Az az igazság,hogy tényleg gond van némelyik gazdival...Én egyszerűen rosszul leszek attól,hogy az ÉN békés és nyugodt kutyám szépen sétál a pórázon (Még csak most fogjuk tanulni a behívást) és akkor jön egy vakarcs póráz NÉLKÜL és a kutyámra támad és a kedves gazdi vagy nem szól egy szót sem,majd csak akkor amikor elkezdem osztani vagy "Jaj nem szabad!Mit csinálsz?Gyere ide,gyere ide,gyere már ide!Itt hagylak." és egyéb okosságok vagy a kedvencem "Nem tudom mi ütött belé,nem szokott ilyen goromba lenni" és konkrétan a pofámba röhög.Na már most az a nyomorék,amelyik képtelen visszahívni a kutyáját,vagy képtelen elérni azt,hogy hallgasson rá a kutya,az egyáltalán ne sétáltassa azt a nyomorult kutyát póráz nélkül.Itt nálunk is a dombon az emberek elengedik kicsi,nagy kutyáikat,de parancsolni max 2 gazda tud a kutyájuknak,a többi kutyus meg boldogan szalad le a dombról a gyerekekhez,kutyákhoz,ugrálnak össze vissza.
A vizsgát maximum úgy lehetne megoldani,hogy minden levizsgázott kutya kap egy bilétát,amit a nyakörvre,hámra rá lehet akasztani és azzal lehet bizonyítani.De van egy olyan érzésem,hogy ez a vizsga dolog is egy anyagi forrás lesz majd csak,merthogy ingyen tuti nem fogják a kutyákat levizsgáztatni az fix.
És beindul majd a vizsgabiznisz is...
Jó pénzért meg lehet majd venni a papírt. Példa: elvileg ugye az új autóvizsgáztatási rendszerben nem lehet csalni, mert gép végzi. 5000ért bármit megoldanak neked a vizsgáztatós szakik, h átmenjen a kocsi. Erről ennyit.
És miért feszeng egy kutya pórázon? Mert a gazdája nem tudja a helyes pórázhasználatot ezért stresszeli a kutyáját. Ez csak hozzá nem értés, szóval aki a pórázt nem tudja helyesen kezelni az ne akarja már elengedni a kutyáját, mert biztos hogy ott máshol is lesznek problémák.
Ennek a törvénynek is annyi értelme lenne mint a kötelező chipnek, meg hogy 8 hétnél hamarabb nem adható oda a kölyök kutya. Senki sem ellenőrzi őket, ugyan az a helyzet mint ezelőtt, csak most ha véletlen belefut az ember egy közteresre akkor megbüntetik ha nincs benne chip. Na most megyeszékhelyeken és nagyobb városokon kívül nagyon kevés helyen vannak közteresek, így az emberek 60%-át sosem fogják elkapni.
Korom Gábor levelét pedig részben marketing fogásnak tartom, ugyanis ha elfogadják a javaslatát akkor a törvényt felhasználva "verheti a mellét", hogy náluk már régóta póráz nélkül mennek a foglalkozások.
16:27-es! Most is ez a helyzet, kezdetektől ez a helyzet, eddig mindenki meg tudta oldani. Hirtelen miért lett ez égető probléma?
Ismerek arra is példát, h tükörsulis embike elköltözött olyan helyr,e ahol nicns tksuli. Elment egy "mezei" suliba, próáz nélkül, mert h az nem kell. A kuyta semmilyen szinten nem ismerte a pórázfegyelmet. Bármit megcsinált - póráz nélkül. Amint rákerült a póráz, megfagyott, mint a kölykök, akiken először van. Azért ez szerintem nagyon gáz.
"És miért feszeng egy kutya pórázon? Mert a gazdája nem tudja a helyes pórázhasználatot ezért stresszeli a kutyáját. Ez csak hozzá nem értés"
Akkor ezek szerint én két-három bizonyos kutya jelenlétében egyszerűen elfelejtem a helyes pórázkezelést? Ugyanis egyébként semmi gond nincs a kutyával, ebben az esetben is csak addig, amíg le nem kerül a póráz.
Na most az én kutyám nagyon nyugodt, játékos, behívható, stb., de ha pórázon sétálunk (megjegyzem láb mellett sétál, laza pórázon) és közvetlenül mellettünk megy el egy nagyon agresszív kutya akkor bizony ráhörög. Póráz nélkül ilyet sose csinál! Utcán nem engedem el, mert mindenki fél tőle, de a parkban igen, aki fél, akit zavar az el tud kerülni minket. Én is elkerülöm a játszótereket, mert idegesítenek a gyerekek. Nem megyek be direkt, hogy aztán háboroghassak, hogy milyen rossz nekem, hogy ott szaladgálnak, visítanak a gyerekek.
Szerintem nagyon jó, hogy lehet póráz nélkül sétáltatni kutyát, már ha igaz a hír. A baj viszont azzal van, amikor a kutya önsétáltató. Amikor a gazdától már olyan távolságra van a kutya, hogy nem lehet kontrollálni na az baj. Amikor kiszökik a kerítésen az is baj, amikor a gazdája tudja, hogy a kutya ki szokott szökni és nem tesz ellene semmit az még nagyobb baj. Inkább ezeket kellene büntetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!