Miért utálja mindenki a szaporítókat?
Minden kérdésben vagy válaszban ezt olvasom. Volt, hogy valaki azért nem akart segíteni gazdát találni kiskutyának, mert szaporítóé voltak. Meg már olyat is olvastam, hogy valamit ezzel kapcsolatban olvastam, egy kérdést, és a kérdezot mindenki elmondta mindennek, milyen alja szaporító. Most tényleg nem értem, miért baj ez.
A tenyésztok miért jobbak? Ha attól, hogy a kiskutya nem teljesen fajtatiszta, génbetegségei lesznek, akkor ugyanezek a "szaporító-ellenesek" miért indokolják azzal, hogy mennyi kutya van menhelyek? Azok sem fajtatiszták.
Most nem provokálok senkit, csak lécci valaki tényleg magyarázza már el!
Annyit mondj a szüleidnek,hogy a kutyák vételára nem fog megtérülni,de még a kölykök felnevelésének az ára sem.
Kezdjük azzal,hogy a szülőknek orvosi szűrésre van szükségük.Ez kutyánként legyen 25 ezer Ft.Majd a vemhesség alatt min. 3x ultrahangos vizsgálatra vinni a szukát,valamint a kötelező herpesz oltást beadni neki.Ezek legyen alsó hangon 20ezer ft környékén.Máris 75 ezernél jártok.
Majd elletőládát kell csinálnotok,gondolom pont nincs a pincében egy,úgyhogy anyagár..de ezt bele se veszem inkább.
Infralámpa a kölyköknek.
Vemhes táp a szukának. (15ezer)
Szoptatós/vemhes táp a szoptatás alatt (15ezer)
A kölyköknek startertáp (18ezer)
A kölyköknek (számoljunk 6 db-bal) 8 hetes korukig kötelező féreghajtás: 12 ezer
Szintén 8 hetes korukig 2 oltás: 60 ezer
Mindegyik kölyökbe chip: 21ezer
Ez összességében: 168 ezer Ft. És akkor keress mindegyiknek gazdát,de törzskönyv nélkül,örülhetsz ha max. 20ezerért elkelnek.Ha baromi nagy mázlid van,akkor mind a 6. Tehát a végén talán 120 ezer befolyik,de így is -48 ezernél tartotok és a szülők vételára nincs benne.
Ez szerintem egy nagyon jó érv.
Nem is tudom, hogy hogyan fogalmazzam meg.
Az emberek többsége hiú és az ami neki van azzal szeretné/most kissé túlzok/a földet benépesíteni.
No mármost vegyünk példának egy jó nevű és híres tenyészetet ahonnan egy ember tk-s kutyát vásárol. Ez a kutya felnő, szép lesz és arra gondol milyen szép kölykei lehetnének és hadd legyen már az ő gyönyörű kutyája anyuka vagy apuka csupán dicsekvésből, hogy a kölykök az ő kutyájától származnak.
Itt elindul a láncreakció. Egy ugyanolyan olyan fajtával ami nem törzskönyves frigyre lépteti a kutyáját amiből utódok születnek. Sőt lehet, hogy egy keverék kutyás is ezzel a kutyával szeretne fedeztetni, mert biztos, hogy klassz kölykök születnek majd. Aztán vagy pénzért vagy ingyért tovább adják.
És ez így megy tovább a végtelenbe.
csak hogy lásd, mennyi spániel kutyusnak nincs gazdája. És a fajtamentők közül pont a spániel mentés küzd a legjobban az anyagiakkal, mert nagyon sok kutyájuk van...
Mi a mi kutyánkat fajtamentőktől hoztuk el, és még náluk is 16 kutya van. Ezek közül 5 süket kölyök, és az 5 süki kutya között 4 egy alomból(!!!) "hála" a szaporító felfogásnak... Az 5. kis süket kutyusnak is volt még 2 süket testvére, de azokat már örökbe fogadták...
kérdező: ezt annyira utálom :D nekem sem akartak segíteni merthogy 'szaporítótól' vettem a kutyám. pedig nem :D csak egy tervezett alomból... néhány embernek ami nem tenyésztő, az már mocskos szaporító. egyébként igen, a szaporítók azok akiknek abszolút csak a pénz számít, nem érdekli őket hogy melyik kiskutya milyen, csak dobálják őket a legelső emberhez, és bezsebelik a pénzt. aztán van mondjuk egy olyan kategória is, mintha én most a két meglévő kutyámat összepárosítanám, de előtte megbizonyosodnék arról, hogy teljesen egészségesek, stb., aztán vannak a tenyésztők, akik a tökéletes kutyákat nemeztetik. és érdeklődnek a kutyák sorsáról, stb. :)
én a második kategóriából vettem a kutyámat, vidékről, ahol jó környezetben tartották a kutyákat, szülők egészségesek voltak, kiskutyák játékosak, a nő kérdezgetett, hogy hol lakunk, milyen házban, mennyi időt szánunk a kutyira naponta. :) és mellékelt egy lapot a neveléséről, és adott egy szerződést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!