Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire "komoly" ez a chip-do...

Mennyire "komoly" ez a chip-dolog?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy január 1.-től kötelező minden kutyába a chip és megbüntetnek, ha nincs. De én már 10 évvel ezelőtt is tetettem a kutyámban chipet, mert hogy már akkor kitalálták ezt, hogy kötelező (önkormányzati rendelet szinten). Akkor is fenyegetőztek, hogy majd ellenőrzik, és büntetés jár, ha nincs stb. Persze soha, senki nem jött ellenőrizni, ergo felesleges pénzkidobás volt(kutyus azóta már elpusztult). Vajon ez lesz a helyzet most is? Én úgy gondoltam, hogy majd csak akkor csináltatom meg, ha kijönnek és felszólítanak rá. Szerintetek?
2012. nov. 27. 09:18
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
0%
17-es, "most egy kicsit szar lesz a kutyáknak is"?? Szóval nem a kutyák érdekében történik ez? Ejha. Szerintem is inkább megnő a kóbor kutyák száma ezáltal. Akitől meg lehet azzal fizettetik. Aki meg 1200ft-ért veszi a 15 kilós tápot a kutyájának, az ne mondja már senki hogy 3500-at fog fizetni egy chipért. Inkább szélnek ereszti.
2012. nov. 27. 10:03
 22/59 anonim ***** válasza:
0%

Egy ellopott (utcáról befogadott) kutyát ha dokihoz visznek, a doki nem fogja elkérni a személyit, oltási papírokat, örül hogy van páciens. A régi tulaj meg bottal ütheti a kutyája nyomát.

Másik hogy a menhelyek már tele vannak, ugyan mi lesz a sorsa a most eme "nagyszerű" törvény által kidobott kutyusoknak??

2012. nov. 27. 10:09
 23/59 A kérdező kommentje:
Sajnos az én meglátásom is az, hogy nem azt érik el ezzel, amit szerettek volna. Aki rendes kutyatartó, állatbarát, az úgyis megtesz ennyit a kutyáért (amennyiben anyagilag is van rá lehetősége), aki meg nem az így is úgy is kidobja. Ha nincs benne chip úgysem tudják, hogy kié, vagy éhenhal szegény az utcán vagy valaki befogadja. Tudom, hogy ezt akarják megakadályozni, de ez így nem fog menni.
2012. nov. 27. 10:12
 24/59 anonim ***** válasza:
100%

Kötelező neki megnézni a chipet vizsgálat előtt.. És mivel fel kell vinnie az adataidat a gépbe ha nem stimmelnek a chipen található adatokkal akkor már is borul a bili..

És már írtuk tény hogy most sok kutya fog utcára kerülni de a jövőben sokkal kevesebb.. És aki utcára kerül ott is tudni fogják hogy ki a tulaj..

2012. nov. 27. 10:14
 25/59 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ez most olyan dolog hogy most lehet kidobnak pár ezer kutyát(sajnos) de később ez a törvény lehet hogy több 10.000nek segít majd vagy mégtöbbnek..
2012. nov. 27. 10:15
 26/59 anonim ***** válasza:
90%
Diesel! Hozzászokhatnál már, h az emberek nem azt nézik h mi lesz a jövőben, hanem most. Tudod, a szaporítós kutya is jó 20ezerért, az nem számít h milliók kellenek majd az életbentartására. De most jó, mert most (még) olcsó.
2012. nov. 27. 10:16
 27/59 anonim ***** válasza:
92%

Tudom sajnos.. De egy próbát megér a győzködés.

Egyébként azt hittem hogy ez a chip témát már kiveséztük, de úgy látszik tévedtem..

Egyébként én személy szerint remélem hogy nagyon komoly büntetések lesznek és nem csak üres fenyegetőzés ez most. Amúgy meg a büntik mehetnének a menhelyeknek. Meg kutyás dolgok fent tartására ahogy az ebadót tervezték.. Bár ez sajnos nem így lesz :/

2012. nov. 27. 10:21
 28/59 anonim ***** válasza:
0%

És miről fogja megtudni a doki hogy nem stimmelnek az adatok? Én xy vagyok de a barátomé a kutya, na ehhez mit szólsz?

Vagy, el sem viszi állatorvoshoz, vagy azért mert jobb esetben nem kell évekig, vagy mint a szomszédom, hogy nem hívott ki dokit és reggelre elpusztult a kutyája.

Ez az egész olyan mint amit az emberekkel csinál ez a narancspárt. A szegény ember haljon éhen, elvesszük a jogaikat, munkáját, a tehetős jöhet. Így lesz a szegényebb réteg kutyájával is, ha nincs elég pénze kidobja és elaltatjuk. Gyönyörűséges

2012. nov. 27. 10:22
 29/59 anonim ***** válasza:
100%
Várjuk az épkézláb javaslatokat arra vonatkozóan, hogyan másképp lehetne tartósan csökkenteni a kidobott kutyák számát.
2012. nov. 27. 10:24
 30/59 anonim ***** válasza:
90%

MÁR VAGY BŐ FÉLÉVE LEHET TUDNI HOGY KÖTELEZŐ LESZ A CHIP!

Aki ennyi idő alatt nem tud félre tenni 3500-4000ft annak olyan luxus a kutya tartás amit amúgy se engedhetett volna meg magának.

2012. nov. 27. 10:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!