Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért utálja mindenki a...

Miért utálja mindenki a szaporítókat?

Figyelt kérdés

Minden kérdésben vagy válaszban ezt olvasom. Volt, hogy valaki azért nem akart segíteni gazdát találni kiskutyának, mert szaporítóé voltak. Meg már olyat is olvastam, hogy valamit ezzel kapcsolatban olvastam, egy kérdést, és a kérdezot mindenki elmondta mindennek, milyen alja szaporító. Most tényleg nem értem, miért baj ez.

A tenyésztok miért jobbak? Ha attól, hogy a kiskutya nem teljesen fajtatiszta, génbetegségei lesznek, akkor ugyanezek a "szaporító-ellenesek" miért indokolják azzal, hogy mennyi kutya van menhelyek? Azok sem fajtatiszták.

Most nem provokálok senkit, csak lécci valaki tényleg magyarázza már el!

2013. jún. 14. 18:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 A kérdező kommentje:
Kezdem érteni. Annak válaszát koszonom, aki próbált normálisan válaszolni, és nem lehurrogni, mert szaporítani akarjuk a kutyát. Amúgy megmondom, hogy én nem akarom szaporítani a kutyámat, csak a szuleim. Én kedvencnek, társnak vettem a kutyámat, mert én vettem. És képzeljétek, igenis szeretem a kutyusomat, de ti ezt is biztos jobban tudjátok, mint saját magam...
2013. jún. 14. 19:20
 22/87 anonim ***** válasza:
89%

Ne kezdj el kérlek személyeskedni, maradjunk az emberi vitánál, ahol érvek és ellenérvek csapnak össze... próbáld megérteni azt amit mondunk.

Tudod h a kutyád felmenőinek milyen szűrési eredményei vannak, mit örökíthet, de csak h egy alap dolgot kérdezzek aminek nincs köze az eü-höz:

tudod mik a kutyád gyengéi és ezt milyen párral lehetne kompenzálni, h a kölykökben ezek ne jelenjenek meg?

2013. jún. 14. 19:24
 23/87 anonim ***** válasza:
90%

És még a magyar mentalitást illetően... az emberek jobban megbecsülik azt, aminek ára van. Ez sajnos a kutyákkal is így van. Nyílván egy tenyésztőtől vett 100-120 ezres kutyát nem fognak kihajítani az utcára vagy beadni valahova, aztán pápá, hacsak nincs valami gond az illető értelmi szintjével... Viszont az ingyen/olcsó kutya... Beteg? Haldoklik? Elszökött? Majd lesz másik! Állatorvosra nem fog költeni.

Kivételek persze mindig akadnak, de hidd el, hogy nagyon kevesen...

És egyébként meg gondolj bele abba is, ha a kutyád megszül 10 kiskutyát. 1-et eladsz, a "biztos gazdijelölt jóbarátokból" meg pár úgyis vissza fogja mondani, ez így szokott lenni, de ha sikerül is elpasszolnod vagy 4-et, akkor a többi 6-tal mi lesz? Hidd el a kiskutyázás nem csak prüntyögésből, babusgatásból, cukimukizásról szól, hanem etetésről, kaki/pisi takarításról, nevelésről, szocializációról, állatorvosi viszgálatokról (ha olyan van, lehet hogy császorozni kell az anyát, aztán oltások, féregtelenítés. chipp a kölyköknek) és ha még nem is lesz semmi komplikáció, hidd el, az minden lesz, csak nem megtérülés :) még bőven több pénzt fog elvinni a kiskutyák felnevelése, mint amit remélsz az eladásból.

24/87 anonim ***** válasza:
86%

"Azért fogjuk pároztatni, hogy az áruk, az oltások, a kaja ára egy kicsit megtéruljon. "

persze hogyne. árad ebből a mondatból a mérhetetlenül nagy önzetlen szeretet!

25/87 A kérdező kommentje:
És azért szaporítótól van, mert menhelyrol hozott kutyát nem engedtek, tenyésztotol sem engedték, mert az meg drága. De mondom még1szer, h nem akarom szaporítani.
2013. jún. 14. 19:25
 26/87 anonim ***** válasza:
91%

Aki szaporítótól vesz, az azért ostoba, mert támogatja az agyatlan, szívtelen, a fajtákat elrontó szaporítót, aki csak még több almot fog lehozni, mert van kereslet a kiskutyáira, megveszik őket.

Aki pedig menhelyről fogad örökbe, az azért nagyon jó ember, mert megment egy ártatlan kutyust, akinek az életét lehet, hogy egy szaporító cseszte el.

Nem biztos, hogy normálisan meg tudtam fogalmazni, de talán mások megteszik helyettem.

"És honnan tudod, hogy a szaporítók nem szurik-e le a beteg kutyákat?"

Mi van?? A beteg kutyákat már minek szűrni? Az eü. szűrések azért vannak, hogy kiderüljön, beteg-e, hordozó-e a kutya, vagy sem.

Egyébként a szaporítók nem fognak szűrésekre költeni, ezt már mondtam, hogy a csak pénz érdekli őket, hogy minél kevesebb kiadás és minél több bevétel legyen.

Én is találkoztam már olyan szaporítóval, aki körültekintőbb volt, csináltatott szűréseket, odafigyelt több mindenre, érdekelte a kölykök jövőbeli sorsa is, de attól még ő is ugyanolan szaporító, és csak egy fokkal kevésbé lehet elítélni. Mert ő nem kegyetlen a kutyáival, nem csak a pénz érdekli, de nem ért a tenyésztéshez, nem tud magas színvonalon tenyészteni, ő is ugyanúgy elrontja a fajtát.

27/87 anonim ***** válasza:
91%

Annyi a bibi, hogy örülhetsz ha pár ezer forint hasznod lesz a kölykökön...lehet még minuszba is mész.

Az anya kutyának jó minőségű táp, gyakrabban az állatorvost is látogatnod kell vele. A kölyköknek oltások, féregtelenítés, megfelelő kölyök táp kell+chip. A szukának nem árt ha vannak szűrései stb.

A tenyésztők díjnyertes, szűrt, tenyésszemlés, 100%-ban fajtatiszta kutyákat tenyésztenek. Nekik sem akkora a haszon a kölykökön, attól hogy 100 000ft körül van az áruk , nagyon sokba van azis hogy normálisan fel is legyenek nevelve és mindennel rendelkezzenek amik kellenek nekik.

A te kutyádnak lehet a szomszéd Juli néni Morzsija volt az apja. Ki tudja? Te most elkezdheted nekem magyarázni hogy ilyen, meg olyan szülei vannak. Miért higgyek neked? Bizonyítani nem tudok, akkor miről beszélünk!?

Miért bíznék én egy idegen ember meg benned?

Egy tenyésztőben inkább megbíznék. Van kennelneve, kiállítási eredményei, szép törzskönyves kutyái, garanciát vállal a kölykökre stb.

Te mit tudnál adni nekem 30 000ft-ért? Semmit...egy kiskutyát semmivel. Kérdem én mi kerül annyiba egy kiskutyán?

A menhely is csak ilyen kutyákkal van tele. Megveszel 120 000ft-ért egy kutyát és pá év múlva lennél olyan idióta hogy leadod egy menhelyen? Akik ilyen helyről vesznek kutyát, jól meggondolták a dolgot, jó gazdik, nem hiszem hogy menhelyre adnák a kutyájukat mikor annyit szenvedtek azzal hogy megfelelő helyről megvegyék, mindene meglegyen, járjanak meglátogatni stb.

A szaporított kutyákkal meg tele vannak az utcák. Egyik jön a másik után, tele van velük már minden. És még vannak olyan emberek mint te, akik még több ilyen kutyát "csinálnak". Ha ennyire szeretnél még állatot ott vannak a menhelyek, sintértelepek ahol több száz kutya várja hogy valaki befogadja őket.

Barátoknak, rokonoknak is nyugodtan lehet ezeket a kutyákat ajánlgatni, semmiben nem különböznek a te kutyád kölykeitől.

28/87 mokkagyerek.blogspot ***** válasza:
86%

Nem tudsz annyit kérni tk nélküli, épp ezért 'jellegű' kölykökért, hogy akár csak az ő tartásuk is megtérüljön...első oltások, chip, táp az anyának,szűrések stb....

hát még akkor az anyakutya ára.

2013. jún. 14. 19:26
 29/87 anonim ***** válasza:
*ugyanolyan
2013. jún. 14. 19:26
 30/87 A kérdező kommentje:
oké ezt én mind értem. Akkor most már elárulhatom: csak érveket kerestem a szaporítás ellen, hogy ezeket felhozhassam majd a szuleim ellen, mert ok szeretnék a szaporítást, de én nem akarom! most már feltudok hozni ellenérveket, minden érvelésuk ellen. :) és koszi mindenki válaszát, foleg aki normálisan írt. :)
2013. jún. 14. 19:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!