Honnan tudhatom, hogy én vagyok a falkavezér?
Elküldeni alatt azt értem, hogy békén hagy-e téged, ha valami olyasmit csinálsz, amihez neki nincs köze, tudsz-e neki olyan szabályt felállítani, hogy ne menjen be a szobába ahol vagy, stb.
Mert ha ez nem megy, akkor bizony ezt kellene gyakorolgatni, hogy nélküled is tudjon létezni, hagyjon téged békén.
Én mondjuk tutira kipaterolnám az előszobába egy időre. Nem ajtóval, tekintéllyel.
ma 14:23
A gazda keze, lába, egyéb testrészei csak a jót közvetítik. Ha harap, leveheted egy nem kíséretében. Arrébb tolhatod, letilthatod, de rúgással fájdalmat okozni a kutyának nem ajánlatos. Bizonytalan lesz tőle, tartani fog a mozdulattól is.Nem Büntetni kell a harapásért, ami tulajdonképpen nem is igazi harapás, hanem megelőzni, megakadályozni.
Na, ha a család nem viselkedik a kutyával szemben falkavezérként, akkor máris van a kutyán egy csomó felelősség (az egész család rajtad kívül), ami idegessé, feszültté teszi, ami alapból egy hajlamosító tényező mindenféle viselkedési problémára.
Az orrbarúgás remekül hangzik, de veled szemben már akkor nem is csinálja ezt a lábhoz kapkodást? Mert ha még igen, akkor nem hatásos a módszer. És ha a családdal csinálja, akkor te nem korrigálod, nem próbálod betartatni ezt a szabályt vele, hogy nem harapdálunk embereket?
"Ha otthon vannak a háziak és felügyelet alatt van akkor jó kutya. De ha nincsenek otthon, akkor olyanokat is megtesz amik meg vannak neki tiltva."
Ez valahol sajnos normális. Nálunk a kanapéval kapcsolatban vannak nézeteltérések: a kutyának eszébe sem jut felmenni, amíg otthon vagyok, mert a kanapé a miénk, ezt már megbeszéltem vele. De amint a vezér eltűnik a képből, a sorban a második veszi át a vezérséget ideiglenesen, és akkor ugye nem pofátlanság felülni a vezér helyére, hiszen ő ott sincs. A falka nem maradhat vezető nélkül, és amint övé a döntés, dönthet másképp, mint a falkavezére szokott, dominánsabb kutyáknál legalábbis ez jellemző lehet. Az idősebb kutyám nem csinálja ezt, neki a szabály az szabály hálisten, akár ott vagyok, akár nem, de a kicsi sokkal inkább vezéregyéniség, vele másképp kell hozzáállni a dolgokhoz.
Viszont ha nincs veled a kutya egész nap, akkor igazából baromi nehéz vele egyáltalán stabil falkát kialakítani, nemhogy falkasorrendet tisztázni. Így ne várj csodákat.
Ez a kutya rettentően ragaszkodik hozzád.Piszkosul fél attól, hogy elveszíthet téged, mivel írtad, hogy fél évig kóborolt. Nem tudni, miért került az utcára, milyen előzmények voltak és milyen rossz behatások érték.
Tudatosítani kell a kutyában azt, hogy ha te el is mész egy időre, utána mindig visszatérsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!