Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hisztek a csodálatos...

Ti hisztek a csodálatos kutyadoki című műsorban?

Figyelt kérdés

1. Cesar egy műsor alatt kezes bárányt csinál bármelyik kutyából a legagresszívabból is ( vannak akiknek több idő ) de sok rész van ahol 10 perc alatt összebarátkozik egy agresszív ideggyenge kutyával ki ez varázsló ?

2. olyanokat beszél hogy a kutyák a jelenben élnek és nincsenek emlékeik , na meg hogy a kutyáknak nincsenek érzéseik sem , na akinek van kutyája ő tudja hogy ez nem így van

3. az összes kutyát ledominálja , ez normális ?

4. a póráz fegyelemnél felhúzza a pórázt úgy korigálja amivel csak megerősíti a kutya rossz cselekedetét

stb stb stb....

sztem Korom Gábor sokkal jobban ért a kutyákhoz mint ez a pali

2013. aug. 22. 22:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
A palacktól/kannától rettegés a Cerbiben sem cél. Az elején gyakori jelenség, de aztán elmúlik. És ha nem tanul meg a delikvens kanna nélkül sétálni, akkor valamire nem figyelt eléggé oda - ami ugye nem cerbis sajátosság, egyszerűen ilyenek az emberek, tükrösöket is látok olyat, akik halálukig fordulgatnának a kutyával, csak mert a suliban azt mondták, hiába nem működik nekik. Menj el, nézd meg, ha érdekel, de ne a kezdeti lépésekből ítélj, hanem a végeredményből.
2013. aug. 24. 10:39
 42/79 anonim ***** válasza:
A tükörmódszeres alapfok meg egy totálhülye gazdának lehet, hogy segítség, de akinek van egy kis gógyija, és úgy megy oda, annak halál unalmas.Pl. nem tudom, miért nem lehet előbb felmérni a kutya-gazda párost, és ez alapján besorolni alap- vagy középfokra. Az előadást is úgy mondták, hogy milyen megváltó erejű lesz, akkor mikor hallottam, fél éve volt kutyám, nem voltam vmi tapasztalt, mégsem mondott el szinte semmi újat. Alapfokon ami jó volt az a pórázfegyelem, meg a 3 szabály. De 50 ezerért 7 héten át ennyi? Rossz üzlet szerintem.
2013. aug. 24. 11:12
 43/79 anonim ***** válasza:
Az alapfokot en is vegig untam.. majd megemlitem hogy nem feltetlenul muszaj amugy is tervben volt :D vagy lehetne csinalni olcsobban valami egy hetvegeset. Amugy az a baj hogy a gazdak 90% nak kell.. es a maradek miatt nem hiszem hogy lesznek gyokeres valtozasok. A cerbit meg nem itelem el nagyon jokat csinalnak segitenek jol is csinaljak. De nekem nem szimpi. Bocsi telorol voltam :D
2013. aug. 24. 11:28
 44/79 anonim ***** válasza:
Nos örülök Diesel, hogy nem csak én látom így. A középfok biztos jó, csak nálunk sajnos azt is elcseszték, túl sok feladat volt, büntetés alig, úh büntetni azóta sem tudok.
2013. aug. 24. 11:39
 45/79 anonim ***** válasza:

nah nekem középfokon pont a büntetésekből volt elegem :D a csoportban mindenkinek kellet kb. úgyhogy 3hétvége arra ment el asszem.. én pont a tanítást hiányoltam. :)

Amúgy ha már megint ennyire elkanyarodtunk efelé akkor megjegyezném azt is hogy a legszimpatikusabb az egész rendszerben a fejlődés. Az hogy mindenki mindenkit meghallgat és ha hasznosat mondasz akkor használják is. Minden óra után a megbeszélések tök jók.. tanulunk egymás hibáiból és rávilágítanak a sajátjainkra.

Az meg hogy fiatalok a segítők egy dolog. A fiatalok azért jók mert még "üresek". Nincs teletömve a fejük ezzel azzal nyitottabbak. Egy 60éves kiképzőt beragsz egy tükörmódszeres alapfokra nem fogja érteni miről beszélsz.. a kutyán legyen fojtó és ha elmegy vissza rántod.. ö ennyit tud(nem általánosítok csak felhozok egy hülye példát :D) nem is akar klikkerezni stbstb. Belőle valószínű ha akarna se lenne jó tükrös oktató a berögződések miatt. Ilyenek nekünk nincsenek

(ezt már régebben írtad csak át kellet gondolnom hogy mit írjak rá :) )

2013. aug. 24. 13:20
 46/79 anonim ***** válasza:
Ácsi. Nekem nem a fiatalokkal van bajom, én is 22 vagyok csak, a bajom azzal van, hogy sok fiatal úgy gondolja, ő majd a kikvezen meg a sulun egy év alatt megtanul annyira kutyázni, hogy másokat oktasson. nálam eddig másfél év alatt volt huzamosabb ideig 4 kutya. Hamarosan jön az 5., egy roti, a menhelyezést pedig szeptemberben kezdem. És még mindig úgy gondolom, hogy egy gazdának max. az alapproblémákban tudnék segíteni. Sok segítő és majdani oktatónak pedig 1 vagy max. 2 kutyával volt tapasztalata, és nem is céluk többet megismerni, helyette elmennek a kikvezre vagy mi az új neve, és gondolják, ott majd megtanulnak kutyázni. Vagy a sulin. De egy olan ember, akinek nem volt még mentett kutyája hogy tud tanácsot adni egy olyannak, akinek épp az van? Puszta elméletből? Vagy mert a sulin látott 7 hétig egy mentett kutyát? Saját tapasztalatból mondom, hogy egész más látni, és egész más vele élni! Nem tudod átérezni azokat a problémákat, míg nem foglalkoztál eggyel szinte napi szinten. Mindegy, én már nem szeretnék értelmetlen pocskondiázásba belemenni, de pár ilyen egykutyás oktatónak odaadnék szívesen pár hétre egy-egy nehezebb kutyát, hogy oldja meg. Kíváncsi lennék az eredményre.
2013. aug. 24. 13:40
 47/79 anonim ***** válasza:

Ahm ertem csak nem ezt mondtad. Olyanok mindig lesznek akiknek nagyobb az arcuk mint kene de ez nem modszer fuggo. Viszont mentett kutyakbol nagyon sok fele van. Mindenfel problemas kutyat meg nem probalhatsz ki mert 60leszel mire vegzel. A nagyon problemas kutyak amugy meg mennek terapiara. Utana

remelhetoleg nem lesz szamottevo h mentett a kutya vagy sem.

2013. aug. 24. 20:55
 48/79 anonim ***** válasza:
Azért vannak olyan dolgok, amiket hónapokig tart rendberakni, viszont annyira nem gázosak, hogy ne lehetne mellette egy alapengedelmességi tanfolyamot elkezdeni. Akkor kell, hogy ott legyen a szakember a tanfolyamon, aki nem cseszi el a kutya rehabilitációját, hanem képes azzal összehangoltan cselekedni váratlan helyzetekben is. Meg kell, hogy a rehabilitálandókat egyáltalán felismerjék, és elküldjék rehabra, az sem mindig egyértelmű. Adódhat egy csomó olyan kérdés, amihez kell a rutin, hogy ne mondjon hülyeséget a delikvens, és a gazdák ne miatta csesszék el a kutyát. Szintén kell a rutin, hogy felismerd, hogy a 90%-ban működő módszer mikor nem működik, és hogy mit érdemes próbálni helyette. Nem kell nyilván 60 éves korig várni ehhez, de nem is lehet másfél év után fejst ugrani bele.
2013. aug. 24. 21:59
 49/79 anonim ***** válasza:
Nem kell 60 éves korig várni, de egy olyan ember, aki egy tökéletes helyről vett, jó idegrendszerű kölyökkutyát felnevelt, az vajon egy totál agresszív rotival vagy pitbullal is tudná hogy kell bánni? Csak mert a tanfolyamon hosszú pórázon kezeli? Kétlem. Szerintem egy jó kutyakiképző gázos eseteket is meg kell tudjon oldani (ettől lesz igazán jó kiképző ), nem csak az elkényeztetett, amúgy tök normális vizslát, vagy a kicsit félős spánielt. Mert valljuk be, ez nem nagy kunszt.
2013. aug. 25. 00:50
 50/79 anonim ***** válasza:
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ideális esetben az ember kutya-gazda párost, vagy akár egy egész családot képez, szóval az emberekkel is kell tudni bánni valamilyen szinten, amire nem mindenki alkalmas. Kíváncsi lennék, hogy erről vajon mit oktatnak a tükrös tanfolyamon :)
2013. aug. 25. 00:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!