Miert tartjak a pitbull-t nagyszámnak?
nem velem értesz te egyet hanem sokkal inkább a 76ossal.
nah akkor tisztázzunk valamit. amin órákig vitatkoztunk, tehát a gameness. valóban sokkal gyilkosabbá teszi a pitet. ugyanis az nem áll meg, nem adja fel. ellenben hatalmas nagy tévedés azt gondolni hogy a pit úgy születik hogy élvezi a harcot. ha élvezné miért számít állatkínzásnak?
és akkor én azonnal ki is ragadnék egy mondatot:
"Neki egy dolog számít amire az alfája (a gazdája) buzdítja hogy öljön. Ennyiben kimerül a programja. Nem gondol másra mert nem is kell, neki csak egy dolga van, ölni. "
tehát ezzel te is kijelented hogy a viadalokon is a kutya valójában a gazdának tesz eleget és nem a saját élvezeti céljának. és akkor kérdem én, ha az alfa azt mondja hogy nem ölünk fajtársakat? az már nem is létezik?
utánanézett valaki is a tenyészcéloknak? mutasson már nekem bárki egyetlen hivatalos dokumentációt ahol az áll hogy a piteket genetikailag torzították ilyenre! ilyen nincs,mert lehetetlenség. olyan van hogy gameness ,de ez nem meríti ki annak fogalmát hogy a kutya csakis megölni akarja minden fajtársát.
és visszatérve az alfa szerepre. őszintén, ki az a gazda aki annyiban hagyja azt hogy a kutyája idegbetegeskedik az utcán más kutyákra? ez nem normális! ez már teljesen más dolgot merít ki és nem a tenyésztést. és ilyet találunk más fajtákban is ahol agyon lettek szaporítva a kutyák. mellesleg épp itt összevitatkoztam egy válaszolóval akinek egy rotival gyűlt meg a baja, amelyik megtámadta egy idősebb szukáját és alig akarta elengedni. ott nem is értem mi lehetett a helyzet.
mellesleg más országban teljesen más kutyákat viadaloztatnak egészen a halálig menő küzdelemben. őszinte leszek, fogalmam sincsen milyen kutyák, de kangal szerűek. ott akkor mi van? tán előkerült egy nagyobb szőrősebb kutya amelyik "pit" nek lett kitenyésztve?
sőt a pites kutyaviadalokat is valójában bulldogokkal kezdték. ha annyira igaz az amit ti állítotok. hogy egyedül a pitben van meg ez a genetikai -nevezzük úgy- torzulás (ÖSZTÖNÖSEN AKARJA LEGYILKOLNI A FAJTÁRSáT) akkor miért tudtak és tudnak a mai napig más kutyákat is alkalmazni erre a beteg sprotra???
a pit mint hogy erre lett kitenyésztve: nem másban különbözik, minthogy a testi és a belső jegyeken csiszoltak nagyon sokat hogy a viadalok során minél nagyobb arányban legyen győztes. de könyörgöm! sehol az életben nem fogsz olyat találni róluk hogy azon gondolkodtak, azon dolgoztak hogy a kutya minél jobban gyűlölje zsigerből a fajtársát, vagy hogy csöpögjön a nyála a másik véréért haláláért mert ezt lehetetlenség. egyedüli dolog ami szoros összefüggésben áll az az hogy a kutya legyen minél bátrabb, magabiztosabb stb stb.
illetve maga a gameness: hogy nem adja fel! és a viadal során azért nem adja fel mert a drága gazdi ezt tűzte ki a kutya számára célul. elvégzendő feladatnak! és nem azért mert a kutya élvezi hogy végre megölheti egy fajtársát!
oké hogy a kedves 76%os keni vágja a kutyaharcokat, de ez olyan mint hogy főzöd a paradicsomot de valójában azt se tudod mi minden másra lenne jó. és azt hiszed hogy a paradicsomot csak főzni lehet mert arra találták ki.
szóbajöttek egyébként a mentvények is. ha ez igaz lenne, tehát hogy a pit zsigerből kivánja megölni a fajtársát akkor miért tudnak egy kölyköt mindenfajta különsebb belefektetett meló nélkül szocializálni? azért mert az NEM TANULTA meg azt hogy a fajtársakat mindig minden esetben meg kell támadni!!!! nah de erre meg mi szokott az intelligens válasz lenni?? hogy az kölyök! és? ha a pit genetikailag vágyik a kutyaharcra akkor ezt képtelenség lenne megoldani nemde?
a másik buta szöveg:
a piteken meglátszik hogy milyenek mert ha nem nevelik őket akkor máris vadállatok lesznek.
rendben. mutasson nekem valaki olyan cane corsot, vagy rotit vagy akármit akit ha nem nevelnek nem szocializálnak, egy teljesen normális kutya lesz belőle! nem fog senki ilyet se mutatni mert ez lehetetlenség. egy nem szocializált kutya agresszív lesz ugyanúgy a fajtársaira akár egy pit! azt meg nekem senki nem fogja tudni bemagyarázni hogy majd PONT egy viadaloztatásra szánt kutyát majd visznek a parkba a kutyák közé szocializálni! egymás közt sem adják meg ennek az esélyét! mert akkor már nem fogják tudni egymásra uszítani a két kutyát vagy legalábbis nem olyan eredménnyel! nah de erre meg mi a nagyon okos szöveg? nem azért tartunk kutyát hogy a parkba menjünk vele másokkal találkozni!
akkor miről beszélünk?
mutasson már nekem egyetlen valaki is olyan viadaloztatásra szánt pitet amelyik ha más nem, együtt van a többi pittel, játszanak meg móka kacagás felügyelettel aztán meg a ringben egymásnak ugrasszák őket!!!! senki nem fog tudni ilyet mutatni mert ez lehetetlenség!!!
edzés címszóval azonnal már szinte kölyökkortól elkezdik a kutyát a viadalra nevelni! nem hagyják hogy fajtársaival játszon, elzárják külön, vagy akár megkötik és onnantól kezdve a pit élménye fajtársakkal csakis annyi lesz hogy kűzdeni kell! fiatal kutyákat elsőnek tapasztaltabb viadalossal engednek össze! mi az első tapasztalata a szerencsétlennek? hogy odamegy egy fajtársa minden valós ok nélkül és belemar! aztán innentől vagy megvédi magát vagy nem! amelyik nem az a hideg, meg korcs meg tudom is én mi és szépen kiszelektálják, valójában szó szerint kiselejtezik a fenébe! senki nem fog tudni mutatni viadalozásban nyakig benne levő személyt aki a drága pitjét amelyik nem vette fel a harcot szépen tartja azt élete végéig boldogságban, szocializálva más fajtársakkal!
nah persze!
sőt valójában ezeket a piteket te az életben nem látod kint fényes nappal az utcán. az életben nem látnak mást csak az x centis helyüket és a ringben azt a másik fajtársat amelyik meg akarja támadni! miről beszélünk???
tökéletesen bizonyítható hogy ez nem velük született adottság hogy meg akarják ölni egy fajtársukat! hanem a drága gazdi várja ezt el tőlük! amelyik nem remekel azt likvidálják!
most ezzel nem azt mondom hogy a pitek született kis barikák és boldog boldogtalannak lehet ilyen kutyája. hanem azt hogy a pit nem úgy születik hogy minden fajtársát le akarja gyilkolni! ez egy hatalmas tévedés! lehet akármilyen vérvonalból, ugyanúgy lehet szocializálni mint bármelyik erősebb kutyát!!!! és semmivel sem kell jobban ügyelni rá idegenekkel való játék során mint egy boxerre, ambullra, vagy cane corsora, esetleg dogo argentinóra stb stb.
mellesleg meg ne kevergessük már a szezont a fazonnal se!
nem linkelem be az egész sztorit:
http://www.youtube.com/watch?v=gbvz1OwEZEw
de itt mi a helyzet??? ugyanilyen indíttatásból nem támadhat egy pit? az csakis azért mert úgy született, kinevelhetetlen, valami genetikailag mutálódott külön faj az már, nem is kutya???
és ez a dogo? PEDIG MÉG CSAK NEM IS DOMINÁNS! valami pit vér kerülhetett bele és azért akarja megtámadni egy fajtársát? genetikai selejt?
nem! egész egyszerűen kutyaként, állatként működik! és egy pit esetében ezt a jellegű hajlandóságot ami ezesetben a dogot is jellemzi, használják ki a viadaloztatásra! ez nem több nem kevesebb annál amit bármelyik kutya nem megfelelő nevelésnél, nem megfelelő kezekben ugyanúgy megtesz!!!!
természetesen az egyetlen különbség hogy egy pit nem adja fel. ámde szét tudják azt is szedni, ahol ezt a dogot is leszedték a fajtársáról. és mi a bizonyíték hogy ez a dogo nem ölte volna meg?? honnan tudjuk hogy az a másik kutya nem adott le megadó jeleket, ámde a dogó saját magától nem állt le???
ha ez is ilyen egyszerű lenne hogy értelmezi meg nem értelmezi a megadó jeleket akkor nem is lennének durva összeverekedések egyetlen kutya esetében sem. csak összeakaszkodások aztán tső, mert egyből megadja magát a letepert fél, esetleg egy két harapás után.
érdekes egyébként hogy dominancia harcok során a nem vagy csak alig szocializált kutyák szintén nem igazán akarják, vagy tudják értelmezni a megadás jeleit. és szintén nekimennek akár egy full megadó jeleket közvetítő kutyának is.
aki szerint ez nem így van mutasson be nekem olyan rotit vagy n.j. vagy dogot akármit, felőlem még keverék is lehet, amelyik nem volt szocializálva és békésen elvan a fajtársakkal, nem akar megtámadni még egy megadó kutyát sem.
mint már azt írtam, amelyik pitben nincsen meg a hajlandóság (ahogyan pl. dogo-ban is létezik ilyen is olyan is!) azt meg egész egyszerűen ilyen olyan zsargon szavak kíséretében kiselejtezik! így megmaradnak azok akikben megvolt a hajlandóság, és így marad meg a sok buta ember fejében az a tévhit hogy a pitek így születnek, így kell születniük mert erre lettek tenyésztve!
komolyan mondom ez már nevetséges hogy sokan nem is látják a fától az erdőt, de okoskodni meg kijelenti azt tudnak!
"A kutyát amelyik veszít azt agyon ütik árammal, vagy mi, mi ez az áramozás? "
egy viadaloztatásról szóló dokufilmben volt hogy a pit nem indult rá a másikra a következő körben, rákötöttek a pofájára meg talán a lágyékára áramot aztán tső.
a többihez nem tudok mit hozzáfűzni, majd az illetékes megválaszolja azokat.
még ezt így a végére idebiggyeszteném
http://www.youtube.com/watch?v=sTxE4Etgaeo
nem ártana elgondolkodni ezeken is, mert baromira igazat mond!
jah és ha már a videó elején tartunk, máris volna egy kérdésem/kérésem!
mutasson nekem valaki is olyan viadaloztatott kutyát amelyikkel sétálnak mozognak rendszeresen!
senki nem fog és pontosan azért mert egy lemozgatott nyugis pit az istennek nem fog nekimenni egy idegbajoskodó társának olyan vehemenciával ami tényleg megfelelő lenne és kimerítené a viadaloztatás iránti szenvedélyüket az embereknek!
az összes létező viadaloztatásra szánt pitet valami kis lukban vagy láncon tartják, életükben nem voltak a ringen kívül sehol máshol! egyetlen mentést sem találsz ahol a viadaloztatott kutyákat valami szép zöld övezetből, szuper körülmények közül, nagy mozgás lehetőségből, mondjuk egy bazi udvarból lett volna kimentve!
és miért? mert csakis ezek az antiszociális körülmények alkalmasak arra hogy a pitből a ringben valóban egy vadállat legyen!
"mutasson nekem valaki is olyan viadaloztatott kutyát amelyikkel sétálnak mozognak rendszeresen! "
Az összes ilyen. Vagy szerinted mitől lesz olyan állóképessége hogy órákig bírja? Mert test, izomzat, keringési rendszer is kell ahhoz az agyhoz hogy adott esetben órákig bírja! Az általad említett dokufilmben is sétáltatja a feka gyerek a pitet.
"senki nem fog és pontosan azért mert egy lemozgatott nyugis pit az istennek nem fog nekimenni egy idegbajoskodó társának olyan vehemenciával ami tényleg megfelelő lenne és kimerítené a viadaloztatás iránti szenvedélyüket az embereknek! "
Olyanról beszélj amiről van fogalmad...
2az összes létező viadaloztatásra szánt pitet valami kis lukban vagy láncon tartják, életükben nem voltak a ringen kívül sehol máshol!"
Hülyeség.
"egyetlen mentést sem találsz ahol a viadaloztatott kutyákat valami szép zöld övezetből, szuper körülmények közül, nagy mozgás lehetőségből, mondjuk egy bazi udvarból lett volna kimentve!"
"ne röhögtess már... szörnyen szánalmas vagy. tán csak nem ellátsz idáig? "
Jóvan, legközelebb én hazudok és majd te hiszed el, jó? Ellátok odáig igen, és azt is látom ahogy épp rángat az ideggörcs.
"ezt te sem gondoltad komolyan. nem zavar hogy minden egyes mondatoddal azt bizonyítod hogy azt se tudod mi a kutya? még a képeket sem tudtad megfelelően jellemezni szaki!"
Ez is már unalmas, beakadt a tű?
"mivel hogy az állatkínzást nem támogatom. mellesleg ebből látszik milyen buta vagy. nekem azzal van a bajom hogy te és a kis okos társaságod azt hiszitek a pit azért él hal hogy harcolhasson mert élvezi. még mindig várom ennek alátámasztását megfelelő hivatalos érvekkel, dokumentációkkal... jah hogy olyan nincs???!!! én kérek elnézést."
Mi az a "megfelelő hivatalos érv"? Mitől lesz egy érv megfelelő és hivatalos? Definiáld már, ha nem tudod
"segíts már kérlek, mi alapján könyvelted el magadnak ezt a fajta győzelmet? nem zavar hogy már csak szórakozok rajtad. az erőlködő kis beszólásaid, lassan már sajnálni kezdelek de komolyan... "
Atól hogy már az ideggörcs rángat. :-DDD
"ezen a válaszon is sokat kellett gondolkodnod ugye?"
Igen, közben kutyáztam egyet mivel nem vagyok internetkutyás.
"ahelyett hogy legalább a pitek tenyészcéljainak utána néznél..."
Valami "megfelelő és hivatalos" érvraktárban?
"akkor talán nem járatnád le magad a h-lyeségeiddel. mellesleg elgondolkodtam hogy neked milyen pitjeid vannak, mert hogy még a kutyákhoz se sokat értesz már ne is haragudj. beszélgettél egy két viadaloztató bazi okossal esetleg még meg is néztél párat és máris azt hiszed mindent tudsz. ciki de sajnos nem."
Nem hiszem azt hogy mindent tudok. De nálad azért többet.
"am meg én is dohányzom. akkor nemhogy pitem nincsen de semmilyen kutyám se nem igaz? sőt nem is értek a kutyákhoz se. valójában szamaram van. "
Az is plüssből. Pedet még mindig nem tettél fel.
"amúgy meg te szereted a pitedet? akkor hogyhogy nem viadaloztatod ha azt gondolod hogy egy pitnek ez a jackpot és nem a sport??? nem lepődnék meg ha benne lennél. nagyon hisztizel a viadalok mellett..."
Na, most benne vagyok vagy csak hallottam pár embertől pár dolgot vagy épp megnéztem pár meccset? Döntsd már el...
" pit úgy születik hogy élvezi a harcot. ha élvezné miért számít állatkínzásnak"
Tán kéne tudni rendszerben is látni a dolgokat. A helyzet az hogy ebben a sportban nagyon sok olyan is benne van, aki a szükséges pénzt bűncselekményekkel szedi össze. Nos, ezeket akarják megfogni - bármi áron. Ahogy anno Caponét is az adócsalással fogták meg, mert nem adózott a törvénytelenül szerzett jövedelme után.
Az állatkínzás törvényi tényállása meg az állattal való olyan bánásmód, amely alkalmas arra hogy súlyos sérülést vagy halált okozzon. A pitsportra ez - mit szépítsük - igaz. Bár nem ez a cél, de ilyen dolgok előfordulnak.
De ugyanúgy előfordulnak ilyen dolgok akkor is, ha valaki sólymokat készt fel galamb vagy seregélyfogásra kártevőtávoltartás címén vagy kistestű terriereket vadászgörényekkel való együttműködésre patkányirtás céljából. Ezek teljesen legálisak. Pedig ha úgy vesszük, egy galambnak, egy seregélynek, egy patkánynak is ugyanannyi joga van az élethez mint bármilyen más állatnak.
Csak épp az ember vindikálja magának a jogot arra, hogy kategorizálja az állatokat, hogy ez hasznos, az meg káros.
Hasznos meg káros - számára. Pedig ugyanúgy része a természetnek, mint bármelyik másik...
76os!
1 még mindig nem szolgáltál semmilyen bizonyítékkal a hablatyodon kívül hogy valóban igazad van.
2 szerintem lyan ne magyarázzon akinek a kutyái a jelenlétében simán összemarakodnak egy labdán! semmi kontroll csak azért vagy ott hogy szétszedhesd őket?
3 épp ma ahogy jöttünk vissza a partról volt egy keverék az utcán. mesélte a párom hogy az a keverék mindenfajta előzmény nélkül megtámad MINDEN EGYES KUTYÁT! sőt azt is mesélte hogy marha sok kutyát kinyírt már! főleg kistestűeket! akkor miről beszélünk???? mindenki azt mondja hogy a pit az EGYETLEN aki nem áll le és más kutyákat kinyír...
a másik. szerintem addig amíg normális érveket nem tudsz felhozni azon kívül hogy milyen csuda okosan értesz a viadalokhoz likvidáld magad. komolyan mondom szánalmasan buta vagy. nem vagy vitapartnernek méltó. engem nem idegesítesz egyáltalán. képtelen vagy már mit írni és csak személyeskedni tudsz. hát hol érdekel engem hogy ilyen buta vagy? csak ne gondold azt hogy veled lehet vitázni mert amit már ide zagyválsz az még egy normális korrekt válasznak sem minősíthető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!