Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha van egy tk-s kutyám és...

Ha van egy tk-s kutyám és szeretném ha fedeztetni akkor mi kell hozzá?

Figyelt kérdés
Gondolom szűrés is.
2013. jún. 13. 13:28
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
65%
De Te most miről beszélsz?? Mi a célod azzal h fedeztetsz a kutyáddal?? Ezt meg tudod fogalmazni?
2013. jún. 13. 14:25
 12/43 anonim ***** válasza:
25%
Nem kell hozzá tenyésztőnek lenni, miért kellene? Egy jó kutya kell, akivel szívesen fedeztetnek a tenyésztők. Azért ez már önmagában sem egyszerű dolog.
2013. jún. 13. 14:26
 13/43 A kérdező kommentje:
Több ismerősnek van kutyája akiknek képe fent vagy egyesek kenel oldalon mint szülő.Szeretnék én is ilyet persze jó helyről venni kutyát szűrések meg ilyen nem a pénz hanem,hogy az én kutyám is ér valamit:)Hobbira venném de attól ha megkeresnének ne legyen mondjuk akadály ilyennek
2013. jún. 13. 14:32
 14/43 anonim ***** válasza:
74%
Ha rá tudsz szánni többszázezret évente, hogy kiállításokra járj vele, és emellett még mázlid is van és valóban jó a kutya, akkor van rá esélyed. De előre ne nagyon éld bele magadat! Ráadásul sok fajtaklub azt is korlátozza, hogy egy kan életében összesen hányszor fedezhet.
2013. jún. 13. 14:35
 15/43 A kérdező kommentje:
Ja értem szóval akkor kiállításra kell járni ahhoz meg nem jó hobbi kutya.
2013. jún. 13. 14:37
 16/43 anonim ***** válasza:
Ezt sose értettem, hogy hobbi kutya meg nem hobbi kutya... Én se akartam kiállításra járni a kutyámmal, meg is mondtam a tenyésztőjének, hogy ez nem szempont, azóta meg már hosszabb a neve előtt a sok CH, mint a neve. Ha egy kutya egészségileg rendben van, megvannak a fogai, a tökei, jó a harapása, akkor azzal lehet kiállításra járni. Közben meg lehet csináltatni neki a szűréseket és majd kiderül az is, hogy mennyire sikeres. A kiállításokon látja a többi tenyésztő, megismeri és el tudja dönteni, hogy akar-e vele fedeztetni. Ha akar, akkor megkeres téged. Ha nem akar, akkor meg nem sokat tehetsz. Aztán majd kiderül, hgy egyáltalán mit örökít. Lehet, hogy alig produkál 1-2 kölyköt, vagy esetleg nem jól örökít és máris nem kell senkinek, kidobtál az ablakon fél milkát az addigi befektetéseiddel. Ha kiállításozni akarsz, akkor tedd, de ha nem úgy alakul ahogy szeretted volna, akkor se keseredj el!
2013. jún. 13. 14:45
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

"Több ismerősnek van kutyája akiknek képe fent vagy egyesek kenel oldalon mint szülő."

Ha ez már annyira fontos Neked, talán az sem mindegy h milyen kennelek (két n-nel, kérlek) honlapján van fenn és milyen kölykök jönnek ki tőle.

De én azt látom, h nem érted a lényeget és csakis külsőségekre mész... számomra ez nem előremutató hozzáállás, abban az esetben ha valaki arra adja a fejét h fedeztessen a kutyájával.

2013. jún. 13. 15:01
 18/43 anonim ***** válasza:
Az országban nagyon kevés az olyan tenyésztő aki tudná, hogy mit fog hozni ha a két kutyát összeteszik (én még ilyennel Magyarországon nem találkoztam), viszont külföldön vannak ilyen tenyésztők akiktől ha veszel egy kutyát az első 4 ágon csak a saját tenyésztésű kutyájuk szerepel és közzülük nem egy Európa győztes. Az ilyenek tudják mit csinálnak de egy ilyen helyről egy kutya milliókba kerül! Ha pároztatás céljából vennél kant akkor külföldre kell menned egy jó vérvonalú kutyáért, hogy tenyésztők felkeressenek. Az országból azért nem jó mert nagyon soknál ismétlődnek vérvonalak sokszor ugyanazok a felmenők. A tenyésztőknek is van saját kutyájuk. Elmondanám az én történetem: egy hölgy megkeresett, hogy van egy nagyon szép kanja nem szeretnék-e pároztatni vele, megnéztem a kant valóban szép volt, elkértem a törzskönyvét hát az viszont nem volt nagy szám, főként itteni magyar kutyákra épült, namármost nekem van egy finnországból behozott kanom. Miért fedeznék egy jól kinéő magyar kutyával amikor nekem sokkal jobb, külföldi vérvonalú kutyám van. A tenyésztőknél gyakran van bérben kutya akivel párotatnak is. A kiállításon tudod reklámozni a kutyádat, de ha te valóban ezt szeretnéd akkor kimész külföldre és veszel 300 ezerért egy kant olcsón hobbi kutyával ezt nem lehet megcsinálni, mert biztos nem hoznak majd hozzá egy több százezres kutyát. Kutyát meg ne adj oda senkinek egy napra fedezni mert egyszer majd az is lehet, hogy nem hozzák vissza vagy valami baja történik. A kannak is úgy a legjobb fedezni ha a megszokott helyén történik
2013. jún. 13. 15:10
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Egy szuper kutya, jó törzskönyvvel és szűrések és munkavizsga (ha kell a fajtában) plusz tenyészszemle.

Nekem is van egy kanom akit hobbyra vettem 2 kiállításon volt, Francia o- ba kivitte a tenyésztő a WDS-re plusz én elvittem egy fajta speciálra Belgiumba.

Mind a két helyen sima kitűnőt kapott 4-5. hellyel, ami egy dolog de olyan a törzskönyve a kutyának és a külleme is, hogy azóta 7 országból jöttek hozzánk fedeztetni és 3 országba küldünk már fagyasztott spermát.

A kiállítás egy dolog, de nem neve nincs CAC-okon kell megmutatni a kutyát mert pl lehet az én kutyám simán 4-5. lett és össz 2 x-er volt kiállítva de mindkét kiállítás hatalmas mezőnyben volt (40-50 kutya osztályonként) és ott volt Európa, sőt a világ szinte összes kisebb-nagyobb tenyésztője. Nekem pl a legnagyobb dicsőség az volt, hogy a kutyám nagyapjának a tenyésztője (aki a világon talán az egyik leghíresebb) is fedeztetett vele... ő Kanadában él és oda küldtük ki a spermát.

2013. jún. 13. 19:58
 20/43 A kérdező kommentje:
Amikor beszéltem egy tenyésztővel azt kérdezte hobbi célra vagy kiállításra szeretném mert úgy vannak az árak.Ha hobbira veszem papirral attól még mehet kiállításra?
2013. jún. 13. 20:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!