Németjuhász kan kutyám van, és most szólt valaki hogy fedeztetni akarná a szuka kutyáját az enyémmel. Nincs se törzskönyvem, se díjai, de nagyon szép rajzos kutya. Mennyit kérjek a fedeztetésért? (nekem kiskutya már nem kell! )
Szerintem se szaporítsd!
Több ezer kutya vár sintértelepeken, menhelyeken gazdára, köztük rengeteg német juhász is.
Gondoltál arra, mi lesz a kiskutyákkal, hova kerülnek...?
Ivartalaníttass!!!
Én ezt nem értem. Annyian írják, h számomra hihetetlen módon beállítanak az utcáról h heló, fedeztessünk már a kutyáddal stb.
nekem 2 fajtatiszta, törzskönyves, egyik tenyésszemlés, jó kiállítási eredményes kutyám van, de soha nem kértek ilyesmit(mondjuk szukák).Nem is szeretném, hetekig ordibálnék úgy felhúznának vele, de elképzelni nem tudom hogy jut eszébe ilyen valakinek!
Hát ez nagyon nem jó ötlet. Ha rendes tenyésztő lenne, az megkeresné a megfelelő tenyészengedélyes, szűrt, törzskönyves stb kant.
Ez több, mint valószinű, hogy szaporító, vagy csak egy jóhiszemű tudatlan, aki bele sem gondol, hogy mit tesz, csak egyszer legyenek a szukájának kölykei.
Jaj, és mindezzel nem bírálni akartam a kutyusodat, dehogyis! CSak az, hogy elsétál mellette valaki az utcán és ilyen ajánlatot tesz, hát...
Ha felelős állattartó vagy, akkor elutasítod!
Ne szaporíts!
Ha mégis, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy minimum dysplasiara (HD, ED) szűressétek mindkét (!!!) kutyát! Hivatalos bírálatot kérjetek a röntgenfelvételről, és ha B-nél roszabb valamelyik, akkor ne fedeztessétek őket!
Ez olyan 25.000 Ft/kutya. Semmi szükség mégegy alom nyomorék németjuhászra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!