Mit csináljak vele? Egész éjjel vonyít, már teljesen
kikészültem.
Figyelt kérdés
Az egyik kis kóbor kutya tüzel és a kutyám teljesen begőzölt, egész éjjel ugat és vonyít. Hiába viszem be a garázsba, ott is csinálja. Azt is próbáltam hogy lemegyek hozzá megnyugtatni, de kb öt perc múlva újrakezdte. Ez kb 2-3 napja tart, de szerencsére csak éjszakánként vonyít, de tényleg 11-reggel 6-ig megállás nélkül. Már idegileg teljesen kész vagyok tőle, két napja alig aludtam valamit. Milyen módszerek léteznek, hogy befogjam a száját? Légyszíves ivartalanítást ne írjatok, mert ez most nem lehetséges, ugatásgátló nyakörvet se, mert nekem most kell megoldani ezt a problémát nem két hét múlva mire megérkezik a nyakörv.
Márpedig az ivartalanításon kívül nem tudsz mit csinálni.
Vannak kanok, akik jobban viselik és vannak akik nehezebben, úgy látszik a tiéd nehezebben. És ez minden tüzelő szukánál csak rosszabb lesz. Az ugatásgátló nyakörvvel sem érnél semmit, mert annak ellenére is üvöltene a kutyád, mert ez ösztön és nem rossz viselkedés. A nagyértékű tenyészkanokat ilyenkor akár máshová is viszik, mert az egészségüket és az idegeiket annyira megviseli egy ilyen időszak.
Ha nagyértékű tenyészkan, akkor költöztesd addig máshová, ha nem akkor miért nem akarod ivartalanítani?
2009. szept. 18. 07:41
2/14 anonim válasza:
Azt írta,hogy az ivartalanítás MOST nem lehetséges,ennek lehet pl.anyagi oka,vagy a kutya egészségi állapota.
2009. szept. 18. 07:48
3/14 anonim válasza:
Mivel az észszerű megoldások nem jöhetnek számításba, ezért én füldugót javaslok neked és szomszédaidnak.
Nem egész két hét (ha jól emlékszem ennyi a tűzelési ídőszak), kitartás.
2009. szept. 18. 07:57
4/14 anonim válasza:
(Már amennyiben utána nem kezd tüzelni egy másik szuka.Egyébként a tüzelés kb 20-25 nap)
2009. szept. 18. 08:06
5/14 anonim válasza:
Szuka kutyám van, ezért helyesbítem az utolsó hozzászóló írását: sajnos nem 2 hét, sokkal inkább 3-4 hét a tüzelés. Az első 2 hét alatt csak vérzik a kutya, a második fele a termékeny időszak, de a kanokat megőrjíti egész végig.
Meg kell oldanod az ivartalanítást, mert hosszú távon más megoldás nem létezik. Rövid távon az elköltöztetés működhet, 1-2 hétre legalább.
2009. szept. 18. 08:11
6/14 anonim válasza:
Ha már olyan lusta vagy, hogy a nyakörvet csak rendelni tudnád, és nem elmenni érte, akkor ne csinálj semmit. Előbb-utóbb majd lelövi az egyik szomszéd.
2009. szept. 18. 08:12
7/14 anonim válasza:
Az utolsó vagyok, nekem még nem a 8:06-kor hozzászóló volt az utolsó, akit korrigálni akartam a tüzeléssel kapcsolatban. Elnézést.
2009. szept. 18. 08:12
8/14 anonim válasza:
Ivartalanításon kívül tényleg nincs más olyan megoldás, ami a kutyád érdekét szolgálná. Olyanok vannak, amik a te érdekeidet szolgálnák: ugatásgátló nyakörv, elutazás. Utolsó lehetőség a kutya elajándékozása, ami nem egyértelmű ennyi infóból, hogy kinek az érdekét szolgálná.
2009. szept. 18. 10:40
9/14 anonim válasza:
megfoghatnád szegény tüzelő kutyát és az éppen most akciósan ivartalanító rendelők egyikébe bevihetnéd,aztán ha nincs más,akkor menhely..
így ki tudja hány kutyával párosodik és menyi szerencsétlen kölyke lesz(ha ugatásgátló nyakörvre van pénz,akkor egy 10ezres ivartalanításra is szerintem..)vagy fogadd be,addíg amíg találsz neki gazdát..tüzelés alatt is lehet ivartalanítani,így mengemeted sokszáz felesleges kutyától az így tele lévő gyepiket!
vagy a www.netboard.hu-n a kutya fórumon kérj segítséget vmelyik állatvéős zervezetnél..de szerintem ha megcsináltataod a műtétet,az a legjobb..
szegény kis kóbor!!
2009. szept. 18. 20:47
10/14 A kérdező kommentje:
Erre már én is gondoltam, hogy megfogom és beviszem egy menhelyre, de elég félénk meg nagyobb kutyák is szoktak vele lenni, szóval nem merném megfogni. A pénz nem lenne gond, de az ivartalanítás után nem tudnánk vigyázni rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!