Normális ha a kutyám nem üdvözöl?
Régen, mikor hazaérkeztem mindig üdvözölt. aztán olvastam hogy egy falkavezér nem megy először a kutyához hanem csak pár perc után, addig pedig tudomást sem vesz róla. Elkezdtem ezt alkalmazni, és azt vettem észre hogy azóta a kutyám nem is törődik velem ha hazajövök. észrevesz de nem üdvözöl, nem csóválja a farkát sem.
Ez csak szerintem fura, vagy tényleg nem jó dolgot értem el a kutyámnál? Ha odamegyek hozzá(pár perc után) és üdvözlöm én, akkor az esetek 90%ában visszaüdvözöl de van hogy csak tűri hogy simogassam és semmi más reakció.
Ez mit jelent?
Amúgy normálisan. Még csak 7 hónapos, és vannak napok amikor kétszer is átgondolja hogy megtegye e amit mondok.
Ha hívom jön(egyébként nem szoktam odahívni ha megérkezek). Vagy úgy kéne hogy odahívom és aztán simogatom meg és üdvözlöm én?
Normális!
Nem az izgatottsággal társít, hanem a nyugalommal, ami dicséretes.
A farokcsóválás egyébként szintén nem a boldogság megnyilvánulása, hanem mindig az izgatottságé!
(ez lehet boldogságtól is, meg még sokminden mástól is, de a boldogságot nem kíséri föltétlenül izgatottság!)
...egyébként minden kutyaféle ezt csinálja normál esetben.
Ha a falka egy része elmegy pl vadászni, és haza mennek, akkor az otthon maradtak max körbeszaglásszák őket, de nem fognak ugrándozni örömükben.
Ezt a túlzott izgatottságot az ember váltja ki belőlük, az emberként kezeléssel, a gügyögéssel, az ajnározással.
De a kutyáknál ez nem természetes.
Na most ha a kutyára kényszerítünk egy emberi üdvözlési módot, az neki hosszútávon nem jó, mert rossz dolgokkal társítja a dolgot, és több komplikációhoz vezethet.
Ha meg mi erőltetjük magunkra a kutyák " üdvözlését" akkor maximum ahogy írtad is, fura lesz, de emberek lévén elég intelligensek vagyunk ahhoz, hogy ezt az "áldozatot" meghozzuk értük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!