Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire "komoly" ez a chip-do...

Mennyire "komoly" ez a chip-dolog?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy január 1.-től kötelező minden kutyába a chip és megbüntetnek, ha nincs. De én már 10 évvel ezelőtt is tetettem a kutyámban chipet, mert hogy már akkor kitalálták ezt, hogy kötelező (önkormányzati rendelet szinten). Akkor is fenyegetőztek, hogy majd ellenőrzik, és büntetés jár, ha nincs stb. Persze soha, senki nem jött ellenőrizni, ergo felesleges pénzkidobás volt(kutyus azóta már elpusztult). Vajon ez lesz a helyzet most is? Én úgy gondoltam, hogy majd csak akkor csináltatom meg, ha kijönnek és felszólítanak rá. Szerintetek?
2012. nov. 27. 09:18
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
0%
Ezt elmondod a menhelyeknek is? Józsibá, számítsatok most dömpingre:)) Nem gondolod komolyan. Miért nincsenek akkor nyilvános kutyakivégzések, gyorsabb...
2012. nov. 27. 10:48
 42/59 anonim ***** válasza:
100%

A menhelyek is tisztában vannak vele, émigs üdvözlik a tv-t.

És igen, megveszi chippel is, csak akkor már nem lesz olyan egyszerű megszabadulni tőle. Épp ez benne a lényeg, de látom az agyadban valami gátolja az információáramlást.

2012. nov. 27. 10:50
 43/59 anonim ***** válasza:
0%
Chip nélkül veszik meg, szaporulat ezután is lesz ugyanis.
2012. nov. 27. 10:51
 44/59 anonim ***** válasza:
100%
Fúúúú, te tényleg ennyire értetlen vagy? HA megveszi jóskapistától chip nélül, akkor maj ő rakat bele chipet, Ha ő se, hanem kidobja, akkor majd a befogadó menhely/gyepi rakat bele és úgy kerül új gazdihoz. Szóval a kutyának esélye se lesz elkerülni a chipet.
2012. nov. 27. 10:57
 45/59 anonim ***** válasza:
100%
Egyre kevesebb chip nélküli szaporulat lesz! Ha helyesek az információim, a jövő év közepétől államilag szabályozott lesz a kutyatenyésztés, mint már régóta bármely más haszonállat esetében. Most alakulnak a fajtagondozó szervezetek amik majd a gyűjtő szervezetekhez (MEOE, MESZ) társulnak. A zugtenyésztést pedig törvényileg fogják tiltani és büntetni, mint ahogy pl. a lovaknál már most is kemény büntetés jár a zugfedezésért.
2012. nov. 27. 11:08
 46/59 anonim ***** válasza:
0%

A zugtenyésztést törvény fogja tiltani:DD ne röhögtess.

Lenne egy kérdésem: az állatkínzásokat egyáltalán nem büntetik, legalábbis nagyon ritka. Akkor mire ez a nagy felelősségtudat az állam részéről? Segítek: hogy pénz van benne. A felelős kutyatartástól kéne kezdeni, azzal hogy Marinéni ne fél méteres láncon tartson kutyát. Mégis ki bünteti ezt, láttatok már valahol ilyet? Mert én nem.

2012. nov. 27. 20:20
 47/59 anonim ***** válasza:
100%

Te lehet h nem, de én igen. Ezzel (is) foglalkozom nap mint nap. Ma is kinn voltam egy elhanyagolt kutyánál, a gazdi együttműködő volt, így eltekintünk a feljelentéstől. Viszont rendszeresenn ellenőrizni fogjuk.

Naponta több 10 ilyen ellenőrzés van, csak te nem tudsz róla.

2012. nov. 27. 20:52
 48/59 anonim ***** válasza:
Ahhoz pedig hogy egyáltalán ellenőrizni lehessen, szükséges a törvényi háttér. Különben nem volna mire hivatkozni. Szóval jó az, ha megalkotják az ide vonatkozó jogszabályokat, aztán persze törekedni kell a betartatásukra is.
2012. nov. 27. 21:07
 49/59 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon könnyedén dobálóznak itt egyesek az állatok életével. Föláldoznátok ártatlan állatok életét (nem keveset) azért mert buta idióta gazdái megvették? Nem a kutya tehet róla hogy olyan helyre került ahol nem tudják megvenni a normális ételét, irtsuk ki, úgyvan. Sintérek vagytok, vagy mi? A gazdáikat kéne megbüntetni. De azt úgyse tudják, mert inkább utcára teszik a kutyát.
2012. nov. 28. 14:42
 50/59 anonim ***** válasza:

Miért lesz feláldozva egy-egy élet? Nem lesznek lemészárolva.....

Ott kezdődik az élettel dobálózás, h egyáltalán világrajönnek a kölykök totál feleslegesen. Nem hiszem h az állatmentőket kéne csesztetni, hanem a sor elején kéne kezdeni, azaz a szukát ivarosan hagyóknál, meg a kant kóborolni hagyóknál.

2012. nov. 28. 16:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!