Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha van egy tk-s kutyám és...

Ha van egy tk-s kutyám és szeretném ha fedeztetni akkor mi kell hozzá?

Figyelt kérdés
Gondolom szűrés is.
2013. jún. 13. 13:28
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
általában nem, a szerződésben is ki van kötve és az alomból is gyakran a kevésbé szép küllemű kölyköket adják hobbyra, gyakran ivartalanítási kötelezettség is van. Én kiállítási árral vettem de hobby célra (ő tetszett meg és inkább kifizettem a plusz pénzt)
2013. jún. 13. 20:45
 22/43 anonim ***** válasza:

Ha van származási lapja a kutyának és nincs ivartalanítva, akkor mehet kiállításra. Bár ha már eleve igy indítassz, hogy spórolni akarsz, akkor nem lesz az egészből semmi.

Akiket én ismerek egy árban adják a tenyésztésre szánt és a hobbi kutyákat is, annyi a különbség, hogy a tenyésztők előnyt élveznek a kölyökválasztásnál, a hobbi gazdik meg azt kapják, ami marad.

2013. jún. 13. 21:04
 23/43 A kérdező kommentje:
Nem a spórolás csak 80 ezer lett volna egy hobbi kutya egy kiállítási ugyan ott 180 ezer azért van különbség.És nincs ivartalanítási dolog.
2013. jún. 13. 21:07
 24/43 anonim ***** válasza:
100 ezer különbség. Semmi. Két darab, hétvégi CACIB kiállítás.
2013. jún. 13. 21:25
 25/43 anonim ***** válasza:

hát nálunk is volt...hobby 120, kiállítási kölyök 300...

Már csak etikusnak se etikus, hogy a hobby kutyával fedeztetsz vagy kiállításozol, nem véletlen adják jóval olcsóbban a hobby kölyköket.

2013. jún. 13. 21:27
 26/43 A kérdező kommentje:
Oké értem most már köszi:)Hisz olyan társat néznek a leendő szukának mondjuk aki már elért egy két dolgot és ezt csak kiállításon tudja megmutatni és nem hobbi kutyát akinek nincs semmi elért dolga.
2013. jún. 13. 21:29
 27/43 A kérdező kommentje:
És ugye a tenyésztő mondja meg melyik kutyája számít hobbi vagy kiállításra valónak.Ezt mi alapján dönti el?
2013. jún. 13. 21:32
 28/43 anonim ***** válasza:
A tenyésztő tapasztalat alapján tudja, hogy miből lesz a cserebogár. Persze az se 100%, van olyan, hogy az igéretesnek induló kölyöknek például nem jön ki valamelyik maradandó foga, aztán máris hobbikutya lesz belőle. Amíg nincs gyakorlatod benne, addig célszerű a tenyésztőre bízni a kölyök kiválasztását.
2013. jún. 13. 21:56
 29/43 anonim ***** válasza:
azért egy 6-8 hetes kölyökből homogén vonalnál ill homogén fajtánál nagy eséllyel megmondható, hogy mi lesz, persze vannak mellényúlások de ritka. Heterogén fajtánál már ritkábban lehet megmondani de ott is vannak olyan dolgok amikből egyértelműen látszik milyen lesz a kölyök.
2013. jún. 13. 22:00
 30/43 A kérdező kommentje:
Köszi
2013. jún. 13. 22:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!