Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz ez a hír vagy csak kamu?

Igaz ez a hír vagy csak kamu?

Figyelt kérdés
[link]
2013. ápr. 16. 14:17
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
71%
Nem lehet sétáltatni, hol olvastad ezt? Korom Gábor él abban az álomvilágban, h ezt meg fogják engedni.
2013. ápr. 16. 16:55
 32/60 anonim ***** válasza:
74%

29-es vagyok! Little Red bocs, kicsit előre gondolkodtam és már kijelentő módban írtam :D Véletlen volt.

Egyébként eddig is és ezután is póráz nélkül vagyunk/leszünk a parkban, de nem lesz mindegy, hogy kapok-e büntit vagy nem. Ha kapok így jártam, ha nem, szerencsém lesz.

2013. ápr. 16. 17:02
 33/60 anonim ***** válasza:
81%

Talán be kellett volna tartatni eddig is a szabályokat,mindig csak újakat hoznak,de betartatni nem tudják.(Vagy inkább nem akarják?)

Német juhászunk van,lakott területen mindig a rövidebb pórázon,szájkosárral vittük,lakott területen kívül 10m-es póráz,szájkosár le.Sosem engedem el,mert általában véve nem tűr meg más állatokat,és nem tudhatom az erdővel körülhatárolt hatalmas mezőn,hogy mikor bukkan fel egy másik kutya,vagy valamilyen vad.

DE ha én tudom,hogy ilyen a természete és odafigyelek a többiekre is,úgy gondolom ugyanezt elvárhatom én is.Nálunk a városban nincs kijelölt kutyafuttató,mindenki erre a mezőre jár,nem csak kutyások,lovasok is,kocogni vágyók,sőt gyakran cross-osok is (ami egyébként tilos a területen).

Mégis rengetegszer találkozom olyan felelőtlen emberekkel,akik hagyják a kutyát szabadon rohangálni,annak ellenére,hogy a kutya abszolút nem hallgat rá,nem tudja azt visszahívni.A "nem kutyásokat" se kell félteni,mondom neki,hogy birkalelkű kutya,emberre teljes ártalmatlan,csak nem szabad előtte hadonászni,meg visítva rohangálni,mert olyankor hajlamos csipkedni.Erre az idióta hagyja,hogy a 3 éves gyerek odaszaladjon és nekiálljon neki ordibálni,meg bottal hadonászni.Mikor a kutyám "megfogta" a botot,pont agyú anyuci elrántotta a gyereket,és nekem esett,hogy ilyen veszélyes kutyát nem lehetne nyilvános helyre vinni....Mondom neki,ugyanez rá is igaz....

2013. ápr. 16. 17:10
 34/60 anonim ***** válasza:
100%
17:02-es! Én is pont így vagyok vele. Én magam is tudom, h szabályt szegek, de ha elkapnak, vállalom a következményeit. Mint ahogy azt is tudom, ha kárt okoz a kutyám, akkor az is az én felelősségem. Ennek tudatában engedem el, és még véletlenül se veszem le róla a szemem. És az eltelt 3 év alatt ha balhé volt, mindig az én kutyám volt a vétlen fél. Hetente legalább egyszer megtámad minket egy-egy póráz nélküli kutya. És már nagyon unom....
2013. ápr. 16. 17:23
 35/60 Firestorm ***** válasza:
100%

Én meg már nem csak a felelőtlen gazdigat,hanem a retardált (tisztelet a kivételnek) szülőket,akik a gyereküket nem tudják megnevelni.Éppen az imént értünk haza a "bemelegítő" sétából kutyámon póráz.Haladunk békésen erre egy h.lye gyerek visítva (a dobhártyám majd kiszakadt,teszem hozzá 5 év körüli kislány volt) "Kiskutyaaaaaaaaaaa" szalad mögöttünk-felénk,a kutya a ettől a visítástól bepánikolt és elkezdett húzni,nagy nehezen megnyugtatom mire a kölyök ismét felkiált a kedves anyuka meg "Igen kiskutya" (mint valami idiótának) és fogja magát az az idióta neveletlen gyerek és belemart a kutya hátsójába,igaz a kutya a pánikon kívül semmit nem csinált,de szóvá tettem a nőnek,hogy k.rva gyorsan szóljon rá a gyerekére,mert pillanatokon belül kiosztok egy sallert a gyereknek is és neki is,mert mi van akkor,ha a kutya nem így reagál és ijedtében hátra kap a gyereknek?!Erre a nő válasza az volt,hogy akkor talán szájkosár kellene a kutyára...Én ezt rövidre zárva,hogy vagy talán a gyerekre egy póráz.

Unom ezt a sok hülyét,aki hagyja a vad,behívhatatlan szófogadatlan kutyáját kolbászolni az utcán póráz nélkül és a sok nem normális szülőt,aki nem képes elmagyarázni a gyerekének,hogy egy kutya felé hogyan kell közeledni illetve kérdezze már meg,hogy a kutyát meg szabad-e simogatni!

Ahogyan múltkor egy 3 éves kisfiú oda jött és megkérdezte a kis sejpítős hangján,hogy meg szabad simogatni a kutyust?Természetesen megszabad.Na,ha ilyen szülők és gyerekek mászkálnának semmi gondom nem lenne.Erre miért nem akarnak törvényt hozni,hogy a szülőket levizsgáztatják arra,hogy tudnak kezelni egy gyereket az utcán?

Bocsánat,hogy hosszú lett,de már nem látok a pipától...

2013. ápr. 16. 17:37
 36/60 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem a póráz ellen kéne küzdeni, hanem a legális, biztonságos, megfelelő területekért, ahol el lehet engedni a kutyákat.

Mert, ha ezt így elfogadják, akkor "meg lesz oldva minden probléma, csak az engedheti el a kutyáját, aki be tudja hívni meg minden". Aki meg nem képes minden helyzetben kontrollálni a kutyáját, felelőtlen, és ássa el magát.

De van olyan eset, amikor az ember önhibáján kívül nem képes minden helyzetben kontroll alatt tartani az ebzetét (sőt... most komolyan, aki járt már tükör (vagy más) suliban, még soha nem látott olyan oktatót, akinek a kutyája csak 4-5. hívásra reagált, vagy még arra sem? Nem? Biztos...?).

Én remélem, hogy más megoldást találnak a problémára, ami mindenkinek, kutyásnak, nem kutyásnak is jó.

2013. ápr. 16. 17:47
 37/60 anonim ***** válasza:
100%

Most lehet morbid leszek,de szerintem nem csak állatok örökbefogadása előtt,hanem gyerekvállalás előtt is kéne egy tesztet íratni a szülő jelöltekkel,hogy készen állnak-e a "feladatra".Mostanában annyi sötét,retardált,elméletileg gyereket NEVELŐ egyénnel találkoztam,hogy megszámolni se tudnám.Minden nevelés kérdése,csak sokan nem veszik a fáradtságot,de pofázni meg okoskodni tudnak.

2 hete egy hölgy letámadott az utcán,hogy az én német juhászom 2 hónappal ezelőtt széttépte az ő egyik ismerősének a westie-jét,fizessek kártérítést.Megkértem,hogy mondja már meg,hogy az én kutyám mikor kóborolt kint az utcán? SOHA. A kerítést sem tudja megmászni,12 évesen már nehézkesen mozog,de egyébként se menne ki,ha nem vagyunk ott. Ez őt nem érdekelte,azt akarta,hogy ott helyben fizessem ki neki az 50 ezer forintos műtéti költséget + kártérítést az "elszenvedett trauma" miatt,különben rendőrt hív.

Mondtam neki,hogy hatalmas tévedésben él,és nyugodtan hívja ki a rendőröket,magát teszi nevetségessé. Az állatorvosnál érdeklődve aztán kiderült,hogy ez az eset,vagy legalábbis egy ehhez kísértetiesen hasonló évekkel ezelőtt történt,valóban egy német juhász támadott meg egy kiskutyát,mert a hülye gazdája elengedte,az meg odarohant a kikötött jucihoz. Az nj azóta már elpusztult,nem tudom a nő mit akart,de még egyszer ne lássam meg,mert bemutatom a kutyámnak.

2013. ápr. 16. 18:05
 38/60 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem fontos lenne ez a vizsga, de abban a formában, h bárki fel tudja készíteni otthon is a kutyáját, ne kelljen miatta tanfolyamra járni, ha vkinek megy nélküle is.

Aki levizsgázott, az sétáltathasson póráz nélkül, bár nekem az is elég, ha a parkokban elengedhetem, eszemben sincs forgalmas helyen póráz nélkül sétáltatni. Akinek viszont nincs vizsgája, kőkeményen büntessék meg. Ezzel ki lehetne szűrni egy idő után a póráz nélküli agresszív kutyákat, sokkal kevesebb lenne a támadás is.

Emellett persze fontosak a kutyafuttatók is, de mindenképp kéne valami, ami eszközt adhat az agresszív, póráz nélküli kutyák gazdáinak büntetésére.

Egyik megoldás sem jó, az sem, ha boldog-boldogtalan sétáltathatná póráz nélkül a kutyáját és az sem, ha senki sem. Ezt én egy középútnak látom, amit teljes mértékben támogatok.

2013. ápr. 16. 18:50
 39/60 anonim ***** válasza:
67%
Giniras: de láttam már olyat, röhögve is jönnék el onnan! Mert az annyit is ér. Miért néznék fel olyanra akinél még én is jobb vagyok, amikor ő a tanár? Igen vannak esetek amikor nem lehet tökéletesen kezelni a kutyát. Kirívó esetek: világvége, tömegverekedés, földindulás stb... Ezek közül meg egy kutyaiskolában egyiknek sem szabadna bekövetkeznie. De egy átlagos napon egy biztonságos helyen minden normális kutyatartónak tudnia kéne irányítani a kutyát. Plusz mivel semmi sem tökéletes, te azért vagy ott, hogy befoltozd a hibákat. Ha tudod, hogy x helyzetben nem tudod irányítani, akkor beavatkozol mielőtt megtörténne. Nem andalogni kell séta közben meg pletykálni, hanem figyelni. Nekem 12 év alatt elenyésző esetben nem sikerült ez. És az, hogy lehetne póráz nélkül sétáltatni, nem jelentené azt, hogy akkor már kutyafuttató nem is lehetne pluszban ha valakinak ott tetszik elengedni a kutyáját. De akinek nem mindig kezelhető a kutyája az a kutyafuttatóban is veszélyes lenne másokra.
2013. ápr. 16. 20:32
 40/60 sippara ***** válasza:
100%

Utolsó, hadd emeljem ki ezt a kis részt a kommentedből (meg még idézni is fogom pár helyen), mert nagyon-nagyon-nagyon sokan ("iskolázott", "régikutyás" gazdik is!), pedig az egyik legfontosabb dolognak tartom:

"Ha tudod, hogy x helyzetben nem tudod irányítani, akkor beavatkozol mielőtt megtörténne. Nem andalogni kell séta közben meg pletykálni, hanem figyelni."

2013. ápr. 16. 21:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!