volt! Akkor ha egy ilyen magas rangben lévő oktatónak ennyi tapasztalata volt, vajon a többi oktatónak mennyi lehet? És ha ez a kutya máshoz került volna, és elviszi a tükörsuliba, hogy kezelhetetlen, vajon mit mondtak volna? Mit mondott volna Nóri? Beismeri, hogy ehhez a kutyához még nincs elég tapasztalata, és elirányítja a gazdát máshova? Kétlem...
2013. aug. 25. 01:01
 53/79 anonim ***** válasza:

Nagyovonalakban amúgy ismét egyetértünk. Nem mondtam hogy tökéletes a rendszer. De sok sulival ellentétben legalább van. Kitaláltak ezt azt, átvettek innen onnan ezt azt, a technikákat javitgatják válltoztatják folyamatosan. Ez a fejlődés.

Ami az iskolák 90%nál nincs meg. A maradékban meg pont a "tömeg oktatás" hiánya miatt nem olyan dinamikus.

Nem tudom elégszer leírni hogy nem tökéletes a dolog.. 1éve járunk oda és lassan segítő vagyok ami tényleg gyors mondjuk azért nekem volt dolgom problémás kutyákkal :D

Viszont van olyan, hogy valaki azt mondja hogy ő még nincs kész alapfokvezetésére mert nincs elég tapasztalata(több is) és szintén van olyan aki ugyan ezért nem akar még középfokot se.

A Nóris dolgohoz nem tudok mit hozzá fűzni. Ha nem ő hanem más jön a kutyával akkor összedugjuk a fejünket megbeszélésen és kitalálunk valamit. Vannak elég problémás kutyáink a tanfolyamokon is. Nem volt egyikkel se még különösebb probléma.

Volt most olyan kutya őrmezőn amit másik tükörsulin basztak el... és a csaj mégis bízott a rendszerben és átjött ide. Itt már a kutyáról a középfok végén le lehetett venni a szájkosarat. És ha nem is tökéletesen de működött a kutya meg is lett az ü2 majd jönnek övzni.

2013. aug. 25. 09:44
 54/79 anonim ***** válasza:

Nah tudtam hogy akartam még valamit :D

Szóval a hét hét.. sok esetben nem ennyi. Most már a kutyák jó része kb fele az oviból jön át. Nálunk is felmerült egyébként megbeszéléseken az hogy a már képzett kutyákat másik csoportba tesszük és másféle alapfok lesz azoknak akiknek megvan a kötődés és amúgy is tudnak már midnent amit alapfokon kell.

Segítőséghez amúgy meg nem csak az az x megfigyelő státusz kell. Amúgy lessan 6-8tanfolyamot figyeltem meg és ha nem is teljes mértékben de megfigyelőként is engedik hogy hozzáhozzá szóljak egy kutyához mert jókor jól teszem..

Nagyon sok mindenhez kell az iskolavezető engedélye. És ez egyébként az összes kritériumot felül is írhatja.

2013. aug. 25. 09:49
 55/79 anonim ***** válasza:
100%

Délegyházán találkoztunk egy gazdával, aki lelkes tükrös volt régen, az előző kutyájukkal a Népszigetre jártak, teljesen elégedettek voltak. A mostanival is mentek nemrég, és ha jól emlékszem, maga Korom Gábor fogta rá a kutyára, hogy ideggyenge, és azért agresszív, nem lehet vele mit kezdeni... Mostanában ez a sláger náluk, ideggyenge a kutya... Meg úgy általában mondta, hogy sehol nem volt a tanfolyam a hat évvel ezelőttihez képest, nem figyelnek oda az emberekre, nem akarják megoldani a problémáikat, csak pénz-pénz-pénz...

Most néztem ezt a blogot, az első amerikai csoportról írott posztot, és azt sem értem, hogy mit jelent az, hogy egy csoportba "nem összeillő kutyák" kerülnek... Hát éppen az a cél, hogy minden kutyával működjön a kutya, nem? Hogy ha lemegy egy random futtatóra vagy kutyás társaságba az ember, akkor ne kelljen már válogatni, hogy kivel illik össze és kivel nem, hanem egyszerűen ne balhézzanak. Ez azért nem olyan nagy elvárás. A saját kutyája is magától lett úgy-ahogy normális, nem az ő szaktudásától, évei voltak rá, hogy végiggondolja és megváltoztassa a saját viselkedését, de nem sikerült, mégis van pofája kimenni Amerikába észt osztani. Nem értem, na, akárhogy filózom rajta, nem fogom fel, hogy mi értelme van ennek így...

2013. aug. 25. 10:40
 56/79 anonim ***** válasza:

Diesel ne haragudj, de a felvetéseimre nem reagáltál. 6-8 tanfolyam (szintén kb. ennyit vettemrészt) sem ér fel egy problémás saját/ ideiglenes kutyával. Egyrészt azt 100 % egyedül csinálod, másrészt számold össze az együtt töltött időt. Oké, hogy neked volt dolgod problémás kutyákkal, de a többi segítőnek max. 1-gyel, a sajátjával. Aztán arról nem is beszélve, hogy ritka a tényleg problémás, nehéz kutya, inkább csak a gazda b3na. Az meg ahogy látom egyből 'ideggyenge' lesz.

Azt meg sajnos nem tudom elhinni, hogy összeültetek volna megbeszélni egy mezei gazda ennyire problémás kutyáját, ha ez a bemutató csoport vezetőjéével sem történt meg.

Abban viszont egyetértek, hogy jó, hogy vannak, mert viszonylag sok emberen segítenek, csak abba is gondolj bele, hogy ha azt mondják egy kutyára, hogy ideggyenge ahelyett, hogy megmondanák, hogy ők ezt most nem tudják, nem akarják megoldani, a gazda akár meg is válhat a kutyától. Az ő hiúságuk miatt!

2013. aug. 25. 12:02
 57/79 anonim ***** válasza:

nem mondtam hogy ez elég :D most kezdődik megint minden szeptemberbe. És segítőként még minding nem adsz meghatározó tanácsokat max hogy hogy ültesse a kutyáját. Az meg mire oktató lesz valaki az még jó idő ami alatt azért nem kevés kutyával találkozol. És oktatóként se leszel sose tökéletes.. az egész a fejlődésről szól..

Bemész egy "hagyományos" iskolába. Ott az iskola vezetőnek van annyi tapasztalat hogy tök jó lenne... de nem mert más a szögből nézi a dolgokat.. annyi tapasztalata van csak nem igen használja. Azt kell belátni hogy semmi se tökéletes csak a módszer legalább törekszik rá... sose lesz az egyik se lesz az. Ki kell forrnia még az egésznek. Majd ha mi már 20éve csináljuk akkor lesznek csak a módszernek "nagy örgei" de még nincsenek hogy is lennének nem rég alapult.

2013. aug. 25. 12:25
 58/79 anonim ***** válasza:
Nem tökéletes (közel sem), van aki a hibák ellenére tudja szeretni, elfogadni, nekem túl sok ilyen volt. Az meg jó, hogy belátod, hogy nem tökéletes, a te hozzáállásoddal sincs bajom, csak ez sajnos megint nem az átlag. Szokott itt lenni az a bolond csaj, aki szerint a tükör módszer a legcsodálatosabb találmány az emberiség kezdete óta, és a fojtó kínzás, Cesar Millan pedig egy hóhér (nem hazudok, hasonló szavakkal írta le). Szóval azzal semmi bajom, mert te személy szerint nem preferálod a fojtót, de azzal igenis van bajom, mikor rá akarják aggatni, hogy állatkínzás, és egy normális szemléletű gazda nem használ fojtót. Szimpla baromság.
2013. aug. 25. 12:42
 59/79 anonim ***** válasza:

Fanatikusokkal már én is találkoztam :D elég érdekeseket tudnak mondani.. ráadásul sokszor közük sincs az egészhez.

A fojtóról meg annyit hogy régen volt hogy nem lehet tüköriskolán blabla. Már nem szólnak érte legalábbis én elég sok kutyán láttam már. Lebeszélni meg a világért se akarok senkit róla, csak az álláspontom mesélem el :D :).

Mondjuk amikor egy uszkáron vagy mopszon vagy ilyeneken látok azért az felbax.. de már túlteszem magam rajta.

2013. aug. 25. 14:43
 60/79 anonim ***** válasza:

bocsánat hogy beleszólok az egészbe, tetszik, bár bevallom kispalikeevel és akumival értek egyet nagyon sok dologban. volna egy kérdésem amit dieselnek intéznék.

ugye többen is azt mondjuk hogy tapasztalat híján nagyon sok oktató -sőt még maga korom is!- nagyon sok javítható kutyára azonnal rávasalja hogy ideggyenge. akkor kérdem én, hogyan szerez az ilyen tapasztalatot? hogyan tanulja meg az igazán problémás -vagy csak nehezebb esetű kutyát- kezelni? főleg ha még maga korom gábor is azonnal elutasítja az ilyen kutyát, mert az ő tudását ez meghaladja. akkor hogyan fog fejlődni???

most remélem nem haragszik meg ha kispalikee esetét hozom fel -akár magamat is mondhatnám-. de neki van egy igen nehéz eset kutyája. egész addig ő is azt hitte mindent/eleget tud. mikor a husky hozzákerült rájött hogy ez sajna nem így van. namármost. tükrös felfogással/hozzáállással a mai napig annyi tudással rendelkezne mint anno, maxi a huskyhoz hasonló jellemekre azonnal rávágná hogy ideggyenge és le is van tudva az egész. ehelyett ő megkereste a módját annak hogy igenis azzal a huskyval elérje azt amit akar. ezalatt fejlődött és szerzett tapasztalatokat. (pedig ha jól értelmeztem tükrösök is lemondtak már az ő huskyjáról!!!) egy tükrös, vagy akárki, hogy a fenébe fog fejlődni úgy ha egyből elutasítja azt a kutyát ami egy adott elmélet szerint nem működik???

bocs hogy beleszóltam de ez egy zsákutca. hogy fejlődik úgy bárki is ha egy adott elméletet próbál erőltetni és amelyik kutya ebbe nem illik bele az akkor már ideggyenge? hogy fejlődjön úgy bárki is ha még maga korom gábor is képes leideggyengézni egy kutyát csak mert annál nem hat az ha a képébe üvöltünk vagy az éheztetés? most csak mondtam valamit.

2013. aug. 25. 20:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!