Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miert tartjak a pitbull-t...

Miert tartjak a pitbull-t nagyszámnak?

Figyelt kérdés
mindenki azt mondja hogy ''jaj ez a legerosebb kutyafajta,letobb sulyt tudja elhuzni stb.stb.''
2013. aug. 8. 21:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/201 anonim ***** válasza:
81%
Nem mondtam hogy az vagyok, de lehet úgy is ismerni ezt a világot hogy nem vagy tevékenyen a része, a rendőr-maffia az csak egy példa volt.
2013. aug. 9. 13:41
 42/201 anonim ***** válasza:
79%

Akkor is fenntartom a véleményemet,hogy minden pénzéhes senki kutyaviadalost kipusztítanék.Ilyen beteges emberek minek kellenek a társadalomba?

Kutyákat kínoznak,tesznek tönkre a pénzért és a sok primitív senki szórakozásáért.

2013. aug. 9. 13:50
 43/201 anonim ***** válasza:
73%

először is, a nagy betűk nálam nem a kiabálást hivatottak szimulálni, hanem azt hogy valamit kiemelek. ha lehetne pirossal írni akkor pirossal írnám azokat amiket nagy betűkkel írok kimelés gyanánt.

a másik. rájöttem hogy veled mi a baj. van némi tapasztalatod a harcoltatás terén és innentől kezdve már ilyen szemszögből is nézed az egészet (pit-harcol). így lehetetlenség veled megértetni rengeteg sok mindent. ámde megpróbálom így utoljára aztán meglátjuk mi lesz.

"Ja, kölykök meg akik sosem láttak harcot."

most ezt akkor nem értem. szóval azok a pitek akiket örökbe adnak ámde olyan feltétellel hogy max ellenkező ivarú mellé akkor azzal most akkor mi van? most akkor szocializált kutya vagy sem?

"Szocializált pitet szét kell szedni? "

az a helyzet hogy egy kutya nem csak azért lehet agresszív a társaival szemben mert előzőleg harcoltatták. rengeteg ok miatt egymásnak eshetnek. és ha nem megfelelő gazda áll mögötte akkor sajnos odáig is fajulhat a dolog hogy valóban szét kell őket szedni. de ez egy nagyon bonyolult dolog, amit le sem írok mert tuti nem tudnád értelmezni...

tény, hogy elgondolkodtam azon milyen elméletek alapján adnak örökbe egy pitet. ugyanis nem elég önmagában a szocializáció sem egy nem megfelelő gazda mellett.

"A fajtáról beszélünk, nem keverékekről, hanem fajtatiszta egyedekről. "

erre most nem válaszolok. nem értelmezted a kérdést de nem baj mert a későbbiekben ugyis alkalmam nyílik ugyanazt leírni amit ide is írnék...

"Minden fajtában van selejt, én a JÓ pitről beszéltem. Amelyik elsődlegesen game."

tény hogy a gameness szemszögéből valóban selejtnek számit így a kutya. a game pit nem egy fajta. hanem azokat a kutyákat hívják így akiket harcoltattak.

"És szerinted egy vadászkutya eljut odáig hogy besokkolja magát? "

éppen a gamenessnek hála nem. de ez még mindig nem azt jelenti hogy azért mert a pit élvezi a harcot. hanem azért mert a végsőkig küzdött ismétlem: KITARTÁS

" A pit egyébiránt akkor is nyüszít ha valami nagyon kell neki, illetve izgalmi állapotában, menj el egyszer egy súlyhúzó versenyre, majd meglátod. Ezt a sírást nagyon sokan félreértik. "

kössz a tájékoztatást, pites tulajdonosként erről van fogalmam. viszont úgy látszik hogy a te pit falkád és egész generációd még nem tanította meg neked azt hogy a pitnél ezek a hangok teljesen különbözőek. tehát nem ugyanaz mint amikor fájdalmában nyafog.

"Milyen vérvonalból? De ne olyan példát hozz fel ahol a gazda jelenlétében összeengedhetőek, hanem amikor felügyelet nélkül egyedül lehet őket hagyni! És felnőtt, beérett állatokat, nem kölyköket! "

most akkor tisztázzuk, azt számodra nehezen fogom tudni bármivel is bizonyítani hogy két pit együtt alszik amíg a gazdi a házában szendereg. sajnálom de azt se fogom tudni videóra venni ahogy elmennek teszem azt dolgozni és a két kutya egyedül marad.

mellesleg elgondolkoztam azon hogy vérvonalról beszélünk vagy éppen harcoltatott pitekről. mert azokat tényleg külön szelektálják evidens.

"A valóságot akarom leírni, minden cukormáz nélkül."

magyarán azt a badarságot hogy a gameness azt jelenti hogy a kutya élvezi a fajtársával való harcot. szánalmas.

"Akkor ezt magyarázd meg. Az egyik pitem összeugrott egy másik fajta kutyámmal egy labdán. Egyértelműen ő volt fölényben mikor szétszedtük őket, a másik kutya egyértelműen megadta magát, és miután a pitem megnyugodott, behódolt az általa korábban legyőzött kutyának. Nem kell ahhoz dominánsnak lenni egy pitnek hogy harcolni akarjon! "

erről egész egyszerűen az jutott eszembe amikor cesar egyik videójában két -már nem tudom milyen fajta kutya- egymásnak esett. majd miután szétszedték őket a verekedést kezdeményező és nyerésre álló odament "nyalizni" a másikhoz.

mellesleg a pitek általánosságba véve dominánsak, makacsak nem hiába szükséges hozzájuk a "kemény" kéz. könnyedén felveszik a harcot, de ez nem azt jelenti hogy mindenáron ők kezdeményezik vagy hogy élveznék.

gondolom a másik kutya akart a jani lenni a labda felett mire megmutatta a pit hogy nagyon téved. semmi eksztrát nem vettem ebből ki, csak kettő kutya viselkedését és azt hogy te mennyire nem értesz a kutyák nyelvén.

sajnos a kutyák kommunikációja sok esetben bonyolultabb annál mint hogy farokcsóva meg morgás...

"A dominanciaharc nagyon ritkán jár együtt súlyos sérülésekkel."

kivéve ha pitről van szó. nah persze már itt is elgondolkodtam hogy kinek mi számít súlyosnak...

"És attól még kevésbé hülyeség? "

hát az hogy a pitek genetikailag ölni akarnak, igen h-lyeség!

"Akkor minek erre egy külön fajta ha csak képzés kérdése? Akkor bármelyik kutya jó lenne, mégis külön erre a feladatra már több fajtát kitenyésztettek az emberek a világ minden táján. Ha csak képzés kérdése lenne a dolog, akkor az általad mondott dokufilmben a vesztes kutyára nem tették volna rá az áramot, hanem képezték volna tovább. "

azért mert a pittel tudtak látványos hosszadalmas küzdelmeket végigcsinálni.

mellesleg ha nem sikerült volna rájönnöd, itt arra próbáltam célozni mint a piteknél, hogy "kinevelik" belőle azt hogy a megadás jeleit értelmezze...

"Butaság. Falkakutyák esetében ez elenyésző. Kb. olyan az arány mint a farkasoknál."

most akkor miről beszélünk? akkor ezekszerint a pitek is tudnak egy falkában lenni nemde? áh, vagyis nem, ugyanis te azt próbálod bemagyarázni hogy a pit ... amúgy tényleg mit is? csak mert már egyre zavarosabb az egész....

"Te, én ismertem olyan kőkemény magyar agarat, amelyik a saját falkájában a dominanciaharcokban rendszeresen alulmaradt, kinn a mezőn meg zsákmánynak tekintette a kutyákat és szabályosan vadászott rájuk. Ha megfogta őket akkor megölte. Volt a listáján kau és kuvasz keverék is. "

most akkor ezzel azt akarod erősíteni hogy más fajta is képes megölni a fajtársát? vagy azt hogy... mit is?

egy családban/falkában élő kutyák között nemigen megy a háborúskodás, legyen az pit vagy agár. mert az egyszer lerendeződik aztán tső, mindenkinek megvan a maga helye. éppen ezért, mivel a pit is egy kutya, tökéletesen képes együtt élni falkatársakkal. ellenben ahogyan azt te is írtad egy kutya az "idegen" fajtársakkal bizony már lehet agresszív. de ez már megint szocializáció kérdése. azt az agarat sem kellett volna ugy hagyni ahogy...

"Hol láttál te ilyet? Kérem ennek a pitnek a pedjét. Nem fogod megadni, mert ilyen nincs. "

eleinte azon gondolkodtam hogy megadom a sajátomét is. illetve az ismiékét. csak az lett volna a kérdés milyet akarsz? adba, ukc regisztrált stb? esetleg az mindegy inkább a családfa a lényeg? de őszinte leszek, azok után amiket itt összehordasz, nem ér nekem annyit az egész.

felőllem gondolhatod azt is hogy egy tacskóm van, nem érdekel. de egyet tudok, erre fele ezt le tudnám fordítani megfelelően és megmutatnám szerintem nem tudnák eldönteni hogy sírjanak e vagy nevessenek.

persze ne feledjük, tény, nem olyan egyszerű a pitekkel. őket pláne nem szabad hagyni hogy csak nőjön mint a gaz. mert pontosan az egyedi adottságai miatt lesznek jóval veszélyesebbek mint a többi kutya.

amúgy eszembe jutott még az is amikor cesar videójában kettő pitje volt egy fazonnak, abból az egyik kinyírta a család kis kötekedő fifikéjét. sokáig tűrt az a szerencsétlen, aztán pontott tett a dolog végére. a két pit teljesen tökéletesen elvolt egymással. ráadásul ebből az egyik terápiás kutya lett kutyasuliban.

"a harcoltatottak is tudnák, ámde az úgy nem buli, így hát "kinevelik" belőle."

nem válaszolok a zagyvaságodra, inkább kiegészítem. 1- tök mindegy milyen vérvonalból egy pit kölyök képes a szocializációra, ha neked lenne igazad egymást ölnék a kis pit kölykök.

2. mivel az hogy ne vegye figyelembe a megadás jelét egy tanult forma éppen ezért lehet kinevelni belőle. ez nem veleszületett adottság fogd már fel.

"Ha az állatvilágban a végsőkig menne a harc, akkor az eredmény egy halott és egy súlyosan sebesült állat lenne. A súlyosan sebesült állat meg elhullana a következő harcban, ez a lényeg röviden."

teljesen eltértünk már a lényegtől. a kutyáknál, és így a piteknél is ahogyan az állatvilágban is, léteznek igen komoly dominancia harcok. tehát ahogyan egy pit neki akar esni egy fajtárásnak, azt ugyanúgy meg akarja tenni egy másik domináns esetleg félrenevelt kutya, ahogyan a többi állatok is nekiesnek a fajtársuknak. így hoztam példának fel az állatvilágot.

"Nem, arra akarok kilyukadni hogy a pitnél a kutyázás természetes viselkedési forma."

nem igazán kaptam normális választ. most akkor mi van a kutyázással?

""ha ennyire igazad lenne akkor lehetetlenség lenne szocilaizálni egy pitet, még akkor is ha már kölyök kora óta veled van. miről beszélsz?"

Pedet kérek ilyenre."

áh erre már nem is válaszolok. tehát a te kutyád egy antiszociális kutya akit nem tudsz felügyelet nélkül hagyni más kutyákkal? leírnád hogy miért? mert hidd el ott már más gondok lesznek és nem az hogy egy pit.

"De. Erre ráépül az edzés és a készítés. "

tehát egy született kölyök pit harcolni akar a fajtársaival, már így születik csak épp meg kell tanítani edzéssel hogy hogyan kell és hogy minél jobb legyen az állóképessége? ugye te sem gondoltad ezt komolyan?

"Nem az a korcs amelyik nem akar harcolni, hanem amelyik megáll. Amelyik nem akar harcolni, az pites szaknyelven "hideg". A korcs az az, amelyik eleinte akar harcolni, de vert helyzetben feladja"

jah, hogy ezek ilyen kis zsargonszavak a nagy harc mezejéből....

"Szerintem nálad jobban tudom hogy hogy megy és ne ordíts mert attól nem lesz igazad. "

gameness=pit élvezi a harcot, nah jah, abszolút.

"Ez vagyok én. Azt a gamenesst használom ami a kutyával együtt született. Mert beletenni nem tudom, csak kivenni belőle. Ugyanez a helyzet a bátorsággal is pl. "

most itt megint miről beszélsz? mit teszel bele és mit nem?

"Hány pit kölyköt neveltél fel? Mert én már többet. Mindegyik kutyatársaságban nőtt fel, vittem őket mindenhova, és annyit értem el velük hogy az otthoni falkában felügyelettel együtt lehetnek, idegen kutyát nem fogadnak el. "

ez már nem a pitről hanem a kutyáról szól. javaslom tanulj egy kicsit még. nah persze a ring világában erről nyilván senki nem tanul, csak arról hogy a pit mennyire élvezi a harcot...

erről egyébként azt juttattad eszembe amikor az egyik antiszoc kutya az otthonival tök jól megvolt míg a többiekkel egyáltalán nem. nem egy pit volt jééé....

"Na ja, csak némelyik fajtának elég ehhez az hogy 8 hetes koráig az alomtesóiva "

még egy ékes példája hogy semmit nem tudsz a kutyákról. hiába van a legpéldásabb szülőktől egy kölyök. ha te azt 8 hetes korától elzárva tartod ne adj isten még te sem nagyon produkálod magad jó gazdaként akkor LŐN kapsz egy olyan kutyát amelyik mindennek és mindenkinek neki akar menni...

"Ez nem a kitartás, ez a gameness. Az hogy nem foglalkozik a sérülésekkel, a törött csontokkal, hanem csak a győzelem érdekli - volt olyan meccs hogy a kutya lába a 23. percben nyíltra törött, a meccs ment még másfél óráig és a kutya győzni tudott - ez már több mint kitartás. Ez a gameness, ez a pit bull. "

ezzel csak megerősítetted azt amit én mondok. most tudom hogy neked tök jó buli hogy az idegen szót szajkózod mer' az milyen laza már. de a gameness= kitartás, küzdeni vágyás, soha fel nem adás

"Gameness: a harc olyan fokú óhajtása, hogy a kutya fejében meg se fordul a feladás lehetősége, inkább elpusztul mint feladja. Erre te nem tudod a kutyát nevelni."

ez nem a harcra vonatkozik csak. ebből látszik hogy az agyad megállt a harcoltatott piteknél és ennél több infót már képtelen magába fogadni. talán még az is izgi számodra hogy így sokkal keményebbnek hat a pit.

"a harc olyan fokú óhajtása," ez a kezdés egyenesen nevetséges. nem óhajt a pit semmilyen harcot úgy ahogyan azt te gondolod. nem óhajt jobban egyetlen más fajta kutyánál sem harcot. az egyetlen különbség köztük hogy a pit nem adja fel. jó lenne ha ezt fel tudnád fogni. bár a sötét harcoltatós primitív pites közegből ez sajnos nem fog menni.

"hogy a sok laikus cézármilánnak hiszi magát, és a kutyája megtámad más kutyákat, más embereket, vagy jobb esetben a család fejére nő és megy a menhelyre. "

NAH EBBEN VISZONT EGYETÉRTEK! nem való bárki kezébe. viszont azt egy szóval nem mondtam hogy egy pitet gyerekjáték szocializálni. akár a szomszéd kislány is fel tudná nevelni, mert nagyon nem. ellenben semmivel sem nehezebb mint egy rotit, dogo canariót, presa canariót, ambullt vagy bármilyen más igen erős fajtát. főleg olyat amelyiknek szintén a tenyésztése során szükséges volt a kitartás...

"Hosszabb: Ne haragudj,, de arról hogy mi a gameness, nem a hobbikutyások véleményére fogok adni, hanem azokéra, akiknek kipróbáltan ilyen kutyáik vannak. "

amúgy a neten (gameness definiciója) ezermillió helyen fel lehet ezt lelni. tehát magyarán mindenki h-lye csak te és a bagázsod nem... esetleg nem megy az angol nyelv? csak mert megemlítettek benne könyvet is, tehát nem arról van szó hogy a józsi leült a gép mellé és nekiállt okosságokat szerkeszteni.

ezek után meg azt hiszem nincs is miről beszélnünk. te elvagy a pitharcos kis világodban, ahol megtanultál ezt azt és a zsargonszavak dobálva azt se tudva mi az a gameness meg a kutya mint faj viselkedése stb stb. itt okoskodsz hogy a pit élvezi a harcot, meg bla bla.

szerintem hagyjuk mert úgysem tudsz egy normális érvet felhozni, mert mindenki h-lye csak te nem...

2013. aug. 9. 14:37
 44/201 anonim ***** válasza:
15%
# 14 Nem a kutyát nem tartom normálisnak, hanem aki hagyja hogy végignyalja az egész arcát.
2013. aug. 9. 14:52
 45/201 anonim ***** válasza:
22%

"először is, a nagy betűk nálam nem a kiabálást hivatottak szimulálni, hanem azt hogy valamit kiemelek. ha lehetne pirossal írni akkor pirossal írnám azokat amiket nagy betűkkel írok kimelés gyanánt. "

Viszont a netikett szerint igen. Ez most olyan volt mint mikor valaki azzal jön hogy nála a q_va anyád az szimpla köszöntés.

"a másik. rájöttem hogy veled mi a baj. van némi tapasztalatod a harcoltatás terén és innentől kezdve már ilyen szemszögből is nézed az egészet (pit-harcol). így lehetetlenség veled megértetni rengeteg sok mindent. ámde megpróbálom így utoljára aztán meglátjuk mi lesz. "

Nem lehetetlenség, mint rtam vannak más fajtájú kutyáim is. Neked meg nincs pited

"most ezt akkor nem értem. szóval azok a pitek akiket örökbe adnak ámde olyan feltétellel hogy max ellenkező ivarú mellé akkor azzal most akkor mi van? most akkor szocializált kutya vagy sem?"

Szerinted azok? Ha azok lennének, akkor be lehetne tenni őket azonos ivar mellé is, nem?

"az a helyzet hogy egy kutya nem csak azért lehet agresszív a társaival szemben mert előzőleg harcoltatták. rengeteg ok miatt egymásnak eshetnek. és ha nem megfelelő gazda áll mögötte akkor sajnos odáig is fajulhat a dolog hogy valóban szét kell őket szedni."

Akkor most hol is van a szocializáció?

"de ez egy nagyon bonyolult dolog, amit le sem írok mert tuti nem tudnád értelmezni..."

Ezt azok szokták mondani akik maguk se tudják mit akarnak írni, illetve akik kifogytak az érvekből és emelt fejjel akarnak visszavonulni.

"tény, hogy elgondolkodtam azon milyen elméletek alapján adnak örökbe egy pitet. ugyanis nem elég önmagában a szocializáció sem egy nem megfelelő gazda mellett."

Hanem? Mi kell még?

"erre most nem válaszolok."

Nem csoda. Mert nem tudsz.

"nem értelmezted a kérdést"

Ó, dehogynem...

"tény hogy a gameness szemszögéből valóban selejtnek számit így a kutya. a game pit nem egy fajta. hanem azokat a kutyákat hívják így akiket harcoltattak. "

Még egyszer: game pit az a pit, amelyik a harcok folyamán annak bizonyult.

"éppen a gamenessnek hála nem."

Akarod mondani a hiányának...

"de ez még mindig nem azt jelenti hogy azért mert a pit élvezi a harcot. hanem azért mert a végsőkig küzdött ismétlem: KITARTÁS"

Hiába ismétled, attól még nem lesz igaz. Egy game piten egyszerűen látszik hogy élvezi, és akarja és még akkor is menne, ha már nincs neki mivel.

"kössz a tájékoztatást, pites tulajdonosként erről van fogalmam."

Kutyád pedje?

"viszont úgy látszik hogy a te pit falkád és egész generációd még nem tanította meg neked azt hogy a pitnél ezek a hangok teljesen különbözőek. tehát nem ugyanaz mint amikor fájdalmában nyafog."

Ezt nem tanítani kell hanem tapasztalni. Tapasztalatokról beszélek, nem tanításról. Kedves "pit tulajdonos"...

"most akkor tisztázzuk, azt számodra nehezen fogom tudni bármivel is bizonyítani hogy két pit együtt alszik amíg a gazdi a házában szendereg. sajnálom de azt se fogom tudni videóra venni ahogy elmennek teszem azt dolgozni és a két kutya egyedül marad."

Két pit? Ha pitek akkor remélem van ásód meg pénzed állatorvosra...

"mellesleg elgondolkoztam azon hogy vérvonalról beszélünk vagy éppen harcoltatott pitekről. mert azokat tényleg külön szelektálják evidens."

Egyszerűen csak kíváncsi vagyok ezeknek a kutyáknak a vonalára, ennyi.

"magyarán azt a badarságot hogy a gameness azt jelenti hogy a kutya élvezi a fajtársával való harcot. szánalmas."

Tarthatod annak, attól még igaz...

"erről egész egyszerűen az jutott eszembe amikor cesar egyik videójában két -már nem tudom milyen fajta kutya- egymásnak esett. majd miután szétszedték őket a verekedést kezdeményező és nyerésre álló odament "nyalizni" a másikhoz."

Tehát az se dominanciaharc volt...

"mellesleg a pitek általánosságba véve dominánsak, makacsak nem hiába szükséges hozzájuk a "kemény" kéz. könnyedén felveszik a harcot, de ez nem azt jelenti hogy mindenáron ők kezdeményezik vagy hogy élveznék."

És ki beszélt arról hogy mindenáron ők kezdeményezik? Hogy élvezik az meg tény, mint olyan makacs dolog, és akkor is az marad ha neked ez nem tetszik.

"gondolom a másik kutya akart a jani lenni a labda felett mire megmutatta a pit hogy nagyon téved. semmi eksztrát nem vettem ebből ki, csak kettő kutya viselkedését és azt hogy te mennyire nem értesz a kutyák nyelvén."

A dominacia arról szól hogy az alárendelt átengedi a dominánsnak a kaját, a játékot, bármit. De a piteknél a harc már egy másik tudatállapot.

"sajnos a kutyák kommunikációja sok esetben bonyolultabb annál mint hogy farokcsóva meg morgás..."

Nem mondod...:-DDD

"kivéve ha pitről van szó. nah persze már itt is elgondolkodtam hogy kinek mi számít súlyosnak..."

Piteknél nincs olyan hogy dominanciaharc mert nem élnek együtt egy falkában a fajtársaikkal. Tehát itt nem beszélhetünk dominanciáról.

"hát az hogy a pitek genetikailag ölni akarnak, igen h-lyeség! "

De én ilyet nem mondtam. :-DDD

"azért mert a pittel tudtak látványos hosszadalmas küzdelmeket végigcsinálni. "

Mert más fajtát erre nem lehet képezni? Nem nevelés kérdése?

"mellesleg ha nem sikerült volna rájönnöd, itt arra próbáltam célozni mint a piteknél, hogy "kinevelik" belőle azt hogy a megadás jeleit értelmezze... "

Ezt tudja ő nevelés nélkül is.

"most akkor miről beszélünk? akkor ezekszerint a pitek is tudnak egy falkában lenni nemde? áh, vagyis nem, ugyanis te azt próbálod bemagyarázni hogy a pit ... amúgy tényleg mit is? csak mert már egyre zavarosabb az egész.... "

Akkor olvasd végig elölről, értelmezve. :-DDD

"most akkor ezzel azt akarod erősíteni hogy más fajta is képes megölni a fajtársát? vagy azt hogy... mit is?

egy családban/falkában élő kutyák között nemigen megy a háborúskodás, legyen az pit vagy agár. mert az egyszer lerendeződik aztán tső, mindenkinek megvan a maga helye."

Csak tudod vannak kutyák, amelyek ezzel nem elégednek meg. Ők azok amelyek kihívják a felettük állót. Ilyenről még nem hallottál? A falkasorrend nem egy statikus, betonba ágyazott valami, az dinamikusan változik.

"éppen ezért, mivel a pit is egy kutya, tökéletesen képes együtt élni falkatársakkal."

Pont az előbbi okból nem, mert a harc pitnél nem ér véget nyaknyálazással.

"ellenben ahogyan azt te is írtad egy kutya az "idegen" fajtársakkal bizony már lehet agresszív. de ez már megint szocializáció kérdése. azt az agarat sem kellett volna ugy hagyni ahogy... "

Minden jó vadászagár ilyen.

"eleinte azon gondolkodtam hogy megadom a sajátomét is. illetve az ismiékét. csak az lett volna a kérdés milyet akarsz? adba, ukc regisztrált stb? esetleg az mindegy inkább a családfa a lényeg? de őszinte leszek, azok után amiket itt összehordasz, nem ér nekem annyit az egész."

Hehe...:-DDDDD

"felőllem gondolhatod azt is hogy egy tacskóm van, nem érdekel. de egyet tudok, erre fele ezt le tudnám fordítani megfelelően és megmutatnám szerintem nem tudnák eldönteni hogy sírjanak e vagy nevessenek. "

Húúúú...:-DDD

"persze ne feledjük, tény, nem olyan egyszerű a pitekkel. őket pláne nem szabad hagyni hogy csak nőjön mint a gaz. mert pontosan az egyedi adottságai miatt lesznek jóval veszélyesebbek mint a többi kutya."

Pl. gameness? Mert az izomzat meg az erős harapás jellemző más fajtákra is...

"amúgy eszembe jutott még az is amikor cesar videójában kettő pitje volt egy fazonnak, abból az egyik kinyírta a család kis kötekedő fifikéjét. sokáig tűrt az a szerencsétlen, aztán pontott tett a dolog végére. a két pit teljesen tökéletesen elvolt egymással. ráadásul ebből az egyik terápiás kutya lett kutyasuliban. "

Hagyjuk az amerikai piteket. Magyarok közül nem tudsz olyat mutatni, amelyiknek a pedjén 2-3 generáción belül legalább egy Ch. kutya ne lenne.

"nem válaszolok a zagyvaságodra, inkább kiegészítem. 1- tök mindegy milyen vérvonalból egy pit kölyök képes a szocializációra, ha neked lenne igazad egymást ölnék a kis pit kölykök."

Aztán felnő és beérik. Persze van esély rá hogy hideg legyen, a legjobb családokban is előfordul.

"mivel az hogy ne vegye figyelembe a megadás jelét egy tanult forma éppen ezért lehet kinevelni belőle. ez nem veleszületett adottság fogd már fel. "

De. Pitnek ezt nem kell tanulni, benne van.

"teljesen eltértünk már a lényegtől. a kutyáknál, és így a piteknél is ahogyan az állatvilágban is, léteznek igen komoly dominancia harcok."

Falkaállatok között nagyon ritkán, elenyésző számban.

"tehát ahogyan egy pit neki akar esni egy fajtárásnak, azt ugyanúgy meg akarja tenni egy másik domináns esetleg félrenevelt kutya, ahogyan a többi állatok is nekiesnek a fajtársuknak. így hoztam példának fel az állatvilágot."

Csak pitnél jóval nagyobb eséllyel más lesz a vége...

"nem igazán kaptam normális választ. most akkor mi van a kutyázással? "

Az hogy pitnél az természetes viselkedési forma, aki nem tudja elfogadni, válasszon más fajtát.

"áh erre már nem is válaszolok. tehát a te kutyád egy antiszociális kutya akit nem tudsz felügyelet nélkül hagyni más kutyákkal? leírnád hogy miért? mert hidd el ott már más gondok lesznek és nem az hogy egy pit."

Dehogynem. Egyszerűen azért nem hagyom őket felügyelet nélkül más kutyákkal, mert pitek.

"tehát egy született kölyök pit harcolni akar a fajtársaival, már így születik csak épp meg kell tanítani edzéssel hogy hogyan kell és hogy minél jobb legyen az állóképessége? ugye te sem gondoltad ezt komolyan?"

Kölyökként is már keményebben nyomják mint más fajták egyedei. Az edzéssel meg max. azt lehet megtanítani hogy különböző stílusú kutyák ellen mit csináljon. Az hogy a kutya fejez, lábaz, vállaz, mellez, torkoz, akármi, hogy támadó vagy blokkos, az vele született tulajdonság.

"jah, hogy ezek ilyen kis zsargonszavak a nagy harc mezejéből.... "

Ja.

"gameness=pit élvezi a harcot, nah jah, abszolút. "

Szerinted mazochista vagy szuicid hajlamú?

"most itt megint miről beszélsz? mit teszel bele és mit nem?"

És még te írsz olyanokat hogy én nem értem amit írsz. Te beszélni madzsar?

"ez már nem a pitről hanem a kutyáról szól. javaslom tanulj egy kicsit még. nah persze a ring világában erről nyilván senki nem tanul, csak arról hogy a pit mennyire élvezi a harcot... "

Nem vagyok a ring világának a része, amúgy is a ring gyűrű, a pit meg egy négyzet. Tudod, 4x4...

"erről egyébként azt juttattad eszembe amikor az egyik antiszoc kutya az otthonival tök jól megvolt míg a többiekkel egyáltalán nem. nem egy pit volt jééé...."

Ez mitől antiszoc? Ez teljesen normális. Az ember magának vesz kutyát, nem a többi kutyának a téren...

"még egy ékes példája hogy semmit nem tudsz a kutyákról."

Kihez képest? Mert hozzád képest nem igazán...:-DDD

"hiába van a legpéldásabb szülőktől egy kölyök. ha te azt 8 hetes korától elzárva tartod ne adj isten még te sem nagyon produkálod magad jó gazdaként akkor LŐN kapsz egy olyan kutyát amelyik mindennek és mindenkinek neki akar menni... "

És ki az az idióta aki gy tart egy kutyát? Megsúgom, még a harcoltatók sem...

"ezzel csak megerősítetted azt amit én mondok. most tudom hogy neked tök jó buli hogy az idegen szót szajkózod mer' az milyen laza már. de a gameness= kitartás, küzdeni vágyás, soha fel nem adás "

És miért vágyik küzdeni? Azért, mert élvezi. És itt zárult be a kör...

"ez nem a harcra vonatkozik csak. ebből látszik hogy az agyad megállt a harcoltatott piteknél és ennél több infót már képtelen magába fogadni. talán még az is izgi számodra hogy így sokkal keményebbnek hat a pit."

Nem állt meg, de ahhoz hogy megtudjuk hogy game-e a kutya, vert helyzetbe kell hozni. Erről szól a game teszt.

"a harc olyan fokú óhajtása," ez a kezdés egyenesen nevetséges. nem óhajt a pit semmilyen harcot úgy ahogyan azt te gondolod. nem óhajt jobban egyetlen más fajta kutyánál sem harcot."

Nem, sőt, kevésbé. Lepkéket óhajt kergetni a réten...

"az egyetlen különbség köztük hogy a pit nem adja fel. jó lenne ha ezt fel tudnád fogni."

Tehát hogy game?

"bár a sötét harcoltatós primitív pites közegből ez sajnos nem fog menni."

de nagyon ismered ezt a közeget, csak nem benne vagy?

"ellenben semmivel sem nehezebb mint egy rotit, dogo canariót, presa canariót, ambullt vagy bármilyen más igen erős fajtát. főleg olyat amelyiknek szintén a tenyésztése során szükséges volt a kitartás... "

Nekem ilyen fajtáim még nem voltak, így hát nem is nyilatkozom elhamarkodottan.

"amúgy a neten (gameness definiciója) ezermillió helyen fel lehet ezt lelni."

A neten minden fenn van és mindennek az ellenkezője.

"tehát magyarán mindenki h-lye csak te és a bagázsod nem... esetleg nem megy az angol nyelv? csak mert megemlítettek benne könyvet is, tehát nem arról van szó hogy a józsi leült a gép mellé és nekiállt okosságokat szerkeszteni."

A papír is hagy magára írni mindent, nem tudtad?

"ezek után meg azt hiszem nincs is miről beszélnünk. te elvagy a pitharcos kis világodban, ahol megtanultál ezt azt és a zsargonszavak dobálva azt se tudva mi az a gameness meg a kutya mint faj viselkedése stb stb. itt okoskodsz hogy a pit élvezi a harcot, meg bla bla. "

Még egyszer: amit érzel, az nem része a tényeknek. Egyszerűbben: hogy neked nem tetszik, az még úgy van.

"szerintem hagyjuk mert úgysem tudsz egy normális érvet felhozni"

Miért, te mit hoztál fel? Hogy nem, mert csak, mert a pit is kutya, mer nem értesz a kutyához, satöbbi. Nem érveltél, hanem személyeskedtél. Személyeskedni meg csak az szokott, aki az érvet nem tudja támadni, csak az érvelőt. De rólam lepereg...

2013. aug. 9. 15:45
 46/201 anonim ***** válasza:
64%

"mindent visz az a kijelentésed hogy a világ táján mindenhol -nem is tudom- gagyik a pitek csak magyarországon lehet felfedezni minőségi tenyészetet szuper vérvonallal. senkinek nincsen fajtatiszta beregizett pitje csak a magyaroknak. veled az élen. nah ez ... erre már nem is találok szavakat."

De azért keressél. Mégpedig ott ahol ezeket leírtam és idézd be.

2013. aug. 9. 17:00
 47/201 anonim ***** válasza:
56%

Ja, 46 -os

Te meg tanulj meg idézni. Mert beidéztél ide egy blogból - amivel tele van a net, tehát nem igazán releváns forrás, csak valakinek a véleménye - mindenféle forrásmegjelölés nélkül.

Tán egy idézőjelet vagy egy linket odabiggyeszthettél volna.

Nos, ezek után kicsit visszás hogy te jössz elő érvekkel meg vitastílussal.

2013. aug. 9. 17:07
 48/201 anonim ***** válasza:
18%

Na akkor a szenvelgő széplelkek kedvéért.

A kutyafajták nem csak küllemükben különböznek egymástól, hanem ösztönkészletükben is. Mert az ember így alakította ki őket. Ha ez az ösztön kielégül, a kutyáknak az jó, a kutyák azt élvezik. ezt hívják ösztönszintű kielégülésnek. Van egy australian cattle dogom, ő azt élvezi ha terel. Van agaram, ő azt élvezi ha futhat valami után és megfoghatja azt. Van pár kangalom is, ők azt élvezik hogy kinn vannak a legelőn az állatainkkal és őrizhetik őket. A pit ösztönszintű kielégülését a harc adja meg, ennek hiányában a nagy erőkifejtéssel járó dolgok, a súlyhúzás, a lógás, a harapás-tépés-marcangolás és a többiek. De az utóbbiak olyanok a harchoz viszonyítva, mint a tofu a hús helyett, vibrátor/marokmarcsa a szex helyett, stb.

És most jöhetnek a "megalapozott, kulturált érvek" (amelyeknek az alapja érzelmi, tehát hogy "nekem ez nem tetszik, hogy írhatsz ilyet") meg az idézetek hasonló szenvelgő széplelkek - akik képtelenek szembenézni a valósággal - blogjaiból és könyveiből.

2013. aug. 9. 17:24
 49/201 anonim ***** válasza:
84%

Nem hiszem,hogy szenvelgő széplelkek azok,akiket felháborít egy kutyaviadalos tetvek által széttépetett vagy megbolondított pit látványa.Vagy a szaporítás során tönkretett szerencsétleneké,lásd a viadalos patkányoktól mentett Smiley,akinek a kan letépte a fél arcát fedeztetéskor.

Eleve nem normális az a kan kutya,amelyik egy tüzelő szukára ilyen módon rátámad és ilyen sérüléseket okoz.

Vagy nézzük a többi,akkor elkobzott pitet,hogy milyen állapotban voltak,milyen tartási körülmények közül mentették őket.

És ez csak egy olyan eset,ami kiderült.

2013. aug. 9. 17:34
 50/201 anonim ***** válasza:
0%

Smiley stafford, nem pit. Ami vele történt az sajnálatos, a volt gazdái meg szimplán szaporítók voltak, nem viadalosok.

Azt meg senki sem tudja hogy nem-e Smiley kapott először oda annak a kannak.

De ez nem ide tartozik...

2013. aug. 9. 17:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!