Honnan tudhatom, hogy én vagyok a falkavezér?
Már többször szóba került, hogy a szeparációs stressz hátterében előfordulhat más ok is, mint a viszony-beli gondok, azt hiszem, voltak már ilyen kérdések itt.
Azt írod, hogy vagy elkényeztetted vagy nem te vagy a falkavezér, szerintem a kettő elég gyakran együttjár...:)
Egyébként a legeslegjobb jelzője a vezérségnek: Be tudod hívni a kutyádat? Más kutyák közül? Macskáról, madárról, bármiről? Nincs ilyenkor szelektív hallása vagy "fontosabb dolga" (még egy kis szaglászás, még egy kis pisi)?
Vannak más jelei is persze. De ezek sokszor félrevezetőek. Az én kutyám például minden ajtónál előreenged, tökéletesen tiszteli a kajámat és a sajátját az engedélyemmel eszi, szépen jön pórázon, de a behívással vannak gondjaink. Épp ezért nem áltatom magam, tudom, hogy gond van nálunk a sorrenddel, dolgozom is rajta. Szóval szerintem leginkább a behívásból tudod kideríteni. Azzal hogy álltok?
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4543749-minde..
A kérdés ugyanaz..talán találsz értelmes, hasznos válaszokat :)Ha nem tudod megfejteni, fordulj állat-viselkedésszakértőhöz, és olvass ehhez a kérdéshez kapcsolódó könyveket.Nem biztos, hogy a falkavezéres dolog az igaz..más okai is lehet..:/
"Egyik a nem megfelelő hierarchikus sorrend a másik az, hogy elkényeztettem." A kettő kb. ugyanaz. A másik lehetséges ok, hogy nem szoktattad hozzá, hogy a kutya nélküled legyen (nem egyedül ugye, mert a család más tagjai otthon vannak).
Először is azt mondanám, hogy a család ne próbálja büntetni, meg leállítani, főleg az, akinek nem megy, de az se, akinek csak részlegesen. Hagyják figyelmen kívül, mert lehet, hogy már csak a figyelemért magáért is hisztériázik, amit a büntetések révén kap.
A bokához kapkodással kapcsolatban egy dolgot rontottál el: nem kapott még a kutya érte egy ordas nagy pofont. Nem vagyok a verés híve, de bizonyos dolgokat tisztázni kell, és például a gazda és úgy általában az emberek testének tisztelete ide tartozik. Az én testem, nem piszkálod, csak ha te is tiszteletben tartod.
A falkavezérség pontjait meg szabályait meg... Hát, nem mondom, hogy felejtsd el, de nagyon sok olyan apróságon múlhat ez a dolog, amiről nem nagyon találsz infóta neten. Csak hogy egyet említsek, szemkontaktus: ha folyton te nézed a kutyát, nem pedig ő figyel rád, máris úgy értelmezi, hogy te akarod őt követni, nem fordítva. Az ilyen apró ellentétes jelzések miatt nem fogja tudni tutira a kutya, hogy ki kicsoda otthon, meg hogy egyáltalán te mit vársz tőle. Szóval tényleg nem ártana, ha egy szakember rátok nézne :)
" Ha kutyák között van mindig figyel engem. Hátranéz percenként ha sétálunk "
Valami nem kerek köztetek. Tart tőled a kutya. A rúgás pedig nem kimondottan tesz jót egy kapcsolatnak kutya és ember között. A "makarenkói pofon " nem = az orrba rúgással.
A válaszod alapján én akkor fordítva is feltenném a kérdést: el tudod küldeni magadtól? Tudsz neki felállítani olyan szabályt, hogy ne menjen a közeledbe?
Kutyák között elmegy másokkal, tud önfeledten játszani?
Egyébkén a mentett kutyák szeparációs szorongása kicsit más, mint az "átlag". Nagyon szeretném, ha valaki végre írna róla egy tanulmányt, mert találkoztam pár helyzettel, ahol minden bevált technika csődöt mondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!