Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz ez a hír vagy csak kamu?

Igaz ez a hír vagy csak kamu?

Figyelt kérdés
[link]
2013. ápr. 16. 14:17
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:

"Azt nem bírom megérteni: ha egy kutya lábnál megy minden esetben, akkor nem mindegy, h ott van-e egy kettő dekás "madzag"? Ígyis-úgyis lábnál van...."

Én is mindig ez mondom! Se engem, se őt nem zavarja, hogy lazán rajta van a póráz. DE! Amikor odaérünk egy nagy, nyílt placcra akkor elengedjük az összes kutyát és mehetnek játszani. És itt már nem mindegy, hogy 5e vagy az új javaslat szerint kapásból 50e a büntetés, estleg ha van vizsgánk akkor semennyi sem. Senki se mondta azt, hogy minden körülmények közt szabadon KELL lennük a kutyáknak, csak hogy a vizsgával rendelkező párosoknak lehetőségük legyen erre is.

2013. ápr. 16. 22:24
 42/60 anonim ***** válasza:
De ez így igazságtalan mert nem mindenki nagyvárosban lakik azt elfelejtitek! Én például szinte soha nem használok pórázt és lábnál követnie is csak néha kell, mert ahol lakunk ott kb 5 ember száll le a vonatról egy órában és elmegy 1 kocsi. Minek kössem meg akkor amíg kiérünk a rétre? Sőt inkább a rétre nem megyek mert tömeg inkább ott van, az utcák meg kihaltak.
2013. ápr. 16. 22:36
 43/60 anonim ***** válasza:
100%
Tehát szerinted akkor az igazságos, hogy ha neked rossz, akkor legyen másnak is rossz? Inkább fizessen mindenki 50 ezret?
2013. ápr. 16. 22:42
 44/60 anonim ***** válasza:
Nem. Nekem semmivel sem lenne bajom, ha lennének körülmények a betartásához. Addig viszont azt teszem ami a kutyámnak a legjobb.
2013. ápr. 16. 22:54
 45/60 Szilvi & Argos ***** válasza:
70%
Az ellenőrzés és a büntetés nélkül eddig és eztán is szabadon lesznek a neveletlen, behívhatatlan kutyák. Kutyámat tegnap ivartalanították, most este voltunk az első igazi nagy sétán. Szájkosár rajta, hogy ne nyalogassa a sebet, de póráz nélkül a Duna parton. Kutyákat nem engedtem hozzá, kivéve két ismerőst, akiből az egyik kényszeresen nyalogatja mindig a kutyámat...a fejét, az nem zavar A lényeg. Jött szemben egy pár egy goldennel és egy vizslával. Kutyámat visszahívtam, megfogtam, leültettem, hogy ne férjenek a sebéhez, és mikor kb. 15 méterre voltam a gazdiktól, kértem őket, hogy fogják meg a kutyákat...persze hívásra nem reagáltak, a sáros golden majdnem rám ugrott. Utána 50 méter múlva két törpe meztelen kutya meg egy harmadik öleb kis híd kellős közepén szabadon. Argos-t megfogtam, vakarékok jöttek ugatva, kutyámat előreküldtem...ezek sajnos mindennapos esetek, az ilyeneket tényleg büntetni kellene, mert ZAVARJÁK A KUTYÁST-NEM KUTYÁST EGYARÁNT!!! De a jól nevelt, VIZSGÁZOTT kutyák miért ne mehetnének póráz nélkül? Ők pont nem zavarnak senkit! Ha elfogadják a vizsgás kutyák pórázmentességét a parlamentben, de nem büntetik a nem vizsgázott szabadon lévő kutyákat, cart sem ér az egész...de ha büntetik majd keményen ezeket, akkor sokat javulhat a kutyások megítélése, mert valóban csak azok lesznek elengedve, akik érdemesek rá!
2013. ápr. 16. 22:58
 46/60 anonim ***** válasza:
100%

Most így újra elolvasva a cikket fogalmazódott meg bennem hogy valami vízfejű a mini-hisztériumban kigondolt valamit, úgy hogy a "szakértőket" témában erősen érintetteket meg sem kérdezték hanem csak úgy zsupsz.

Lehet hogy annak a valakinek kutyája sincs, vagy mondjuk kutyafób. Örülök hogy egy nevesebb ember odaállt az ügy mellé, hátha élhetőbb, valóságszagú törvény fog születni.

Bár minket itt vidéken ezek a dolgok hálégnek nem érintenek.

2013. ápr. 17. 02:07
 47/60 Szilvi & Argos ***** válasza:

Látom megy a lepontozás...:D :D :D

[link]

Ott vagyunk, ahol a part szakad :(

Én ezt már nem értem...Akkor most ugyanúgy büntethetnek elvileg, mint eddig a póráz hiánya miatt!!! Ha nem a belügyminisztérium hatásköre, akkor kié? Az illetékes végre világossá fogja tenni ezt a káoszt????

"De, sajnos továbbra is kötelező: "Mégsem lesz szabálysértés a póráz nélküli kutyasétáltatás, de ettől még továbbra is kötelező marad a póráz a lakott területeken. "

"Valójában azonban eddig is tilos volt a póráz nélküli kutyasétáltatás közterületen, és továbbra is büntethető lesz a gazda, ha nem köti meg a kedvencét"

"az, hogy a szabálysértési törvénybe nem kerül bele a kötelező póráz, semmilyen változást nem jelent. Az önkormányzati rendelet alapján a közterület-felügyelő továbbra is büntethet. Az más kérdés, hogy utána akár bírósághoz is lehet fordulni a jogszabályok összehangolatlansága miatt."

"Megpróbáltuk a Belügyminisztériumtól megtudni, hogy milyen változásokra számíthatnak a jövőben a kutyások, illetve elképzelhető-e, hogy lesz kutyavezetői vizsga, de azt válaszolták, hogy az nem az ő hatáskörükbe tartozik.""

2013. ápr. 18. 12:26
 48/60 anonim ***** válasza:
Most is büntethetnek, de ha megbüntetnek, bíróság elé viheted az ügyet, tekintve, hogy nem egyértelmű a törvénykezés, mivel a magasabb rendű törvénynek a kisebbek nem mondhatnak ellent. Persze, ezt a témát lehet facsarni-csavarni rendesen. :D
2013. ápr. 18. 12:31
 49/60 Szilvi & Argos ***** válasza:
Úgyis azt hoznák ki a szituból, hogy a kutyás a hibás...
2013. ápr. 18. 12:40
 50/60 anonim ***** válasza:
100%

Mit nem értetek? Eddig is tilos volt, csak eddig ÁLLATVÉDELMI BÍRSÁGot kellett fizetni. Azt akarták, h ezentúl SZABÁLYSÉRTÉSI BÍRSÁGot kelljen, de nem jött be. Szóval jelenleg is ÁLLATVÉDELMI BÍRSÁGgal súlytható az a tulajdonos, aki kutyáját póráz nélkül sétáltatja (a kijelölt helyek kivételével).

Amúgy melyik tv mond ellent melyiknek? Tök világosan le van írva mindenhol, h póráz nélkül tilos.

2013. ápr. 18. 14:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!