Ha van egy tk-s kutyám és szeretném ha fedeztetni akkor mi kell hozzá?
Milyen kiállítás? Egy speciál show külföldön vagy egy világkiállítás simán megvan 200 környékén... tavaly a Cruftsra 500 ezer volt utazással nevezéssel. Persze egy mucsai CAC ahol van 300 kutya lehet kijön 10-20 ezerből bár nevezés plusz benzin plusz autópálya már inkább felső határ egy két napos CACIB on pl még szállásköltség...
Persze elviheted a kutyát néhány nevenincs CAC-ra ahol senki se látja, de igazán a nagy kiállításoknak van értelme... mondjuk egy Amsterdam Winnerre, külföldi speciálra, WDS-re, EDS-re elmenni pedig nem aprópénz
"Természetesen külföldre nem mennék"
Természetesen továbbra is spórolsz miközben szaporítani szeretnél. 10-20 ezer? Ja. Ha a szomszéd városba kell menned. Én egy átlagos hétvégi dupla CACIB-ról írtam, ahol azért már talán ellenfél is akad és esetleg az ország másik felében van. Tehát a 10-20 ezredet duplázd meg, add hozzá a benzin költséget a szállást, a parkolást és a kajálást, aztán rájössz, hogy nem túlzás az ötven. Segítek számolni:
- nevezés: 2x8.000=16.000
- benzin: 20.000
- szállás: 12.000
- parkolás: 2x1000=2.000
össz: 50.000
Extraként add hozzá amit ott megeszel, megiszol tripla áron ahhoz képest, mintha otthon maradtál volna. És ez még csak 1 kutya. Gondolatban add hozzá mégegy kiállítás költségeit arra az esetre, ha mondjuk a harmadik napon klub kiállítás is van. Ha viszed a párodat is, akkor neki belépőt kell fizetni. Ahhoz, hogy CH bizonyítványt szerzz, valószínűleg nem egy kiállításra kell elmenj. Ugyanez külföldön, csak mondjuk nem Komáromba kell menni, hanem Zágrábba és máris duplája, triplája a költség. Ha nincs messze a kiállítás, tehát mondjuk 150 km-en belül, akkor esetleg megéri ingázni és éjszakára haza menni, azzal lehet kicsit spórolni.
A te hozzáállásoddal ne számíts arra, hogy majd sorban állnak majd a szukák a kapu előtt! Azt a kant, akinek csak pár piripócspusztai CAC címe van, senki se veszi komolyan. A szűrővizsgálatok elkészítése is alsó hangon 50 ezer, bár ez fajtától függ. Nekünk van olyan genetikai vizsgálat, amit az egész világon összesen 2 labor csinál, tehát Svájcba kell küldeni a vért. Én egyáltalán nem vagyok nagy kiállításra járó, mert nincs rá pénzem, de azért átlag 2-3 havonta így is megyünk két kutyával. Nem merem összeszámolni, hogy mennyit költünk rá.
Amúgy nem önmagában a spórolással van a baj, mert értelmes ember tényleg úgy tervezi meg a költségvetését, hogy minél kisebb költséggel minél többet tudjon elérni, hacsak nem milliomos és nem számít a pénz. Csak ne próbáld meg elhitetni magaddal, hogy ezt olcsón megúszod, mert csalódni fogsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!