Miért utálja mindenki a szaporítókat?
Minden kérdésben vagy válaszban ezt olvasom. Volt, hogy valaki azért nem akart segíteni gazdát találni kiskutyának, mert szaporítóé voltak. Meg már olyat is olvastam, hogy valamit ezzel kapcsolatban olvastam, egy kérdést, és a kérdezot mindenki elmondta mindennek, milyen alja szaporító. Most tényleg nem értem, miért baj ez.
A tenyésztok miért jobbak? Ha attól, hogy a kiskutya nem teljesen fajtatiszta, génbetegségei lesznek, akkor ugyanezek a "szaporító-ellenesek" miért indokolják azzal, hogy mennyi kutya van menhelyek? Azok sem fajtatiszták.
Most nem provokálok senkit, csak lécci valaki tényleg magyarázza már el!
ööööööö
"Most nem provokálok senkit, csak lécci valaki tényleg magyarázza már el!"
áááá, nem:))
Ezeket, amiket írtunk, elmondtuk volna szerintem akkor is, ha eleve úgy teszed fel a kérdést, "Hogy mivel beszéljem le a szaporításról a szüleimet?"
Amúgy meg szerintem meg lehet érteni, hogy miért nem a legbarátságosabb stílusban válaszoltunk.
Kezdhetted volna ezzel is. De mindegy.
Egyszerűen mond meg a szüleidnek, hogy nem térülne meg a kölykök ára. Nagyon sok meló van benne, mint írtam, kaja, pisi/kaki takarítás, éjszaka 0 alvás, mert a kiskutyák éjszaka is vernyákolhatnak, meg különben sem biztos, hogy el tudnátok adni őket. Ma már nem nagyon vesznek az emberek olyan kutyát, ami nincs féregtelenítve, oltva, chippezve, ezek pedig szintén pénzbe kerülnek.
A spániel pont egy nagyon felhígult állományú fajta, mert egy pár éve nagyon nagy divat volt, agyba-főbe szaporították minden utcasarkon, alaposan elrontva ezzel a fajtát :( Rengeteg lett az epilepsziás, diszpláziás, ideggyenge egyed. Gondold meg, milyen sokként élné meg a család, ha a nálatok született, szeretett kedvencük habzó szájjal rángatózna a földön, vagy minden előzmény nélkül beleharapna valakibe, rendszeresen, akár a kisgyerekükbe is (kutyasulinkba járt rehabra egy ilyen, végül elaltatták, teljesen kiszámíthatatlan volt)... Vagy már egy évesen gyakorlatilag lebénulna a diszplázia okozta fájdalomtól szerencsétlen állat. Biztos nálatok kopogtatna a felbőszült családfő, jobb esetben csak a vételárat vagy a gyógyszerek, műtét árát követelve, és valljuk be, jogosan. Vagy rátok küldik az adóhatóságot, amiért számla nélkül árultok kölyköket (de ez ettől függetlenül is bekövetkezhet, ma már egyre gyakoribb ez).
Remélem, letesznek a szüleid a szaporításról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!