Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért utálja mindenki a...

Miért utálja mindenki a szaporítókat?

Figyelt kérdés

Minden kérdésben vagy válaszban ezt olvasom. Volt, hogy valaki azért nem akart segíteni gazdát találni kiskutyának, mert szaporítóé voltak. Meg már olyat is olvastam, hogy valamit ezzel kapcsolatban olvastam, egy kérdést, és a kérdezot mindenki elmondta mindennek, milyen alja szaporító. Most tényleg nem értem, miért baj ez.

A tenyésztok miért jobbak? Ha attól, hogy a kiskutya nem teljesen fajtatiszta, génbetegségei lesznek, akkor ugyanezek a "szaporító-ellenesek" miért indokolják azzal, hogy mennyi kutya van menhelyek? Azok sem fajtatiszták.

Most nem provokálok senkit, csak lécci valaki tényleg magyarázza már el!

2013. jún. 14. 18:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/87 anonim ***** válasza:
70%
Igen, szaporítás, mert attól még, hogy törzskönyves a két kutya, még nem biztos, hogy passzol egymással a vérvonaluk. Akár nagyon közeli rokonok is lehetnek. Ismert a mi fajtánkban egy eset, hogy valaki vett egy tk-es kutyát, majd egy másik tenyésztőtől akart egy másikat később. Ez a tenyésztő elbeszélgetett vele, mikor jött a kiskutyáért, és kiderítette az elmondottakból, hogy a két kutya apja közös. Tehát az, hogy egyik kutya innen van, a másik onnan, még nem jelenti azt, hogy eltérő vérvonalúak. És vannak párosítások, vérvonalak, amiket kerülni kell, mert betegségeket hordoznak. A kezdő tenyésztőknek sokat segítenek a tapasztaltabbak, például ahonnan származik a kutyájuk, megfelelő kan kiválasztására is vannak ötleteik. De természetesen csak ha a gazdi is rendesen, szűretve, papírok kiváltásával akarja csinálni.
2013. júl. 2. 16:47
 82/87 A kérdező kommentje:
15 vagyok. És szerintem te sem úgy születtél, hogy mindent tudtál. Mért ne kérdezhetném meg, hogy szaporításnak számít-e? Nem arról szól ez az oldal, hogy ha valamit nem értünk meg lehet kérdezni? Én ebbe a tenyésztés-szaporítás témában nem voltam otthon, ezért kérdeztem.
2013. júl. 3. 23:05
 83/87 anonim ***** válasza:
71%
Akkor reméljük h legalább érettségiig rágyúrsz a szövegértelmezésre, mert előtte 8 oldalon keresztül volt taglalva h mi a tenyésztés és mi a szaporítás, szépen leírva, kifejtve és volt aki csak félszavakban adott választ, de már abból is sejthető volt....és ezek után felteszel egy olyan kérdést amit nem tettél volna ha értetted volna vagy legalább értelmezted volna, amit Neked leírtunk.
2013. júl. 4. 14:25
 84/87 A kérdező kommentje:
Szóval végulis a kennelnév miatt, mert FCI szerint megfelelnek a kutyái, és mert kivizsgálja a betegségeket :) oks, értem.
2013. júl. 5. 15:20
 85/87 anonim ***** válasza:
nem csak ezekért... azért is mert tenyészt, szelektál, szemre vesz, nem csak két kutyát összeereszt. ez az egyik legfontosabb.
2013. júl. 6. 09:27
 86/87 anonim ***** válasza:
55%

Még gyúrjál rajta, ez nem az igazi...

Ha tényleg ennyi jött le abból, amiket írtunk, akkor ez szánalmas.

2013. júl. 6. 10:12
 87/87 anonim ***** válasza:

Végigolvastam az összes kommentet..

Öcsém te ennyi aggyal hogyan tudod ellátni magad?

2016. jún. 10. 16:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!