Mit csináljon az olyan ember aki bérházban lakik és azért nem viszik az unokáit hozzá mert van egy kutyusa?
Kérdés, hogy miért nem viszik...?
Túl pici még az unoka?
Nagy a kutya?
Rosszul viselkedik a kutya?
Milyen fajta, hogy bírja a gyerekeket? Nem mindegy...
Mekkora a bérelt helység?
Ha lehet tudni, hogy pontosan mi a bajuk a kutyával, akkor ez alapján lehet (vagy épp nem) orvosolni a helyzetet.
Ha nem akarják, hogy a kutya közelében legyen az unoka, akkor el kell zárni a kutyát, valamivel elkülöníteni, és rászoktatni, hogy amikor ott a család, maradjon nyugton. Ezt sokféleképp lehet.
A menyem terhessége alatt parvót kapott. A parvóvirus fajspecifikus virus, ember-embert, kutya-kutyát, disznó-disznót stb. fertőz.
A kutyánk amúgy sem volt soha parvós, de szerinte tőle kapta.
Addig nem jön az unokáimmal hozzánk amig a kutya ott lesz.
Nem is az fáj, hogy nem jön hozzánk hisz megyek én ha látni szeretném az unokákat.
Ez a parvós dolog ez bánt nagyon.
meg lehet neki mondani, hogy ha a ti kutyátok lett volna parvós, akkor az már kiderült volna, esetleg lehet íratni állatorvossal papírt, hogy nem parvós a kutyád...
de ha a nő emiatt megutálta a kutyákat, akkor úgyis mindegy, nem tehetsz semmit...
amúgy szerinted hol kaphatta el? azért a parvo nem tüsszentéssel terjed, hanem konkrétan a kutyakakival...
Egy ugyanilyen kérdés volt régebben is, talán hónapokkal ezelőtt! Ön ugyanaz a hölgy? Azóta se oldódott meg a probléma? :O
A kutya parvo sem emberre, sem macskára nézve nem fertőző, ez orvosilag bizonyított (pl. itt is írják, de még számos más oldalon is biztosan: [link]
Az meg a másik, hogy a kutya parvo kölyök (1-másfél év alatti) betegség, felnőtt kutya nem betegszik meg benne, vagy ha el is kapja, tünetmentes marad (nem lesz lázas, véres hasmenése, könnyen átvészeli). Ha rendesen oltva van, akkor meg pláne nem lehet parvos.
Ha ezt a menye nem képes elfogadni, akkor ott nem kizárólag a kutya a probléma, hanem kell lennie valamilyen más (emberi-családi) problémának is.
Ha amúgy a család rendben van, akkor a menye egyszerűen buta és ostoba, ha nem képes elhinni az orvosilag bizonyított, alátámasztott tényt.
Vannak emberek, akik nem szeretik a kutyákat. Bár én személy szerint ezt nem tudom megérteni, el kell fogadni, van ilyen.
Gondolom a lakásban rend, tisztaság van, a kutya oltott, parazimentes, nincs piszok a lakásban. Lehet, hogy maga a tény irritálja a menyét, hogy lakásban kutya van, és a parvo csak egy indok. (?)
Azok a kisgyerekek, akik kutya közelében/mellett nőnek fel, kisebb eséllyel lesznek allergiások, nem fognak félni az állatoktól, hamarabb kialakul bennük az állat szeretet és felelősségteljes, átgondolt, alapos gondolkodás. Engem a hideg kiráz az olyan 10 éves gyerekektől, akik sipítozva rohannak az anyjuk szoknyája mögé, hogy jáááj, bolhás, harapós kutya, anyu ments meg - mert ez lett beléjük nevelve.
Vagy ön megy az unokához, vagy "nyílt terepen" találkoznak, vagy rendezik a menyével a problémát, és mehet az unoka önhöz.
Nekem nincs unokám, ezért teljesen nem tudom magam beleélni a helyzetbe, de ha valakinek problémája lenne a kutyámmal, én mennék, nem a kutya! Ha híd alá is, de a kutyával együtt mennék, soha semmi olyan nem történhet, hogy én a kutyámtól megváljak (uff!).
Sajnálom a helyzetet, kemény dió...
Ha a vitát mikndenképpen el akarja kerülni - mert az olvasottakból úgy is az lenne- akkor arra a pár órára oda kell adni a kutyust valamelyik ismerősnek vagy szomszédnak, amíg az unoka átjönne.
De tartok attól ,hogy a menyének nem csak ez a gondja.
Ön szerintem a Francia buldogos hölgy , akinek iker unokái vannak !
A menye elég tudatlan , nem kötelező egy légtérbe lenni a piciknek a kutyussal !
Addig zárja be a kutyus az egyik szobába !
Ne tessék hagyni hogy a menye választás elé állítsa önt az imádott kutyusa és a pici unokái között!
Tessék önnek elmenni hozzájuk ! Ha már más megoldás nincsen !
Ha a picik nagyobbak lesznek úgyis menni fognak önhöz maguktól is , addig viszont önnek kell menni!
Igen, én vagyok a francia bulldogos és bocsi, hogy megint kérdezek ugyanerről a témáról.
A menyem és én köztem a kutyán kivül semmi gond nincs.
Még a picik megsem születtek közölte velem, hogy amíg a kutyus ott lesz addig nem jönnek hozzánk.
Viszont van egy nővére akinek két gyermeke van 2 és 4 évesek és az ő anyósáéknak kutyusuk és cicájuk is van. Ezek a gyermekek ennél a nagyinál még nem voltak.
Úgyhogy a menyemnek szerintem ő mesélte be a parvós dolgot.
Szeretnék erről beszélni a menyemmel, eddig azért nem tettem meg mert szoptatott és nem akartam, hogy felidegesitse magát. Viszont már itt lenne az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!