Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan tudhatom, hogy én...

Honnan tudhatom, hogy én vagyok a falkavezér?

Figyelt kérdés
A kutyám szeparációs stressztől szenved. Aminek ugye két lehetséges oka van. Egyik a nem megfelelő hierarchikus sorrend a másik az, hogy elkényeztettem. De szerintem viszont a mi "falkánkban" én vagyok a falkavezér. Nem találtam egy olyan pontot se ahol megbukott volna a kutyám ha a hierarchiáról van szó. Viszont ha elmegyek otthonról képes órákon keresztül "sírni" vinnyogni utánam. Ami nagyon idegesítő. Sose mentem vissza megvigasztalni, sose nyugtatták meg a háziak. Mindig meg lett érte szidva ha ezt csinálta. Apám rendszerint papucsot vágott hozzá. Ő el tudja hallgattatni valamennyire, de anyám vagy öcsém tehetetlenek. Szóval szeretném ha ti is segítenétek, hogy szerintetek ki számít teljesen értékű falkavezérnek, mert csak utána kezdhetem meg a nevelését, ha tudom mi a pontos ok.

2013. júl. 7. 12:51
1 2 3 4
 21/33 zsuzsabazsa ***** válasza:

Szerintem attól retteg, ha te elmész akkor a családtagjaiddal kell, hogy legyen. Megfordult a fejemben, lehet, hogy őket nem bírja elviselni,valamiért. Csak akkor ha te otthon vagy és azért sír nyüszög a távollétedben.

Lehet, hogy valamelyik családtagot kéne megkérni, hogy valamilyen módon foglalkozzon vele, vagy valamilyen elfoglaltságot adni neki amíg nem vagy otthon. Például amikor anyukád vagy apukád locsol a kertben, hívja a kutyát is magával. Vagy hívják fel a teraszra maguk közé.

Vagy bármit. Ki kell tapasztalni mi az az elfoglaltság amitől a kutyád megnyugszik arra az időre míg távol vagy.

2013. júl. 8. 17:20
 22/33 anonim ***** válasza:
A kutya emberiesítését tessék nagyon messzire kerülni, mert sosem sül ki belőle semmi jó. Ha a kutya nem akar a családtagokkal lenni, akkor nem egy másik családtag után sír, hanem kva messzire elkerüli őket, esetleg el is marja őket maga mellől, és még véletlenül sem aranyoskodik meg játszik velük, soha egy percet sem. A kutya őszinte, mindig kimutatja az érzéseit, nem jópofizik csak azért, mert mittudomén, amiért az emberek szoktak.
2013. júl. 8. 21:08
 23/33 A kérdező kommentje:
Neem. Anya meg öcsém kifejezetten nem szeretik az állatokat. A terasz az tiltott zóna mindkét kutya számára. Apa nem ér a rá a kutyákkal foglalkozni. De nem utál senkit. Mindenkivel eljátszik. A kisöcsém játszik vele legtöbbet őt nagyon is szereti, de ha én ott vagyok akkor pl rá se hallgat. Onnantól csak én létezem neki. Hát nyilván valóan őszinte. :))
2013. júl. 8. 21:46
 24/33 zsuzsabazsa ***** válasza:

Nahát akkor ezt érzi a kutyád is.Az anyukád és az öcséd kifejezetten nem szeretik az állatokat. Az apukád nem ér rá.

Egyedül a kisöcsikéd játszik vele.Az meg a kutyádat nem elégíti ki. Valójában magányosnak érzi magát addig míg nem vagy otthon.

2013. júl. 8. 21:59
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

Biztosan nem vagy falkavezér, bár ezek szerint te nem tudod. Főként a szó jelentését.

Falka: "Egy seregbe, csoportba, csapatba gyülekezett v. terelt állatok, különösen kopóféle kutyáknak a falkavadászatra betanított 10-50 darabból álló csapata. A vadat felverő jobb kutyák indítóebek, a falkát vezető kutya vezéreb.

- Falkamester vagy Falkanagy a falkavadászatnál a falka tulajdonosa, vagy annak vezetője."

Forrás: Pallas Nagylexikon

2013. júl. 9. 09:15
 26/33 A kérdező kommentje:
Graulálok utolsó :Dolvass inkább te.utána hogy ember kutya kapcsolatában mit jelent a falkavezér szó. Mert hogxy tényleg nem vagyok kopók indító ebe az is biztos. Amúgy meg nem erre voltam kíváncsi de köszi. És köszönöm mindenkinek mert nagyon sokat sehítettetek. :)
2013. júl. 9. 12:01
 27/33 anonim ***** válasza:
Azért csak okultál. Már EMBER KUTYA kapcsolatáról írsz.
2013. júl. 10. 12:13
 28/33 A kérdező kommentje:
Bocsi még mindig nem értelek.
2013. júl. 10. 17:02
 29/33 A kérdező kommentje:
Eddig is arról volt szó és csak hogy jól látható példát hozzak fel, olvasd el a kérdést.
2013. júl. 10. 17:03
 30/33 anonim ***** válasza:
0%

Kérésednek eleget téve, újra elolvastam a kérdést és a kiegészítését is.

Azt írod, hogy szerinted te vagy a falkavezér.

Gondolom nem vállalod, hogy - legalább akkor, ha sétáltatod a kutyát - a nyakadba akasztva viselsz egy táblát, amin tudatod, hogy falkavezér vagy.

Ha nem teszed meg, akkor azért érzed, hogy ez abszurd dolog.

2013. júl. 10. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!